TEKNOLOJİ - 04 Aralık 2018 Salı 14:10

Innovera, Shield2018’de dünyaca meşhur siber güvenlik uzmanlarını ağırlıyor

A
A
A
Innovera, Shield2018’de dünyaca meşhur siber güvenlik uzmanlarını ağırlıyor

Siber güvenliğin geçmişine ve geleceğine yön veren birbirinden değerli beş isim, Shield2018 için İstanbul’a geliyor.

Türkiye’nin lider siber güvenlik sağlayıcılarından Innovera, bu yıl dördüncü kez düzenlediği SHIELD Konferansı’nda dünyanın en ünlü siber güvenlik uzmanlarını konuk edecek. Çok sayıda uçağı ve Uluslararası Uzay İstasyonu’nu hack’leyen Chris Roberts, bir dönemin 'en fazla aranan siber suçlusu' Brett Johnson, Pentagon’un siber savunma önlemlerini geçmeyi başaran Jay Kaplan, dünyanın en tehlikeli şifre çalma yazılımını yazan Benjamin 'gentilkiwi' Delpy ve dünyanın en önemli CISO’larından biri ve Avrupa Quantum Computing Komitesi üyesi Jaya Baloo, Shield2018 için İstanbul’da olacak. 

İlk olarak düzenlendiği 2015 yılından itibaren Türkiye’nin en çok ilgi gören siber güvenlik organizasyonu haline gelen SHIELD’in global ölçekte de çok başarılı konferanslardan biri haline geldiğine dikkat çeken Innovera Genel Müdürü Gökhan Say, 'Güvenli Bir Dijital Gelecek için Birlik Olmak' ana teması altında birbirinden değerli beş konuşmacıyı ağırlayacaklarını ifade etti. Shield2018’in siber güvenlik organizasyonları arasında bir marka haline geldiğini aktaran Say, her yıl bir öncekinden daha başarılı ve geniş katılımlı bir konferans düzenlediklerini sözlerine ekledi.

Pentagon’un sınırlarını aşan, Uluslararası Uzay İstasyonu’nu hack’leyen isimler
Shield2018’in konuşmacıları arasında siber suç dünyasının bir dönem en etkin isimleri arasında yer alan, bugün ise gerek yürüttükleri çalışmalar gerekse yaptıkları konuşmalarla lider siber güvenlik uzmanları arasına yerleşen isimler dikkat çekti. Ana konuşmacılar arasında yer alan Benjamin Delpy, Brett Johnson, Chris Roberts, Jay Kaplan ve Jaya Baloo, gerçekleştirecekleri konuşmalarda geçmiş deneyimlerini ve birikimlerini Shield2018 katılımcılarına aktarırken, siber güvenliğin geleceğine yönelik öngörülerini de paylaşacak. Etkinliğin ana konuşmacıları ve yetkinlikleri şu şekilde sıralanıyor:

Benjamin Delpy: 'gentilkiwi' adıyla tanınan güvenlik araştırmacısı. Bir güvenlik tutkunu. Ürünlerin zayıf noktaları hakkında konuşmalar gerçekleştiriyor ve bu zayıflıkları kanıtlayan araçlar ve makaleler yayınlıyor. Kendi geliştirdiği ve uluslararası bir kitleye ulaşan dünyanın en tehlikeli şifre çalma yazılımı Mimikatz, artık bir Windows güvenlik denetimi aracı.

Brett Johnson: Eski 'en fazla aranan siber suçlu'. ABD Gizli Servisi tarafından 'The original internet godfather' olarak adlandırılan bir isim. 20 yıldan fazla bir süredir siber suç dünyasının merkez figürlerinden biri. DarkNet pazarının kurulmasına öncülük etmiş ve aynı zamanda gelmiş geçmiş en tehlikeli siber suç örgütlerinden biri olarak anılan ShadowCrew’in de kurucusu. Modern kimlik hırsızlıkları, hesap sahteciliğini önleme, IRS vergi dolandırıcılığı ve sayısız benzer saldırıların ardındaki kişi. Bugün siber güvenlik dünyasının önde gelen lider isimlerinden biri.

Chris Roberts: Çok sayıda uçağı ve Uluslararası Uzay İstasyonu’nu hack’leyen isim. Hacker ve araştırmacı. Uzun yılladır DarkNet araştırmaları, istihbarat toplama, kriptografi, tehditlere yönelik istihbarat sağlama konusunda uzmanlaşmış bir dizi şirketin kurucusu ya da yöneticisi olarak çalıştı.

Jay Kaplan: Pentagon’un savunma sistemini 4 saat içinde hack’leyen Synack’in CEO’su ve kurucu ortağı. Geçmişte ABD Ulusal Güvenlik Ajansı NSA’in terörle mücadele konusunda istihbarat operasyonlarında faydalandığı, NSA’de kıdemli siber güvenlik açığı analisti olarak görev yapmış bir isim. Kurumsal teknoloji kategorisinde Forbes’un 30 yaş altı 30 lider isminden biri olarak seçildi.

Jaya Baloo: Hollanda’daki KPN Telekom’un CISO’su. 2015’de yılın en iyi CISO’su seçilirken, 2017 yılında dünyadaki en etkili 100 CISO arasında gösterildi. Siber güvenlik dünyasının en tanınmış kadın yöneticilerinden biri. Verizon ve France Telecom gibi küresel telekomünikasyon şirketlerinde yöneticilik yaptı. Kriptografi dahil olmak üzere güvenlik konferanslarında sıkça boy gösteren bir isim. Aynı zamanda Avrupa Quantum Computing Komitesi Üyesi.

Gün boyunca siber güvenlik konuşulacak
Yapılan bilgilendirmede; etkinliğin ilk yarısında küresel isimler çarpıcı sunum ve konuşmalarıyla sahne alacak. İkinci bölümde ise dört farklı salonda sponsor firmalar tarafından düzenlenen farklı oturumlar gerçekleştirilecek. Oturumlarda siber güvenlik alanındaki yeni teknoloji ve yöntemler katılımcılara aktarılırken çeşitli başarı hikayelerine dair detaylar da paylaşılacak. Tüm gün sürecek olan etkinlikte ayrıca Jay Kaplan, Chris Roberts ve Brett Johnson’ın katılacağı bir soru cevap bölümü de yer alacak. Bu oturumda katılımcılar siber güvenlik dünyasıyla ilgili akıllarındaki soruları bu önemli isimlere doğrudan yöneltme olanağı bulacak.
11 Aralık 2018'de düzenlenecek SHIELD2018’in sunuculuklarını Burcu Esmersoy ve Kadir Çöpdemir üstlendiği belirtildi.  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Adana’da "Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek” yarışmasının ödülleri verildi ADANA (İHA) – Adana’da Yeşilay tarafından düzenlenen "Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek” yarışmasının ödül töreni gerçekleşti. Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Yeşilay Cemiyeti arasında imzalanan protokol çerçevesinde yapılan, "Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek" yarışmasının ödül töreni gerçekleşti. Edebi eser ve görsel olmak üzere 2 farklı kategoriden oluşan yarışmada ilkokul, ortaokul ve lise il birincileri ödüllendirildi. Ödül törenine katılan Vali Yavuz Selim Köşger, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke ve Yeşilay Adana Şube Başkanı Dr. Yunus Emre Yıldırım, çeşitli kategorilerde başarılı olan öğrencilere ödüllerini takdim etti. Programda konuşan Yeşilay Adana Şube Başkanı Dr. Yunus Emre Yıldırım, ödül alan öğrencileri tebrik ederek, “Milli Eğitim Bakanlığımız ve Türkiye Yeşilay Cemiyeti işbirliğiyle Türkiye’deki tüm ilkokul, ortaokul ve liselerde uygulamaya geçirilen bağımlılık temalı görsel ve edebi alandaki eserlerin yarıştığı Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yetenek yarışması çerçevesinde ilimizde dereceye giren öğrencilerimiz için Adana Yeşilay Şubesinde ödül töreni gerçekleştirdik. Dereceye giren öğrencilerimize ödülü, plaket ve başarı belgeleri takdim edildi. Öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi ve okul idarecilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz” dedi.
Ordu Ordu’da ana arı yetiştiriciliği yaygınlaşıyor Türkiye’de en çok bal üretiminin yapıldığı Ordu’da, ana arı yetiştiriciliğinin yaygınlaşması için eğitimler düzenleniyor. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ‘Ana Arı Yetiştiriciliği Talimatnamesi’ kapsamında, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve Ordu İli Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından Karapınar Mahallesi’nde ana arı yetiştiriciliği kursu düzenleniyor. Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nden konunun uzmanı araştırmacılar tarafından 15 gün süreyle ziraat mühendislerine, veteriner hekimlere ve Ordu İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ne kayıtlı olan arıcılara, koloni bireyleri tanıma, ana arının kolonideki önemi, ana arının kalitesini etkileyen faktörler, üretim yöntemleri, kalite kontrolü, bankalama, koloniye kazandırma başta olmak üzere, damızlık ana arı yetiştiriciliği uygulama talimatnamesi ile damızlık ana arı üretimi hakkında eğitim verilecek. Vali Muammer Erol, İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Şeref Cınbırtoğlu, Ordu İl Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Akın Çiftçi ile birlikte ana arı yetiştiriciliği eğitim alanında 23 kursiyerlerin çalışmalarını yerince inceleyerek, kursiyerlere başarılar diledi. Yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Vali Muammer Erol, Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nden konunun uzmanı araştırmacılar tarafından 15 gün süreyle ziraat mühendislerine, veteriner hekimlere ve Ordu İli Arı Yetiştiricileri Birliğine kayıtlı olan arıcılara ana arı yetiştiriciliği konusunda teorik ve uygulamalı eğitim verildiğini söyledi. Vali Muammer Erol’a incelemeler sonrası kursiyerler adına arıcı körüğü hediye edildi. Düzenlenen kurs sonunda yapılacak sınav sonrası başarılı olan kursiyerlere ana arı yetiştirici sertifikası verilecek.
İstanbul Yeni Türkiye Partisi il ve ilçe kongreleri için start verdi Yeni Türkiye Partisi, “İhtiyacımız Olan Tek Şey Yenilenmektir” sloganıyla Türkiye genelinde il ve ilçe kongreleri için start verdi. Yeni Türkiye Partisi, 28 Nisan’da il ve ilçe başkanlarını Ankara’da toplamayı kararlaştırdı. Yeni Türkiye Partisi Genel Başkanı Ahmet Reyiz Yılmaz, yerel seçimlere isim değişikliği nedeniyle son anda katılma kararı almıştı. Yeni Türkiye Partisi’nin bir çok il ve ilçede mecliste vekilleri bulunan Gelecek Partisi ve Deva Partisi gibi yeni kurulan partileri geride bıraktığı ve seçime girdiği bölgelerde ismini duyurmayı başardığı belirtildi. Bunun ardından Yeni Türkiye Partisi, “İhtiyacımız Olan Tek Şey Yenilenmektir” sloganıyla Türkiye genelinde il ve ilçe kongreleri için start verdi. Yeni Türkiye Partisi, 28 Nisan’da il ve ilçe başkanlarını Ankara’da toplamayı kararlaştırdı. Ahmet Reyiz Yılmaz, Türkiye için “güç birliği” mesajı verdi Ülke genelinde yeni olarak çıkan birçok siyasi partinin, medyada kendilerine büyük fırsatlar sunulmasına rağmen halkta bir karşılık bulamadığını söyleyen Yılmaz, "Son seçimler bize göstermiştir ki halkımız umudunu mevcut partilerin dışında yeni siyasi aktörlerin çıkışına bağlamıştır. Gerek seçimlere katılım oranında sandığa giden seçmen azlığı gerekse milliyetçi kanadın tarihinde hiç olmadığı biçimde emanet olarak kerhen CHP adaylarına oy vermiş olması memlekette siyasetin de siyasi aktörlerin de 2028 seçimlerine kadar gömlek değiştireceği ve yeni isimlere alan açacağını ortaya koymaktadır. Bu çerçevede , Yeni Türkiye Partisi, doğru kadrolarla bu yenilik arayışına kucak açacak en doğru adres olacaktır. Gerek sandığa gitmeyen gerek mecburen CHP’ye oy verdim diyen vatansever yurttaşlarımız gerekse İYİ Parti’den ve diğer partilerden kopan seçmenimizden ortak paydası ’vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü’ olan herkesi Yeni Türkiye Partisi çatısı altında görev almaya davet ediyorum. Gün bugündür. Bu davetimize Atatürk gibi ’Benim naçiz vücudum bir gün ölecektir ama Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar olacaktır’ diyen herkesin bu davete icabet etmesini istiyorum" diye konuştu.