SPOR - 17 Mart 2019 Pazar 19:03

Hikmet Karaman: 'Esas sorumlu biziz'

A
A
A
Hikmet Karaman: 'Esas sorumlu biziz'

Kayserispor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, Medipol Başakşehir beraberliğinin ardından, “Böyle bir kadroya karşı, skorda bir puanla yetinmek zorundayız. Esas sorumlu biziz” dedi.

Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında Kayserispor, sahasında lider Medipol Başakşehir ile 1-1 berabere kaldı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Kayserispor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, “Temposu bol, iki defa VAR’a gidilen bir maçtı. Başakşehir 30. dakika ve 45. dakika arası gol atan bir takım. İkinci yarı yine bir baskı ile rakibi karşıladık. Kana’nın oyundan çıkması, Deniz yok, Mensah yok. Biz 12-13 kişi ile buralara kadar geldik. Bunlardan biri eksilince karşılık vermek için zorlanıyoruz. Forvet adamları ile karşılık vermeye çalıştık. İkinci golü bulabilirdik ama atamadık. Kolay değil uzun süre bir maça verilmeyen bir hakemin ilk defa buraya verilmesi hakem açısından da zor bir maç. Sıfır hata ile tamamlamaya çalışıyor. Uzun süre Başakşehir’in maçını yönetmemiş, baskı altında. Penaltı golünde Sapunaru yan dönerken dizine çarpıyor ve sonrasında eline çarpıyor. Rakibimizin bundan önce çok net pozisyonları vardı. Bunu bir kenara bırakalım. Maçı buraya kadar getirmişiz. Defalarca VAR’da seyrediyor. Yoksa biz galip gelecektik demek yanlış olur. Maçı buraya kadar getirdik, kural ne bilmiyorum. Eğitmenlerin hem bizi hem oyuncuları eğitmesi lazım. Bir düzen getirilmesi gerekiyor. Bazı maçlarda veriliyor bazı maçlarda verilmiyor. İnsanları kazanma açısından fazla speküle etmeden değerlendirmek gerekiyor. Böyle bir kadroya karşı skorda bir puanla yetinmek zorundayız. Esas sorumlu biziz” diye konuştu.  

Alparslan Ötüken - Erhan Kan

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Dağlarda çiriş otu bereketi Doğu Anadolu Bölgesinde ve Erzincan’da bu günlerde çarşı pazarda sıkça görülen çiriş otu dağlarda yaban hayvanlarının da ilgisini çekiyor. Bahar ayları ile birlikte Erzincan’ın yüksek kesimlerinde ortaya çıkan çiriş otu vatandaşlar tarafından toplanmaya başlandı. Munzur Dağlarında yerli ve yabancı birçok kişiye rehberlik yapan Murat Aydemir, yaptığı gözlemlerde dağ keçilerinin de çirişi yediğini ifade etti. Dağlarda doğal olarak yetişen çirişten birçok yemek yapıldığını anlatan Aydemir, çirişten yapılan turşunun ayrı bir lezzet olduğunu söyledi. İnsanlar yüzyıllardır yaşamın neredeyse her alanında bitkilerden faydalanıyor. Bazı bitkiler tıbbi faydaları sebebiyle sağlık alanında kullanılırken bazı bitkiler besin bazıları ise boya ya da süs bitkileri olarak kullanılıyor. Çiriş otu da bu bitkilerden bir tanesi. Latincede Asphodelus aestivus L. olarak bilinen ve Zambakgiller familyasına ait olan çiriş otu, çoğu bölgede güllük, dağ pırasası, kirkiş otu, sarı zambak, yabani pırasa ve yeling otu olarak biliniyor. Toplumun büyük bir kısmı bazı hastalıkların tedavisinde tıbbi bitkilere başvuruyor. Bitkisel tedavi yöntemlerinin yan etkilerinin olmadığı ya da daha az olduğu düşünülmesi buna büyük bir etken olarak gösteriliyor. Çiriş otu da bölgede halkın tercih edilen bitkilerin başında yer alır. Çirişten birçok yemek yapılıyor Meryem Badayman, Ekin Dinçel ve Ayla Ünver Alçay tarafından yapılan bir araştırmada çirişin; yabani bir ot olup yenilebilmesinin yanında vitamin, antioksidan, lif ve mineral içerikleri ile vücudu besleyen özelliğe sahip olması sebebiyle yaygın olarak tüketildiği belirtildi. Çiriş otu, Afrika, Arap ülkeleri, Türkiye, Mısır ve Avrupa’nın bazı bölgelerinde görülen bir bitki türü. Türkiye’de Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişiyor. Çiriş otu genel olarak zararsız ve faydaları ile ön planda olan bir bitki olarak biliniyor. Bunun yanında çirişin yaprakları henüz tazeyken de yenilebiliyor. Ayrıca çirişten çorba ve birçok yemek de yapılıyor. Haşlandıktan sonra yumurta ile kavrulması ya da peynirle de karıştırılarak yufka ekmek içinde yeniliyor. Ayrıca kaşila diye adlandırılan bir yemeği de yapılıyor. Sevilen yemeklerden biri olan kaşila, çirişin kaynatılıp, içerisine bulgur katılarak, katılaşıncaya kadar pişirilmesiyle yapılıyor. Katılaştıktan sonra içi çukurlaştırılarak yağ dökülüp ve servis edilip yeniliyor.