EĞİTİM - 25 Aralık 2018 Salı 11:44

İhlas Koleji'nde Dubbing Show fırtınası

A
A
A
İhlas Koleji'nde Dubbing Show fırtınası

İhlas Koleji Bahçelievler ve Beylikdüzü Kampüslerinde düzenlenen yabancı dil seslendirme yarışması Dubbing Show’da öğrenciler performanslarıyla göz doldururken birinci olmak içinde tüm hünerlerini sergilediler.

Özel Marmara Evleri İhlas Anadolu ve Fen Lisesi tarafından yapılan Dubbing Show’a on grup katılırken yarışmanın jüri üyeliklerini Federal Film Akademisi’nden Kadir Özübek, Mesut Uz ve Özlem Altınok yaptılar.

Beylikdüzü Kampüsünün birincisi Group Magic

Yarışma öncesi kısa bir söyleşi yapan seslendirme sanatçıları salondan gelen soruları cevaplarken yaptıkları taklitler ve film seslendirmeleri ile öğrencilerden büyük alkış aldılar. Büyük çekişmeye sahne olan yarışmayı Harry Potter filminin seslendirmesiyle “Group Magic” kazandı. İkinciliği “Fast Animal”, üçüncülüğü ise “You Have Ten Seconds” grubu elde etti.

Ödül töreninde konuşan jüri üyeleri yarışmaya katılan tüm grupların performanslarını etkileyici bulduklarını ve puanlama yaparken hayli zorlandıklarını dile getirerek dereceye giren gruplara ödüllerini verdiler.

Bahçelievler Kampüsünün birincisi Gangsterz

Eş zamanlı düzenlenen Dubbing Show’un Özel İhlas Anadolu ve Fen Lisesi birincisi ise Sponge Bob isimli çizgi filme yaptıkları seslendirme ile Gangsterz oldu.

On grubun katıldığı yarışmanın jüriliğini okulun yabancı diller koordinatörü Rukiye Şahin yaparken, öğrencilerin gösterdiği performans ilgiyle izlendi. Yarışmada ikinciliği Wolf Team, üçüncülüğü ise Lucy grupları aldılar.

Yeltekin: “Yabancı dil eğitimine büyük bir hassasiyet gösteriyoruz”

Yarışmalara katılan ve dereceye giren tüm öğrencileri tebrik eden İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Bedri Yeltekin, İhlas Kolejinin yabancı dil eğitimine vermiş olduğu öneme vurgu yaptı. Okullarında yabancı dil eğitimine büyük bir hassasiyetle yaklaştıklarını ifade eden Yeltekin, “Öğrencilerimizin en az bir yabancı dili akıcı olarak konuşabilmesi adına eğitimlerimizi veriyoruz. Yapmış olduğumuz yarışmalar ve kurduğumuz yabancı dil kulüpleriyle verdiğimiz eğitimi destekliyoruz. Tüm bunların neticesinde öğrencilerimiz İhlas Kolejini Avrupa Konseyi’nde, Model Birleşmiş Milletler (MUN) konferanslarında başarıyla temsil ediyorlar ve ödüller kazanıyorlar” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu Bolu’da 7. Uluslararası Koru Gebelik Doğum Lohusalık Kongresi düzenlendi Bolu’da "7. Uluslararası Koru Gebelik Doğum Lohusalık Kongresi" düzenlendi. Prof. Dr. Aydan Biri ve Prof. Dr. Fatma Deniz Sayıner modern doğum hekimliği ve ebelik hizmetleri açısından önemli bilgileri katılımcılara aktardı. Bolu Koru Otel’de geleneksel hale gelen Uluslararası Koru Gebelik Doğum Lohusalık Kongresi’nin 7’ncisi düzenlendi. Kongre’nin oluşturulmasında büyük payda sahibi olan Prof. Dr. Aydan Biri ve Prof. Dr. Deniz Sayıner’in öncülüğünde bir araya gelen doğum hekimlerinin yanı sıra perinatoloji uzmanları, ebeler, hemşireler, yenidoğan hekimleri ve doğuma katkı sağlayan birçok branş uzmanı da kongrede yerini aldı. Kongrede Türkiye’de ve dünyada modern doğum hekimliği ve ebelik hizmetleri açısından önemli bilgiler, araştırma sonuçları ve deneyimlerin paylaşıldığı bilimsel oturumlar yapıldı. 3 gün sürecek olan kongrede, doğuma yönelik kurslar ve bilgilendirme toplantıları yapılacak. “Doğum konusu birçok konuya göre az ilgi görüyor” Türkiye’de sadece doğumun ele alındığı en büyük bilimsel toplantı olma özelliğini taşıyan 7. Uluslararası Bolu Koru Gebelik, Doğum ve Lohusalık Kongresi’nin başkanlığını yürüten Prof. Dr. Aydan Biri, “Bu 7’ncisi olmakla birlikte en çok heyecan duyduğum kongre oldu. Her geçen yıl birbirini tekrar etmemek adına zaten çok geniş ve sonsuz olan bu kongrede bir kez daha sizinle olmaktan çok büyük keyif duyuyorum. Konumuz doğum ve içerisinde çok fazla bileşen var. Doğumsal birleşim ya da bir bebeği ilgilendiren bir süreç, toplumun esası temeli ve koruyucu sağlık bakımı. Kongrede çok fazla insanı bir araya getiriyoruz. Ama çok da zor oluyor bu kongreler. Daha önce de söylediğim bir şey var ana işimiz olan doğum, özellikle kadın doğum hekimlerinin polikliniklerinin yüzde 80’i doğum, ancak buna rağmen birçok konuya göre çok daha az ilgi görüyor. Bu yıl ben çok çünkü bu konu doğrultusunda doktor arkadaşlarımızın da ana konumuzun doğum olduğuna dair inancı arttı. Her ne kadar hala akademisyen arkadaşlarımızın ‘Doğum da moda oldu’ demesine rağmen mesleğe bakışımızın çarptırıldığı bir dönemdeyiz” dedi. “Bilginin olmadığı yerde güçten bahsedilemez” Bilimsel çalışmaların ışığında kendini yenileyen ebelere ihtiyaç olduğunu söyleyen Prof. Dr. Deniz Sayıner, “Eğitim bizim vazgeçilmezimiz olmalı. Çünkü en büyük güç bilgi gücüdür. Bilginin olmadığı yerde güçten bahsedilemez. Hiçbir silah, hiçbir teknoloji bilginin karşısında duramaz. O nedenle sürekli bilimsel çalışmaların ışığında kendini yenileyen ebelerin yetişmesine ve ebelere ihtiyaç duyduğumuzu söylemem lazım. Ve tabii ki böyle bir ebeliği dizayn etmek için de birlik olmaya ihtiyaç vardır. Kurucu üyelerinden biri olmaktan onur duyduğum, gerçekten birlikte yürümekten gurur duyduğum yol arkadaşlarımın olduğu Anadolu Ebeler Derneği. Bu dernekle birlikte örgütlenmek, mesleğine sahip çıkmak mesleki örgütün içinde olmak son derece önemli” diye konuştu.