KENT HABERLERİ - 31 Mayıs 2017 Çarşamba 13:56

İBB Zabıtasından Tarihi Mısır Çarşısında fiyat etiketi denetimi

A
A
A
İBB Zabıtasından Tarihi Mısır Çarşısında fiyat etiketi denetimi

Zabıta ekipleri, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte artan satışlar üzerine fırın ve kuruyemiş satılan iş yerlerinde fiyat etiketi denetimi yaptı. Denetimler sırasında fiyat etiketi tam olan iş yeri sahiplerine teşekkür eden ekipler, eksik olanlara ise yasal uyarılarda bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte artan satışlardan dolayı Mısır Çarşısı, Eyüp’te ve Fahri Korutürk Caddesi üzerinde bulunan fırın ve kuruyemiş satılan iş yerlerinde denetimlerde bulundu. Halkın daha rahat ve güvenli bir şekilde alış veriş yapması için yapılan denetimler kapsamında ekipler, iş yerleri ve tezgahları tek tek gezerek ürün fiyatlarının etiketlerde doğru yazılıp yazılmadığını kontrol etti. Fiyat etiketi bulunan iş yerlerine teşekkür ederek "Bilinçli Esnaf Rehberi" veren Zabıta Ekipleri etiketi olmayanlara ise yasal uyarılarda bulundu.

“İstanbul’un özellikle turistik bölgesinde sürekli denetimlerimiz devam ediyor”
Tarihi Mısır Çarşısında yapılan denetimler sırasında açıklamalarda bulunan Zabıta Daire Başkanlığı Zabıta Komiseri Ural Erce, “Zabıta Daire Başkanlığı olarak Mısır Çarşısında denetim yapıyoruz. Esnaflarımıza özellikle fiyat etiketi, son kullanım tarihi gibi konular hakkında bilgiler verdik. Denetimlerde eksiklikleri görülenlere ise uyarılar yaptık. Birkaç tane esnafımızda özellikle fiyat etiketi konusunda uyarılar yaptık. Denetimlerimiz sürekli olarak devam ediyor. Özellikle İstanbul’un turistik her bölgeleri başta olmak üzere her ilçesinde denetimler sürekli olarak yapılıyor” dedi.

Zabıtanın denetimleri esnafları memnun etti
Zabıta ekipleri tarafından sürekli olarak yapılan denetimlerin Ramazan ayında artması iş yerleri sahiplerini memnun etti. Zabıta ekiplerinin yaptığı denetimlerden memnun olduğunu söyleyen Hüseyin Kaya, “Denetimlerin daha sık bir şekilde yapılması lazım. Ürünlerin denetimleri bizim içinde çok önemli, böylece iyi çalışan firmaların daha düzgün çalıştıklarını öğrenmemiz açısından çok önemli yer tutuyor. Ekipler özellikle etiket fiyatlarını kontrol ettiler” diye konuştu. Eksik oldukları noktaları tamamlamaya çalıştıklarını söyleyen Ömer Dilekçi ise, “Denetimleri güzel buluyoruz ve her zaman yapılması gerekiyor. Çünkü, halkın sağlığı çok önemli, zabıta ekipleri denetimlerini yapıyor ve bizler memnunuz. Böylece herkes daha dikkat eder. Vatandaşa daha sağlıklı ürünler sunma noktasında dikkat ederler. Biz uyarı almadık ama, bazı eksikliklerimiz var onları da tamamlamaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Ekipleri tarafından belirli aralıklarla sürekli yapılan denetimler Ramazan Ayı boyunca ilçelerde artarak devam edeceği öğrenildi.

Mehmet Başa

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir