EĞİTİM - 22 Şubat 2021 Pazartesi 15:18

İhlas Koleji öğrencileri Avrupa Gençlik Parlamentosu'na katılım gösterdi

A
A
A
İhlas Koleji öğrencileri Avrupa Gençlik Parlamentosu'na katılım gösterdi

İhlas Koleji, bu yıl 25'incisi online olarak düzenlenen Avrupa Gençlik Parlamentosu 25. Ulusal Seçim Konferansı etkinliğinde (25th National Selection Conference of EYP Turkey) 6 öğrencisiyle temsil edildi.

Özel Marmara Evleri İhlas Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileri Mehmet Emin Pakkan, Ayşenur Çekkaya, Enes Allahverdi, Nurçiçek Bağış, Zühre Zeynep Yıldırım ve Beyza Nur Duran 01-05 Şubat 2021 tarihleri arasında düzenlenen organizasyonda delege olarak yer aldı. “Mozaik Taşları" adı verilen, beş gün süren konferans, ülke genelinde  6 kişilik guruplar halinde 140 öğrenci delegenin katılımı ile gerçekleşti.

Özel Marmara Evleri İhlas Anadolu ve Fen Lisesi Yabancı Diller Zümre Başkanı Ayşe Ölmez, “Bu yıl pandemi dolayısıyla online olarak yapılan 25. Ulusal Seçim konferansında öğrencilerimiz TRAN komitesinde pandemi döneminde güvenli turizm ve ulaşım, AFET komitesinde Çin / Doğu Avrupa arasındaki 17+1 programı, AIDA komitesinde  yapay zeka kullanımı ve mahremiyet, AGRİ komitesinde pandemi döneminde tarımsal faaliyetler, SEDE komitesinde pandemi döneminde artan siber saldırı, ENVI komitesinde plastik atıklar ve okyanuslardaki kirlenme konularında karşılaşılan problemleri ortaya koydular ve alınabilecek önlemler üzerinde beyin fırtınası yaptılar. Bu konular hakkında mümkün olan en iyi çözümleri bulmaya çalıştılar. Dört gün boyunca yaptıkları çalışmaları raporlar haline getirip konferansın beşinci gününde yapılan Genel Kurul toplantısında diğer komitedeki yaşıtlarına sunum yaptılar. Çözümlerin eksik yönlerini ve diğer komitelerin sunduğu çözümleri tartıştılar. Yaptıkları oylamalar sonucu geçen önerileri Avrupa Birliği'ne ulaştırdılar" dedi.

Özel Marmara Evleri İhlas Anadolu ve Fen Lisesi Okul Müdürü Murat Demir, Avrupa Gençlik Parlamentosunda İhlas Kolejini temsil eden öğrencileri ve danışman öğretmeni Ayşe Ölmez’i tebrik etti. Bu tür faaliyetlerin lise çağındaki öğrencilerde güncel sorunlara karşı farkındalık oluşturduğunu ve öğrencilere büyük katkılar sağladığını belirtti.

İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Bedri Yeltekin yaptığı açıklamada İhlas Koleji öğrencilerinin Avrupa'nın sorunlarının tartışıldığı Avrupa Gençlik Parlamentosu (EYP), Model Birleşmiş Milletler gibi platformlarda başarıyla yer aldığını söyledi. Okullarında bu organizasyonlara katılmak isteyen öğrenciler için kulüpler kurduklarını ifade eden Yeltekin, "Pandemi boyunca öğretim ve sosyal faaliyetlerimize online olarak başarılı bir şekilde kaldığımız yerden devam eden öğrencilerimiz bu kulüplerde danışman öğretmenleriyle birlikte belirledikleri konular hakkında fikirlerini tartışarak organizasyonlara hazırlanıyorlar. Tamamen İngilizce olarak yapılan bu çalışmalar sayesinde öğrencilerimiz yabancı dili akıcı olarak kullanma ve geliştirme şansını da yakalıyorlar. Onların başarılarından dolayı mutluluk duyuyoruz ve genç nesil olarak evrensel sorunlar karşısında çok önemli aşamalar kaydettiklerini düşünüyoruz. Avrupa Gençlik Parlamentosunda okulumuzu temsil eden öğrencilerimizi ve danışman öğretmeniz Ayşe Ölmez’i tebrik ediyorum” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çanakkale Bakan Bak: "Herkese, tüm dünyaya ’Çanakkale geçilmez’ efsanesini anlattılar, gösterdiler" Çanakkale Kara Savaşları’nın 109’uncu yıl dönümü anma törenleri kapsamında binlerce izci, 57’nci Alay Vefa Yürüyüşü gerçekleştirdi. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak yaptığı açıklamada, "Herkese, tüm dünyaya ’Çanakkale geçilmez’ efsanesini anlattılar, gösterdiler." dedi. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ’57’nci Alay Vefa Yürüyüşü’ne katılanlar, ilk olarak Eceabat ilçesine bağlı Kocadere köyünde kamp kurdu. Yürüyüş öncesinde katılımcılara, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak tarafından tümü şehit düşen 57’nci Alay askerlerinin son yemeği, kırık buğday çorbası dağıtıldı. Sabah namazı kılındı Ardından, 109 yıl önce şehit düşen askerler gibi sabah namazı kılındı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ve çok sayıda rütbeli askerin de yer aldığı katılımcılar, saat 06.00’yı gösterdiğinde harekete geçti. Atalarına yürüdüler Yarbay Mustafa Kemal’in 25 Nisan 1915 sabahı düşman çıkarmasını haber alınca, savaşların kahraman birliği 57’nci Alayı Conkbayırı’na gönderdiği ve "Size savaşmayı değil, ölmeyi emrediyorum" sözleriyle tarihe geçen o günkü tarihi yürüyüş, bir kez daha hayat buldu. Yaklaşık 6 kilometrelik yürüyüş, 1,5 saat sonra Conkbayırı’nda sona erdi. Yürüyüşe binlerce izci katıldı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak yaptığı açıklamada, "Amacımız bu ülke gençlerine Çanakkale destanını, Malazgirt zaferini, Dumlupınar, 30 Ağustos’taki, Sakarya’daki, 15 Temmuz’daki destanları unutturmamak, hatırlatmak. Bu toprakların ne kadar kıymetli olduğunu, bu vatan için binlerce şehidin verildiğini anlatmak ve bunları yaşamalarını sağlamak. Gençlerimiz o atmosferi görüyor, o zamanki o mücadelenin zorluklarını yaşananları hissediyor. Amaç bu toprakların gücünü, nasıl bir mücadele verildiğini anlatmak. Bakanlık olarak bunu sürekli gerçekleştiriyoruz. Aynı zamanda ülkenin dört bir yanından gençlerimizi Çanakkale gezileriyle buraya taşıyoruz. Geziyorlar, programlar yapıyoruz. Rehberler, tarihçiler buradaki destansı mücadeleyi anlatıyorlar. Bu topraklar kanla yoğrulmuş, destansı mücadele var, Gazi Mustafa Kemal Paşa ve silah arkadaşları o zaman mücadelede yer aldılar. Tüm dünya ve batı medeniyetine, emperyalizme karşı büyük mücadele ortaya konduğu, dünyanın en güçlü donanmaları, ordularını burada yendiler. Herkese, tüm dünyaya ’Çanakkale geçilmez’ efsanesini anlattılar, gösterdiler. Geçmişimizle tarihimizle gurur duyuyoruz" dedi.
Kütahya Kütahya’da silah ticareti operasyonu: 6 gözaltı Kütahya ve Afyonkarahisar’da kaçak silah ticareti yapanlara yönelik 7 adrese eşzamanlı düzenlenen operasyonda, 6 şüpheli gözaltına alındı. Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü sorumluluk bölgesinde silah ticareti yapan şahısların tespitine yönelik Asayiş Şube ve İstihbarat Şube Müdürlükleri tarafından yapılan koordineli çalışma sonucu, Afyon’dan silah bulundurma ruhsatı ile birlikte yasal yoldan silah satın alan şahısların Kütahya’ya getirdikleri silahları sattıkları ve satışı gerçekleştirdikten sonra da hırsızlık süsü vererek çalındığı yönünde müracaatta bulundukları tespit edildi. E.D. (37), E.D. (39), Y.V. (32) ve B.M. (23) isimli şahıslar hakkında projeli teknik ve fiziki takip çalışması neticesinde yapılan ara yakalamada, toplam 66 adet çeşitli çaplarda tabanca fişeği ele geçirildi. Hakkında çalışma başlatılan 4 şüpheli şahsın 2 ayrı şahıs ile silah ticareti konusu ile ilgili olarak irtibatlı olduğu tespit edildi. Şüphelilerin yakalanması ve soruşturmaya konu başkaca suç unsurlarının ele geçirilmesi amacıyla Kütahya İl merkezinde 6 şüpheli şahsın yakalanması ve suç unsurlarının ele geçirilebilmesi için Kütahya il merkezinde 4 adres, jandarma sorumluluk bölgesi olan Siner Mahallesi’nde 3 adres olmak üzere toplamda 7 adreste yapılan eş zamanlı operasyon sonucu 6 şüpheli şahıs yakalandı. Yapılan arama neticesinde, 2 adet ruhsatsız tabanca, 5 adet av tüfeği, 127 adet tüfeği kartuşu, 13 adet çeşitli çaplarda tabanca fişeği ve 5 adet tabanca şarjörü ele geçirildi. Yakalanarak gözaltına alınan 6 şüpheli şahıs hakkında adli işlem başlatıldı.