GÜNDEM - 21 Eylül 2021 Salı 11:01

Hopa'da çöp duvarı

A
A
A
Hopa'da çöp duvarı

Artvin’in Hopa ilçesinde Karadeniz Sahil Yolu kenarında örülen 500 metrelik duvar arkasına dökülen çöpler yoldan görünmese de kokusu ile yoldan geçenleri rahatsız ediyor, tepkilere neden oluyor.

 Hopa ilçesi Çamlıköy mevkiinde Karadeniz Sahil Yolu üzerinde yolun kenarına 500 metrelik beton duvar yapılarak dağ ile duvar arası bir süredir belediye tarafından çöp ile dolduruluyor. Doldurulan çöpler ise hava sıcaklığının da etkisiyle hemen bitişiğinde bulunan Karadeniz Sahil Yolu’nda seyahati çekilmez hale getiriyor. Türkiye'nin Kafkaslar'a açılan kapısı durumunda olan Sarp Sınır Kapısı'nın yakınındaki çöp şahası bu yolu kullanan özellikle tır şoförlerinin de tepkisini çekiyor.

Hopa'da çöp duvarıÇevrede bulunan köylerde yaşayan vatandaşlar da durumdan şikayetçi olduklarını, konunun çözümü için yetkili birimlere başvuru yaptıklarını ancak soruna bir çözüm bulunamadığını dile getiriyor.

Rize’den iş için Artvin’in Hopa ilçesine giden ve yol boyunca kokudan rahatsız olduğunu dile getiren Hüseyin Karadağ isimli vatandaş “Ben buralı değilim ama yoğun bir çöp kokusu geliyor. Çöp kokusundan rahatsız oluyoruz” derken, Sebahattin Gümüşkaya isimli bir başka vatandaş ise kokudan çok rahatsız olduklarını ve çöp dökülen bölgenin sağlık açısından da tehlike arz ettiğini dile getirdi.

Hopa'da çöp duvarı

Gümüşkaya “Kokudan rahatsız oluyoruz. Gidip gelemiyoruz. Geçerken rahatsız oluyoruz. Bir çöp arıtma tesisi kurulması lazım. Sağlık açısından çok kötü bir durumda orası. Arabanın içerisinde bile geçemiyoruz. Oradan yetkililerde geçiyor, devlet adamları da geçiyor. Bu kokuyu sadece biz almıyoruz, onlar da alıyor” dedi.

Herkesin yol boyunca yayılan çöp kokusundan rahatsız olduğunun altını çizen Çetin Koyuncu da “Rahatsız oluyoruz tabi ki. Sadece ben değil herkes rahatsız oluyor. Bu konuda şikayette de bulunuldu ama ilgilenen yok. Yol boyunca koku oluyor.

Hopa'da çöp duvarı

Araçla geçerken rahatsız oluyoruz. Çok etkileniyoruz. Çöp oraya ulu orta boşaltılıyor. Tamam çöpü boşalttın, üstünü ört o zaman. Toprakla üstü örtülse belki koku gider. Çok meydanda. Daha önce yukardaydı, sel geldi aşağıya indirdi, o daha ayrı bir rezillik” ifadelerini kullandı.

Kenan Akyüz - Osman Kubilay Küçükmustafa
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Şenes Erzik: "Seçimle ilgili tarih tartışmalarını anlamsız buluyorum" Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Onursal Başkanı Şenes Erzik, seçimle ilgili tarih tartışmalarını anlamsız bulduğunu söyledi. TFF Onursal Başkanı Şenes Erzik gündeme dair açıklamalarda bulundu. Erzik, "Çok uzun yıllar FIFA ve UEFA’da üst düzey yöneticilik yaptım. FIFA Zürih’de müzesinin içinde bana özel bir köşe ayırdı. Ben de onlara elimdeki önemli fotoğraf ve objeleri karşılıksız verdim. Bu benim için çok önemliydi, Levent’te içinde bulunduğumuz binayı da Türk futboluna kazandırdık. Burası da müze gibi diyen Şenes Erzik, bugün de TFF ile FIFA ve UEFA ilişkileri son derece sağlam. Biz onlarla aile gibiyiz dedi. Avrupa Futbol Şampiyonası’na ev sahipliği yapmak için çok uzun zamandır çalışıyoruz. Daha önce 1 oy ile kaybetmiştik. Bu kez kazandık. Sayın Mehmet Büyükekşi 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın ev sahipliğini aldığımız gün beni onore etti. Bana TFF Onursal Başkanı akreditasyon kartımı kendi elleri ile takdim etti. O günün hatırasını evimde baş köşede saklıyorum. Ayrıca bana o gün hep birlikte çektirdiğimiz fotoğrafı hediye etti. Onu da evimde saklıyorum. Çok mutlu olduğum bir gündü. Gözlerim doldu" dedi. 18 Temmuz’da yapılacak TFF seçimli mali genel kurulu ile ilgili de konuşan Erzik, "Seçimle ilgili tarih tartışmalarını anlamsız buluyorum" diye konuştu. "A Milli Futbol Takımı ile ilgili iyi bir ekip kuruldu başarılı buluyorum. Montella tercihi çok doğru bir tercihti" diyen Şenes Erzik, Türk futbolunun geleceği ve kurtuluşu için altyapıya önem verilmesi gerektiğini vurguladı.