GÜNDEM - 18 Temmuz 2019 Perşembe 11:49

İHA’nın sesini duyurduğu aile ev sahibi oldu

A
A
A
İHA’nın sesini duyurduğu aile ev sahibi oldu

Adıyaman’da evlerinin içine çadır kurarak yaşam mücadelesi veren ailenin İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından haber yapılmasının ardından hayırsever iş adamı aile için ev yaptırdı.

Yaklaşık 5 ay önce damı akan ve duvarları hasarlı olan evlerinde ısınamayan ailenin evin içine battaniyelerden çadır kurarak ısınmaya çalışması İHA tarafından gündeme taşınmıştı. Astım hastası olan baba Mehmet ve anne Esma Arıcı çiftinin çocukları Belinay Büşra, Emine Berfin, İbrahim Kerem ve Sevgi Nur’un yaşadığı evin içler acısı hali haber yapılmıştı. Birçok kişi ve kuruluşun yardım yapmak istediği aileye iş adamı Zeynal Abidin Erdem de yardım eli uzattı. İstanbul’da yaşayan iş adamı Zeynal Abidin Erdem, aileye ev yaptırmak için Adıyamanlı iş kadını Hayriye Yılmaz ile irtibata geçti. Yaklaşık 2 ay gibi kısa sürede harabe durumundaki ev yıkılarak yerine 4+1 doğalgazlı bir ev yapıldı. Hayırsever iş adamı Erdem’in arkadaşı Emniyet Müdürü Metin Alper ve iş kadını Hayriye Yılmaz, evin anahtarını temsili olarak aileye teslim etti. Ev sahibi olan ailenin mutluluğu yüzlerine yansıdı.

Mehmet Arıcı, seslerini duyuran İhlas Haber Ajansı’na teşekkür ederek, “Sesimizi duyuran sizlere teşekkür ediyorum. Zeynal Abidin Erdem’e yaptığı yardımdan dolayı teşekkür ediyorum. Evimi yıkıp yerine yenisini yaptı. Allah ondan razı olsun. Bize bu dünyada hayal edemeyeceğimiz bir ev verdi. ‘Biz gerçekten ev sahibi miyiz?’ diye kendime bazen soruyorum. Valiliğe ve ilgililere teşekkür ederim. Bizle ilgilenen herkese teşekkür ediyorum. Harabe bir evde yağmurlu havada sürekli ıslanıyorduk. Güzel evi bize yapan kişinin sadece ismini biliyorum, kendisini görmedim, tanımıyorum. Rabbim bizlerin yüzünü güldüren bu
kişinin de yüzünü güldürsün inşallah. Mutluluğumuzu dile getirmek çok zor. Harabe bir evden doğalgazlı temiz bir ev sahibi olduk” dedi.

Esma Arıcı ise, saray gibi bir ev sahibi olduklarını ve çocuklarıyla kendisinin hayal bile edemeyecekleri bir mutluluğa ulaştıklarını söyledi. İş kadını Hayriye Yılmaz, “Sizin vesilenizle bu ailenin durumunu öğrenen Zeynal Abidin Erdem abimiz beni aradı. Ailemizle ilgili benden bilgi istedi. Mart ayında burada incelemede bulunduk. Evin hali ve ailenin hali perişandı. Yaklaşık 2 ay içerisinde insanların sağlıklı bir şekilde yaşayacağı bir ev yaparak aileye teslim ettik. Zeynal Abidin Erdem’e bu insanların yüzünü güldürdüğü için teşekkür ediyorum. O insanların bu insanları ve memleketi tanımadan elini uzatması çok anlamlıdır. Kardeşlerimiz evlerinde güle güle otursunlar. Hayra vesile olan sizlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Evin anahtarını teslim eden Emniyet Müdürü Metin Alper ise, “15 gün önce İstanbul’da çok değerli iş adamı Zeynal Abidin Erdem ile beraberdim. Sohbetimiz esnasında yapılan evden bahsederek gelip görmemi istedi. Ben de yapılan evi yerinde görerek, yapılan hayrın ne kadar güzel olduğunu yerinde müşahede ettim. Hayrı yapan Zeynal Abidin Erdem‘e ve bu hayra vesile olan Hayriye Yılmaz’a katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.  

Ahmet Arslantaş

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adıyaman Adıyaman Üniversitesinin paydaşı olduğu projenin kapanış programı düzenlendi Proje koordinatörlüğünü Adıyaman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün yaptığı, Adıyaman Üniversitesi ve İspanya Blue Beehive Eğitim ve Kültür Derneği ortaklığı ile yürütülen “Kültürel faaliyetlerde göçmenler, mirasın korunması ve turizmin teşvik edilmesi” adlı projenin kapanış programı gerçekleştirildi. Vehbi Koç Konferans Salonundaki programa Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Şahin, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kelleş, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Hikmet Uz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abuzer Gelse, ATSO Başkanı Mehmet Torunoğlu, Üniversite akademik ve idari çalışanları ile öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programın açılış konuşmasını İl Kültür ve Turizm Müdürü Abuzer Gelse yaptı. İl Müdürü Gelse, proje çerçevesinde tarihi, kültürel ve turistik değerleri araştırmak, geliştirmek, korumak ve turizm destinasyonlarını tanıtmak gayesinde olduklarını ifade etti. Törende konuşan Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kelleş, Adıyaman Üniversitesi olarak Adıyaman’ın tarihi ve kadim kültürünü geniş kitlelerle buluşturmayı hedefleyen bir projede yer almaktan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi. Prof. Dr. Mehmet Kelleş, “Projemizin ulusal ve uluslararası turizme ciddi katkı sağlayacağına inanmaktayım. Dijital çağda yaşıyoruz. Tanıtım yapmamız gerekiyor. Afiş ve kitaplar elbette önemli ancak daha çok dijital ortamlarda tanınırlığımızı artırmalıyız. Birçok medeniyete ev sahipliği yapan kadim topraklarımız, evrensel bir kültüre sahiptir. Değerlerimizi sonraki nesillere aktarmamız çok önemli. Projenin hedef kitlesinin yerel ve misafir gençler olması ve binlerce yıllık geçmişe sahip olan kültürel değerlerimizin gençler tarafından kavranması, kültürel hazinemizin sonraki nesillere aktarılmasında etkin rol oynayacaktır. İlimizin tanıtımı açısından büyük öneme haiz olan bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyor, 6 Şubat depremlerinin ardından Adıyaman’ımızın yeniden ayağa kalkması ve tanınırlığının artması için nice güzel projelerde bir araya gelmeyi ümit ediyorum” dedi. Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere ise, "Adıyaman Belediyesi olarak İlimizin tanıtımı ve turizminin geliştirilmesi noktasında üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Adıyaman Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Barış Toptaş, Öğretim Görevlisi Sultan Bilget Güçlüer ve Öğretim Görevlisi Tekin Doğan tarafından hazırlanan Akademik Trio Konseri verildi. Konser sonrası Adıyaman Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı ve aynı zamanda ADYÜ Cultour Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Çiğdem Sabbağ tarafından proje sonuç sunumu gerçekleştirildi. Program, Adıyaman ören yerlerinin tanıtım filminin gösterimi, fotoğraf çekimi ve kokteylin ardından son buldu.