GÜNDEM - 15 Mayıs 2019 Çarşamba 00:28

İçişleri Bakanı Soylu, İstihbarat Daire Başkanlığında iftar programına katıldı

A
A
A
İçişleri Bakanı Soylu, İstihbarat Daire Başkanlığında iftar programına katıldı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, İstihbarat Daire Başkanlığında İftar programına katıldı.

İftar programına, İçişleri Bakan Yardımcıları Mehmet Ersoy, Muhterem İnce, İsmail Çataklı, Tayyip Sabri Erdil, Emniyet Genel Müdür Yardımcıları Erhan Gülveren, Adem Çakıcı, Daire Başkanları, Ankara İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu ve İstihbarat Daire Başkanlığı personeli katıldı. Ankara İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu’nun Kur'an-ı Kerim tilaveti ve duasıyla başlayan programın devamında ilahi dinletisi gerçekleştirildi. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaptığı konuşmasında sözlerine “Sizlerle birlikte olmaktan, bir ramazan akşamı ezanın okunuşuyla birlikte iftar açmak, aynı sofrayı paylaşmaktan duyduğum büyük memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Hepinizi sevgiyle, saygıyla ve muhabbetle selamlıyorum.” diyerek başladı. Bakan Soylu, “15 Temmuz’da başlayan süreçte bizi zayıf yakaladıklarını zannettiler. Şimdi gereğini yerine getiririz, dediler. Ama siz buna fırsat vermediniz. İstihbarat Daire Başkanlığı göstermiş olduğu gayretiyle, mücadelesiyle, samimiyetiyle, heyecanıyla ve büyük bir memnuniyetle görevlerini yerine getirdiler. Bu zaman zarfı içerisinde bu memleketin, bu milletin başına bir sürü musibet getirmeye çalıştılar. Ülkemiz, milletimiz, bugün aydınlık yarınlara isabetli bir şekilde bakabiliyor ise bunda sizin katkınız büyüktür. Sadece sizin değil ailelerinizin de katkısı büyüktür. Bazı vazifeler vardır, yükü ağırdır. Çünkü bu dönem dört bir koldan saldırdılar. Sadece ihanet etmediler. Türkiye’yi diz çöküp yalvartmak için ellerinden gelen bütün gayreti ortaya koydular. Tecrübeli olanlar tecrübeleriyle, yeni gelen arkadaşlarımız ise çağın getirdiği bilgilerle birlikte donatarak bir takım olmanın, birlik, beraberlik olmanın, birlikte çalışma ve paylaşma anlayışıyla meseleyi bugüne kadar getirdiler. Sizlere minnettarız.” dedi. Bakan Soylu “Allah ağız tadıyla Ramazan Bayramı'na ulaşmayı hep birlikte milletimize, İslam alemine nasip etsin" diyerek sözlerini tamamladı.

Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, iftar programında yaptığı konuşmada, “Ramazan ve benzeri dini günleri toplum olarak daha çok birleştiğimiz, kaynaştığımız, yardımlaştığımız, dayanışmanın en üst düzeye çıktığı günler ve aylar olarak biliyoruz. Dolayısıyla böyle bir ay içerisinde, böyle güzel bir dayanışmanın, tüm birimlerimizin de, başta bizlere her zaman yanımızda bulunarak güç ve destek veren Sayın Bakanımıza, bakan yardımcılarımıza, siz misafirlerimize, değerli katılımcılara ve konuklara teşekkür ediyorum. Afiyet olsun, Allah sağlıkla bayramlara hepimizi yetiştirsin.” dedi. 

Düzenlenen iftar programı toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu.  

Musa Erdoğan

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sakarya Para vermeyen annesini benzin dökerek yakan şahıs tutuklandı Sakarya’nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı aldıktan sonra benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe veren şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi. Elleri sargıda adliyeye sevk edilen şahsın, kendisini görüntüleyerek soru yönelten gazeteciye, “Niye çekiyorsun ki bu kadar, ne yaptığımı sen nereden biliyorsun?” ifadeleri de dikkatlerden kaçmadı. Korkunç olay, 18 Nisan Perşembe günü Akyazı ilçesi Erdoğdu Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, geçtiğimiz hafta annesi M.Y.’den (64) geçtiğimiz hafta bir miktar para alan ve tekrar isteyince ret cevabı ile karşılaşan Ö.Y. (42) öfkelendi. Ö.Y., maddi ve ailevi sorunları iddiası ile benzin dökerek annesi ve kendisini yaktı. Durumun haber verilmesi üzerine bölgeye jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan talihsiz kadın, ilk olarak Akyazı İlçe Devlet Hastanesi’ne buradan da Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Vücudunda 2 ve 3’üncü derece yanıklar oluşan ve hayati tehlikesi bulunan M.Y., buradaki müdahalelerinin ardından Kocaeli Şehir Hastanesi Yanık Ünitesi’ne sevk edildi. Elleri sargılı şekilde adliyeye sevk edilen şahıs tutuklandı Her iki elinde de yanıklar oluşan şüpheli Ö.Y. ise olaydan kısa bir süre sonra yakalanarak ilçe jandarma komutanlığına götürüldü. Şahıs, burada tamamlanan işlemlerinin ardından elleri sargılı bir şekilde adliyeye sevk edildi. Ö.Y.’nin kendisini görüntüleyerek soru yönelten gazeteciye, “Niye çekiyorsun ki bu kadar, ne yaptığımı sen nereden biliyorsun?” cevabını vermesi ve ‘Pişman mısınız?’ sorusunu ise yanıtsız bırakması dikkatlerden kaçmadı. Adliyeye sevk edilen Ö.Y., tutuklanarak cezaevine gönderilirken, hastanede tedavi gören M.Y.’nin hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.
İstanbul Freni tutmayan otomobil, 14 aracı biçti Ümraniye’de frenlerinin tutmaması sonucu kontrolden çıkan otomobil park halindeki 14 araca çarptı. Olay saat 21.45 sıralarında Ümraniye Armağanevler Mahallesi 23 Nisan Caddesi’nde meydana geldi. Frenleri tutmayan 34 DGK 750 plakalı Fiat marka ticari araç, seyir halindeyken Range Rover marka araca çarptı. Çarpışma sonucu lastiği fırlayan 34 DGK 750 plakalı hızını alamayıp 14 araca çarparak durabildi. Kazada şans eseri ölen yada yaralanan olmazken otomobillerde maddi hasar meydan geldi. Kazayı yapan sürücünün araçtan indikten sonra şok halinde olduğunu gören vatandaşların araması sonucu olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Maddi hasar meydana gelen bazı araçlar çekici yardımıyla götürülürken, kaza sonrası cadde polis kontrolünde trafiğe açıldı. Öte yandan kaza sonrası sürücü ifade için karakola götürüldü. Kazayı gören Zafer Karagül, "Bu yol tehlikeli. Yukarıdan gelen araba geldiği zaman bu aşağıdan yukarı araba çıkamıyor. Bu yolu tek yola çevirdikleri zaman veyahut yan yolla açtıkları zaman sıkıntı biraz azalabilir. Birkaç defa çöp kamyonu viraj alamadığı için oraya yuvarlandı. Gene bu dört yol ağzında 3-4 kere kazalar oldu. ’Ne oldu?’ freni tutmayan araba vura vura aşağı indi. Allah’tan büyük bir kazaya engel oldu" dedi. Başka görgü tanığı Serdar Burak Eker, "Doblo sürücüsü var bizim yaşlarımızda 2 tane çocuk, çok hızlı geliyorlar. Yerler de ıslak olduğu için hakimiyetini kaybetmiş. Önde bir panelvan vardı, ona sürttü. Sonra otomobile çarptı. Sonra jeep kurtulayım derken ona ön sağ kafasından çarptı. Sonra park halindeki araçlara çarparak tır dorsesinin orada durdu. Zaten Doblo’nun tekeri orada kaldı, kıvılcımlar falan çıkıyordu. Çocuk büyük ihtimalle şoktan dolayı sarhoş zannedildi, linç ettiler çocuğu. Polis geldi kaldırdı, ifade vermeye götürdüler. Kaldırıma çıkan araçlar oldu baya büyük maddi hasarlı kaza ama can kaybı yok. Ben 20 yaşındayım çocuk da benim yaşlarımda bir şey ama şoktan dolayı konuşamıyordu. Öyle üzüldüm kendisine" ifadelerini kullandı.