GÜNDEM - 08 Aralık 2019 Pazar 11:24

İHA’ya yılın en iyi haber ajansı ödülü

A
A
A
İHA’ya yılın en iyi haber ajansı ödülü

Diyarbakır’da Meya Ajans tarafından düzenlenen ’2. Altın Toprak Ödülleri'nde İhlas Haber Ajansı (İHA) yılın en iyi haber ajansı ödülüne layık görüldü.

Meya Ajansı tarafından bu yıl 2'ncisi düzenlenen ’Altın Toprak Ödülleri' sahiplerini buldu. Bir otelde düzenlenen törenle toplam 28 kategoride iş dünyasından isimler, eğlence, sanat ve hizmet sektöründen firma temsilcilerine ödülleri verildi. Afrikalı Ali’nin sunuculuğunu yaptığı törene İhlas Haber Ajansı Diyarbakır Bölge Müdürü Abdulkerim Kantarcıoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. Feysel Taşçıer, Diyarbakır Radikal Okulları Genel Müdürü Lokman Yetiz, Tatlıcı Sıtkı Usta yöneticilerinden Mehmet Altunbay, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, ödül kazananlar ve çok sayıda davetli katıldı.

İHA’ya yılın en iyi haber ajansı ödülü

Meya Ajans kurucusu ve koordinatörü Elif Yıldız, yaptığı konuşmada bu yıl ikincisini düzenledikleri Altın Toprak Ödülleri'nin 2019 projesindeki amaçlarının Diyarbakır’daki markalar arasındaki rekabeti artırmak, marka bilinirliğini daha yükseğe çıkarmak ve iş dünyasını böyle bir gecede bir araya getirmek olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Törende, İhlas Haber Ajansı yılın en iyi haber ajansı ödülüne layık görüldü. İHA Diyarbakır Bölge Müdürü Abdulkerim Kantarcıoğlu, ödülünü Valilik Yazı İşleri Müdürü Filiz Çakmen’nin elinden aldı. Kantarcıoğlu, bu geceyi düzenleyen Meya Ajans’ı kutlayarak, “İhlas Haber Ajansı Yönetim Kurulu ve tüm çalışanları adına hepinize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

İHA’ya yılın en iyi haber ajansı ödülü

Ödül töreni, çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi. Roberts Cafe Diyarbakır ana sponsorluğunda gerçekleştirilen törende ödül alan kuruluşlar ve isimler şöyle:

“Yılın en iyi haber ajansı İhlas Haber Ajansı, fark oluşturan bürokrat yöneticisi İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. Feysel Taşçıer, en çok tercih edilen özel hastane Özel Bağlar Hastanesi, en çok tercih edilen network kozmetik markası Avon, en iyi çıkış yapan ve en çok tercih edilen eğitim kurumu Radikal Okulları, en iyi çiğköfte markası Hacı Sirac Ömer Tinte, en iyi tatlı-pasta üreticisi Sıtkı Usta, en iyi güzellik merkezi Güzellik Atölyesi, sektörüne değer katan marka Pervane Kardeşler İş Sağlığı ve Güvenliği Ekipmanları, en iyi endüstriyel mutfak ekipmanları ve tasarımı Dumanlar Ticaret, en iyi otel konaklama Plaza Otel, en çok tercih edilen wellness center Jasminna'a Spa, en iyi iş kadını Ceren Paçal Çelik, en iyi beyaz eşya Samsung MD, en iyi iş adamı Mahir Duran, en iyi mobilya ve ev tekstili Bellona Aranan Mobilya, en iyi çıkış yapan ve en çok tercih edilen fotoğraf stüdyosu İstanbul Fotoğrafçılık, en iyi kurs merkezi Seçkin Kadro, en iyi kafe Kadim, en iyi gelinlik ve türban tasarım merkezi Aşkı Şura Gelinlik, en iyi diyetisyen Muhammed Şahin, en iyi turizm ve organizasyon Aras Turizm, en iyi kişisel gelişim uzmanı Aydın Ak, en çok sosyal sorumluluk gerçekleştiren dernek Erdemliler Harekatı Derneği Atilla Kaymaz, Diyarbakır'ın tanıtılmasına en fazla katkı sağlayan gazeteci Aziz Fidancı, en iyi yatırım hizmeti Tatlikurye, en prestijli araba markası bayisi Mercedes-Benz Gelecek Otomotiv, en iyi özel dil okulu British Time.”

Rıdvan Kılıç - Sedat Irmak

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Edirne Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı Edirne Valiliği, gastronomi turizminin gelişimine katkı sağlamak amacıyla Osmanlı Saray Mutfağı lezzetlerini kitaplaştırılarak gelecek nesillere aktarılacak. Edirne Valiliği tarafından “Topraktan Tabağa Edirne Yöresel Yemekleri Kitabı” tanıtımı iftar programı düzenlendi. Edirne’de valilik öncülüğünde önemli bir projeye imza atıldı. Proje çerçevesinde "Topraktan Tabağa Edirne Yöresel Yemekleri" kitabı oluşturulacak. İftariyelikler, ara sıcaklar, çorbalar, ana yemek, tatlı ve içecekler geçmiş lezzetlere göre sunumla hazırlandı. Tabaklar süslendi, masalar hazırlandı. Ezanın okunmasının ardından oruçlar açıldı. Yemeğin ardından ise duaya geçildi. Devecihan Kültür Merkezi’nde düzenlenen iftar menüsünde geçmişten günümüze gelen lezzetler arasında yer alan bademli terbiyeli tavuk çorbası, ballı gemici böreği, taş kebabı- sarımsaklı pilav, zerde ve ayva şerbeti yer aldı. Geçmişten günümüze gelen ve unutulmaya yüz tutmuş Rumeli, Balkanlar ve Osmanlı Saray Mutfağında yer alan lezzetlerin gelecek kuşaklara aktarılması ve tanıtılması için önemli bir proje çalışmasına imza atıldı. Proje çerçevesinde 87 farklı çeşidin yer alacağı bir kitap oluşturulacak. Edirne’nin kadim ve Osmanlı’ya başkentlik yapmış sultanlar şehri olduğunu söyleyen Vali Yunus Sezer, aynı zamanda balkanlardan gelen insanların yerleştiği ve kendi kültürlerini yaşattığı da bir şehir olduğuna değindi. "Hem Balkan hem de Osmanlı saray mutfağı lezzetleri yaşatılacak" Hem Balkan hem de Osmanlı saray mutfağının yaşatıldığı Edirne’de çok anlamlı bir ilke imza atıldığını söyleyen Vali Yunus Sezer, "Gelecek nesiller Edirne mutfağında neler var diye baktığı zaman ellerinde bir kitap ve kaynak olacak. Bizim somut varlıklarımızın yanı sıra kültürel zenginliklerimiz de çok önemli. Çok büyük emek var. Hem Rumeli hem de saray mutfağına ait 87 çeşit farklı lezzet var. Bunların bir kitapta buluşması çok önemli. Şeflerimiz kendi illeri için farklı bir şey yapmak istiyorlar. Yaklaşık 1 buçuk aydır çalışmalar devam ediyor" dedi. Gastronomi anlamında çok önemli faaliyetler yürütmüş parmakla gösterilen iller olduğunu söyleyen Vali Sezer, "Biz büyük bir hazine üzerinde duruyoruz. Ama kendimizi anlatmakta zorluk çekiyoruz. Bizim bir tava ciğerimiz, bir de ciğer sarmamız var. Dışarıdan insanlara sorduğumuzda neyimiz var diye ’Bir gelip ciğerinizi yeriz’ diyorlar. Bu güzel bir şey aslında. Ama bunun yanına ne koyabiliriz? Bunun üzerinde çalışıp Rumeli Saray ve Osmanlı mutfağını günümüzle uyarlayıp nasıl yaşatabiliriz bunun peşindeyiz" şeklinde konuştu. "Edirne’nin parlayan yıldız olmasını istiyoruz" Edirne’nin her konuda balkanların ve Türkiye’nin parlayan bir yıldızı olmasını istediklerini belirten Vali Sezer, "Bunu da sanayide, ticarette, turizmde, gastronomide eğitimde aktivitelerle birlikte başarmamız lazım. İçinde saray ve Rumeli mutfağının da olduğu birkaç yemeği ve menüyü tava ciğerin yanına ekleyebilirsek zenginleştirebiliriz" ifadelerine yer verdi. Festivallerin yanı sıra marka aday olabilecek lezzetleri de sunabilecekleri bir yerin olmasının çok önem taşıdığını belirten Vali Sezer, "Bunu başarırsak herkes restoranında alternatif bir ürün sunmak isteyecek. Bunu da hazırlanan projelerle hayata geçireceğiz. Valilik olarak bunu yapıp özel sektöre devrederiz. Buna biz öncü oluruz" diye konuştu. "3 hedefe inşallah hep birlikte ulaşacağız" Önlerinde 3 hedef olduğunu ve buna şeflerle birlikte ulaşacaklarını belirten Vali Sezer, birincisinin bu kitabı hazırlamak ve basıp yayınlamak, ikincisinin gastronomi festivalleri düzenlemek üçüncüsünün de bu markalaştırılan yemeklerin daimi sunulacağı tarihi bir yer yapmak olduğunu ifade etti. "Edirne gastronomide de büyük zenginliğine sahip" Edirne’nin tarihi ve kültürel mirasının yanı sıra gastronomi anlamında da büyük zenginliğe sahip olduğunu söyleyen İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, düzenlenen iftarda saray, Rumeli ve Balkan mutfağından lezzetlerin yer aldığı bir menü hazırladıklarını aktardı. İftar programına, Vali Sezer ve eşi Canan Sezer, Vali Yardımcıları Erdoğan Beypınar ve Eyyüp Batuhan Ciğerci ile eşleri, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, şefler, gastronomi yazarları ve basın mensupları katıldı. Devecihan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen iftar programı toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.
Hatay Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Hatay Güzelburç’taki Kızılay Yaşam Merkezi’nde depremzedelerle iftar sofrasında bir araya geldi. Ramazan ayının yardımlaşma ruhunu öne çıkaran Yılmaz, son depremzede yuvasına kavuşana kadar desteklerinin süreceğini belirtti. Deprem bölgesinde ilk günden itibaren varlığını hissettiren Türk Kızılay’ı Ramazan ayında da afetzede vatandaşları unutmuyor. Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Hatay’ın Güzelburç bölgesinde bulunan Kızılay Yaşam Merkezi konteyner kentinde vatandaşlarla iftar sofrasında bir araya geldi. "Hatay’da son depremzede yuvasına kavuşup, yastığa başını huzurla koyana kadar biz buradaki vatandaşlarımızın, kardeşlerimizin ellerini bırakmayacağız" Ramazan ayının; rahmet, bereket, yardımlaşma ve iyilik ayı olduğunu belirten Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, "Biz bugün burada zor günleri birlikte atlatmaya çalışıyoruz. Türk Kızılay’ı olarak her zaman söylediğimiz bir konu var; son depremzede yuvasına kavuşup, yastığa başını huzurla koyana kadar biz buradaki vatandaşlarımızın, kardeşlerimizin ellerini bırakmayacağız. Ramazan ayındayız, Ramazan ayı; rahmet, bereket, yardımlaşma ve iyilik ayı ama aynı zamanda Ramazan ayı sevdiklerimizle bir araya gelme ve bir sofranın etrafında buluşma ayı. O nedenle biz bugün burada Hatay’da kardeşlerimizle bir ekmeği bölüşeceğiz, beraber iftarımızı açacağız. Birbirimizi dinleyerek bu zor günleri atlatmak adına bir aşama daha ilerlemiş olacağız. Ben zor günlerin geçeceğine inanıyorum. Son 1 sene de gördüğümüz şu ki herkes tünelin ucundaki ışığı görmüş durumda bu da zor günlerin geçeceğine inancı pekiştiriyor. Bu günlerde biz halkımızla bir arada olmaya devam edeceğiz. Tekrar herkesin Ramazanı hayırlı olsun" şeklinde konuştu.