SPOR - 26 Eylül 2009 Cumartesi 10:10

Hugo Broos üzgün

A
A
A
Hugo Broos üzgün

Trabzonspor Teknik Direktörü Hugo Broos, Gençlerbirliği karşısında 2-0 öne geçmelerine rağmen, sahadan beraberlikle ayrılmalarının rehavetle ilgisi olmadığını söyledi.

GÖKMEN ŞAHİN/TRABZON

Broos, büyük bir hayal kırıklığı yaşadıklarını ifade ederken, Brezilyalı oyuncu Alanzinho'nun vermiş olduğu tepkiyi ise, doğal karşıladığını belirtti.

Turkcell Süper Lig'de, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Antalyaspor galibiyetleriyle moral bulan Trabzonspor'un mutluluğu kısa sürdü. Başkent ekibi Gençlerbirliği karşısında 2-0 öne geçmesine rağmen rakibi karşısında kontrolü kaybeden bordo-mavililer sahadan 2-2'lık skor ile ayrılarak 1 puana razı oldu. Son iki haftada rakipleri karşısında kazanıp, farklı galibiyetler alan kadroyu bozarak büyük tepki çeken Teknik Direktör Hugo Broos, alınan beraberliğin tek sorumlusu olarak ilk sırada yer aldı.

Yaptığı oyuncu tercihleriyle de tepkileri üzerine çeken Trabzonspor Teknik Direktörü Hugo Broos, 2-0 öne geçmelerine rağmen, maçı berabere bitirdikleri için büyük bir hayal kırıklığı yaşadıklarını belirterek, "Karşılaşmanın ilk yarısında elde etiğimiz 2-0'lık skor ile büyük bir avantaj elde ettik. İlk yarıda yaşadığımız sorunlara ikinci yarıda yenilerini ekleyince orta sahayı Gençlerbirliği'nin hakimiyetine bıraktık. Gabriç'in maçtan önce hasta olması ve hastalığının artması sonucu onu oyundan çıkarmak zorunda kaldık. Rakibin baskısına cevap verecek direnci gösteremedik. Duran toptan kalemizde gol gördük ve maçı 2-2 bitirerek puan bırakmak zorunda kaldık" diye konuştu.

Gençlerbirliği karşısında alınan sonucun rehavetle bir ilgisinin olmadığını belirten Broos, "Rakip karşısında 2-0 öne geçmemize rağmen, maçın 2-2 sonuçlanmasının rehavetle bir ilgisinin olduğunu düşünmüyorum. En azından bununla bir ilgisi olmadığını umuyorum. Çünkü 2-0 öne geçmemize rağmen önümüzde oynamamız gereken 1 saatlik bir bölüm vardı. Bu yüzden bu sonucun rehavetle bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Tüm bunlara orta sahada egemenliği Gençlerbirliği'ne bırakmamız neden oldu" şeklinde konuştu.

Alanzinho-İbrahim Yattara değişikliğinde, Brezilyalı oyuncunun vermiş olduğu tepkiyi anlaşılabilir bulduğunu belirten Belçikalı çalıştırıcı, "Çünkü bir oyuncunun ikinci yarı oyuna girip tekrar çıkartılması oyuncuyu olumsuz etkiler. İkinci yarıya onunla başlamamız tamamen taktikseldi. Sol tarafta sorunlar yaşıyorduk ve bu sorunu onunla çözebileceğimizi düşündük" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir