DÜNYA - 20 Ağustos 2019 Salı 11:27

Hindistan'da 2 eyaletteki sel ve heyelanlarda 40 kişi öldü

A
A
A
Hindistan'da 2 eyaletteki sel ve heyelanlarda 40 kişi öldü

Hindistan'ın kuzeyinde son birkaç gündür yağan şiddetli yağışların neden olduğu sel ve heyelanlarda 40'tan fazla kişi hayatını kaybetti.

Hindistan'ın kuzey eyaletleri Himachal Pradesh ve Uttarakhand eyaletlerinde son birkaç gündür aralıksız yağan şiddetli yağışın yol açtığı sel ve heyelanlarda 40'tan fazla kişi yaşamını yitirdi.

Hindistan medyasında çıkan haberlere göre, Himachal Pradesh'te 24 kişinin, Uttarakhand'da ise 17 kişinin öldüğü, 20'nin üzerinde kişinin ise kayıp olduğu belirtildi. Sele neden olduğu bölgede rezervuarlar taştı, yollar sel ve heyelanlar nedeniyle kapandı ve yüzlerce insan bölgede mahsur kaldı. Yeni Delhi, Haryana, Pencap ve Uttar Pradesh'te sürekli sel uyarıları yapıldı. Yamuna Nehri de dahil bazı nehirler tehlikeli seviyelere yükseldi. Yeni Delhi hükümeti alçak bölgelerde yaşayan insanlardan güvenli bölgelere geçmelerini istedi. 

Sel ve heyelanlardan etkilenen bölgelerdeki insanlar için arama kurtarma çalışmaları devam ederken mahsur kalan insanlar güvenli bölgelere aktarılıyor. Hindistan Meteoroloji bölümü, ülkenin kuzey, orta ve doğu bölgelerinde yağışın devam edeceği konusunda vatandaşları uyardı.Hindistan’ın çoğu kesimi Ağustos ayında şiddetli yağışlara maruz kaldı. Ülkenin ilk kez yoğun yağış alan orta ve batı bölgesindeki Kerala, Karnataka, Gujarat ve Maharashtra'da 260 kişiden fazla insan hayatını kaybetti.  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Yumaklı TZOB’da istişare toplantısına katıldı Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın katılımıyla Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nde (TZOB) istişare toplantısı gerçekleştirildi. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar ve Yönetim Kurulu üyeleri ile istişare toplantısına katıldı. Bakan Yumaklı, TZOB heyetiyle istişare toplantısında bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, tarımsal üretimin daha ileriye taşınmasında meslek örgütleriyle iş birliği içinde çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Toplantıda TZOB heyetinin görüş ve önerilerini dinleyerek gerekli adımları atacaklarının altını çizen Yumaklı, her türlü öneriye açık olduklarını ifade etti. TZOB Genel Başkanı Bayraktar da verimli bir toplantı gerçekleştireceklerini vurgulayarak, “Bakanımız ve 4 bakan yardımcımızla yaptığımız istişare toplantısı çiftçilerimiz adına umut vericidir. Bakanlığımızla birlikte Birliğimizin görüş alışverişinde bulunması, sorunların masaya yatırılıp çözüm bulunması adına yapılan bu toplantının çiftçilerimiz için bir kazanım olmasını diliyorum” dedi. Gıda sektöründe yaşanan sorunları takip ettiklerini söyleyen Bayraktar, “Gıdanın üretiminden sofraya ulaşmasına dek yaşanan pek çok sorun var. Ama bizler sektör paydaşları olarak bu sorunları en aza indirmek ve çiftçilerimizin hak ettikleri kazancı elde etmelerini sağlamak için çalışıyoruz. Gıda milliyetçiliğinin gündemden düşmediği bugünlerde üreticilerimize sahip çıkmalıyız” ifadelerini kullandı. Toplantıda Türkiye Ziraat Odaları Birliği tarafından gıdada kalıntının önlenmesine ilişkin hazırlanan projenin de sunumu yapıldı. TZOB’daki toplantıda Tarım ve Orman Bakan Yardımcıları Ebubekir Gizligider, Dr. Ahmet Bağcı ve Abdulkadir Polat da hazır bulunurken, Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nden ise Başkanvekili Ahmet Bahadır Sezgin, Muhasip Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Kozoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Hepokur, Hüseyin Darcan, Arslan Soydan, Eyyup Elmalı, Yunus Kılınç, Mehmet Baştuğ, Ahmet Eyyüpoğlu ve Genel Sekreter Hasan Hüseyin Coşkun yer aldı.