DÜNYA - 24 Ocak 2021 Pazar 19:58

İngiltere'de son 24 saatte 30 bin 4 yeni vaka

A
A
A
İngiltere'de son 24 saatte 30 bin 4 yeni vaka

İngiltere'de korona virüs salgınında son 24 saatte 30 bin 4 yeni vakanın tespit edilmesiyle toplam vaka sayısı 3 milyon 647 bin 463'e yükseldi.

İngiltere'de yeni tip korona virüs (Covid-19) nedeniyle can kayıpları ve vaka sayısı hızla artmaya devam ediyor. İngiltere Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, son 24 saatte 30 bin 4 yeni vakanın tespit edildiği, toplam vaka sayısının ise 3 milyon 647 bin 463'e yükseldiği belirtildi. Son 24 saatte 610 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle toplam can kaybı 97 bin 939'a yükseldi.

Hancock: "Karantinanın kalkmasına çok uzun yol var"

İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock yaptığı açıklamada, daha hızlı yayılan ve daha ölümcül olduğu tespit edilen korona virüs mutasyonu nedeniyle "gerçekten endişeli" olduğunu ve ülke genelinde uygulanmakta olan karantinanın kaldırılabilmesi için "çok uzun yol" olduğunu belirtti.

Hancock, mevcut kısıtlamaların vaka sayılarını aşağı çekmeye yardımcı olduğunu, ancak kısıtlamaların kaldırılabilmesi için yeterli olmadığını ifade etti. Sağlık Bakanı Hancock, korona virüs nedeniyle İngiltere'deki okulların Paskalya dönemine kadar kapalı kalabileceğini belirtti.

Hancock, herkesin mutasyona uğrayan virüs hakkında endişeli olmasını ve kurallara uyması gerektiğini belirtirken, İngiltere'de 80 yaş ve üzeri olan vatandaşların yüzde 75'ine Covid-19 aşısının ilk dozunun yapıldığını belirtti.

Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre, İngiltere'de toplam 6,3 milyon kişi Covid-19’a karşı aşılandı.

Aylin Karadeniz

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bayburt Bayburt’ta anjiyo ünitesi hizmete açıldı Bayburt Devlet Hastanesi’nde kemoterapi ünitesinin faaliyete geçmesinin ardından koroner anjiyografi ünitesi de bugün törenle hizmete açıldı. Açılış töreninde konuşan Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, bu hizmetlerin önemli yatırımlar olduğunu söyleyerek, "Bu hizmetler Bayburt için önemli yatırımlardır. Bayburt Devlet Hastanemizin güçlenmesi demek, dışarıya daha az hastanın gitmesi demek. Aynı zamanda uzman kadromuz, hekim kadromuz, yardımcı sağlık hizmetleri kadromuz güçlenmiş durumda. Bayburt hem eğitim, hem sağlık, hem de diğer alanlarda devletin yatırımlarını çok güzel almış bir il olma yolunda hızla ilerliyor. Anjiyo ünitesinin de bu konuda çok önemli olduğunu düşünüyorum. Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kıymetli bir hizmet, herkesten Allah razı olsun" sözlerini kullandı. Anjiyo ünitesinin hizmete girmesiyle birlikte 3 hastanın anjiyo ameliyatı geçirdiği bilgisini veren İl Sağlık Müdürü Dr. İlker Hancı, "Bugün 3 hastamıza anjiyo yaptık. Yağlanmaları vardı. Bir hastamıza hem balon yapıldı, hem de ilaçlı stent takıldı. Hastalarımızın genel durumları iyi. İki hastamız yoğun bakımda, bir hastamız serviste takip ediliyor. Burada koldan da anjiyo hizmeti veriliyor. Son model cihazlarımız geldi, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi. Konuşmaların ardından anjiyografi ünitesinin açılışı yapıldı. Açılış sonrası il protokol üyeleri anjiyografi ünitesini gezerek, son model cihazlar hakkında doktorlardan bilgi aldılar. Ünitenin gezilmesi ardından anjiyo olan hastaya Vali Eldivan geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Bir süre hastayla sohbet eden Vali Eldivan, geçmiş olsun dileklerini ileterek hastanın sağlık durumu hakkında bilgi aldı. Programa Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, İl Sağlık Müdürü Dr. İlker Hancı, Bayburt Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Murat Canpolat, kurum müdürleri, siyasi partilerin il temsilcileri, hastane yönetimi, sağlık çalışanları ve vatandaşlar katıldı.