YEREL HABERLER - 04 Haziran 2014 Çarşamba 14:01

Mhp Lideri Bahçeli Türk-iş’i Ziyaret Etti

A
A
A
Mhp Lideri Bahçeli Türk-iş’i Ziyaret Etti

MHP GENEL BAŞKANI BAHÇELİ:
“TÜRKİYE’Yİ DAHA SAĞLIKLI, HUZURLU BİR YÖNETİME KAVUŞTURABİLECEK HAYIRLI BİR ADIMI ATMAK ARZUSUNDAYIZ”
AHMET UMUR ÖZTÜRK
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Cumhurbaşkanlığının önemi, vasıfları üzerinde sosyal zemin oluşturup, daha sonra böyle bir vasfa dayalı ‘Cumhurbaşkanı kim olabiliri' bulmak suretiyle Türkiye’yi daha sağlıklı, istikrarlı, huzurlu bir yönetime kavuşturabilecek hayırlı bir adımı atmak arzusundayız” dedi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili yaptığı görüşmeler kapsamında TÜRK-İŞ’i ziyaret etti. 28 Ağustos 2014 tarihinde Cumhurbaşkanı Gül’ün görev süresinin dolduğunu hatırlatan Bahçeli, Türkiye’nin en önemli gündeminin cumhurbaşkanlığı seçimleri olduğunu söyledi. 29 Haziran-3 Temmuz tarihleri arasında adayların başvurularının yapılacağını kaydeden Bahçeli, “Cumhurbaşkanlığı seçimi ilk defa halk oylamasıyla halk tarafından seçilecektir. Bu yeni bir uygulamadır, bu uygulamanın nasıl yapılacağı kanunu mevcuttur fakat çok yetersiz ve sığ bir kanundur. Geçmiş dönemde yapılan 19 cumhurbaşkanlığı seçiminin önünü, arkasını kavramalıyız. Cumhurbaşkanlığı seçimleri nasıl bir toplumsal kargaşaya, nasıl bir krize yol açacağını ara rejimle, muhtırayla nasıl etkilendiğini görmeliyiz” ifadelerini kullandı.
Türkiye’nin yeni bir kaosa sürüklenmemesi için eski cumhurbaşkanları, Cumhurbaşkanı Gül’ü, sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ettiklerini aktaran Bahçeli, “Öncelikle Cumhurbaşkanlığı’nın önemi, vasıfları üzerinde sosyal zemin oluşturup, daha sonra böyle bir vasfa dayalı ‘Cumhurbaşkanı kim olabiliri' bulmak suretiyle Türkiye'yi daha sağlıklı, huzurlu bir yönetime kavuşturabilecek hayırlı bir adımı atmak arzusundayız” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir