GÜNDEM - 13 Ağustos 2015 Perşembe 10:20

İncirlik nöbetine ÇGC desteği

A
A
A
İncirlik nöbetine ÇGC desteği

Bakanlar Kurulu’nun kararı ile Suriye’ye yönelik hava operasyonlarında koalisyon güçlerinin kullanımına açılan İncirlik Hava Üssü’ndeki askeri hareketlilik sürüyor.

Gazeteciler de bölgedeki gelişmeleri yakından takip ederken, zor şartlar altında çalışıyor. Gazetecilerin bir süredir devam eden ‘İncirlik Nöbeti’ne Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) ile Türk Kızılayı Adana Şubesi, branda kurup yemek dağıtarak destek verdi.
ÇGC Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Esendemir, ÇGC Genel Sekreteri Ömer Üney ve Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı ile birlikte İncirlik Hava Üssü’ne hakim bir noktada Büyük Toptancılar Sitesi'nde bir işyerinin çatısında görev yapan gazetecileri ziyaret etti. Esendemir, Üney ve Saygılı, yerel ve ulusal düzeyde gazete, televizyon ve ajansların yanı sıra uluslararası haber ajansı ve basın kuruluşlarında görev yapan gazetecilerin sorun ve şikayetlerini dinledi.

YEMEK VE LİMONATA JESTİ
Güneşin altında sıcak havaya rağmen, zor şartlar altında görevlerini yerine getirmeye çalışan gazetecilerin talebi üzerine ÇGC ve Türk Kızılayı Adana Şubesi’nin ortak çabasıyla basın mensuplarının görev yaptığı yere branda kurulması için çalışmalara başlandı. Özellikle yemek konusunda sıkıntı yaşayan gazetecilere sıcak yemek ile birlikte serinlemeleri için limonata ikramında da bulunuldu.

“ZOR ŞARTLARDA ÇALIŞIYORLAR”
Burada açıklamalarda bulunan ÇGC Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Esendemir, Suriye’ye yönelik hava operasyonlarında İncirlik’in koalisyon güçleri için kritik noktada yer aldığına dikkat çekerek, “Bölgedeki askeri hareketlilik devam ediyor. Yaşananları yakından takip ederek, haber çalışması yapan meslektaşlarımız çok zor şartlar altında görevlerini ifa ediyor. Bizler de onlara gereken desteği verip, yardımcı olmaya çalışıyoruz” dedi.

“DESTEKLERİMİZ SÜRECEK”
Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı da, basının toplumsal hayattaki önemi ve üstlendiği misyonun farkında olduklarını vurgulayarak, “Zor şartlar altında görevlerini yerine getirmeye çalışan basın mensuplarına dün olduğu gibi bugün de gereken desteğini verdik, vermeye de devam edeceğiz. Hepimizin çaba ve gayreti aynı; halka en iyi hizmeti sunabilmek. Bu konuda birbirimize her zaman yardımcı olmak zorundayız” diye konuştu. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir