GENEL - 16 Kasım 2009 Pazartesi 20:42

İntihar eden genç kızın organları umut oldu

A
A
A
İntihar eden genç kızın organları umut oldu

Adıyaman'da girdiği bunalım sonucu intihar eden 21 yaşındaki Gülsüm Güllü'nün organları, organ nakli bekleyen hastalara umut oldu.


Adıyaman merkeze bağlı Arılı köyünde geçtiğimiz pazar günü şakağına dayadığı tabancayla intihar eden 21 yaşındaki Gülsüm Güllü'nün organları ailesinin onayıyla bağışlandı. Beyin ölümü gerçekleşen genç kızın organlarını almak üzere Malatya'dan ve Ankara'dan sağlık görevlilerinin özel uçakla Adıyaman'a doğru yola çıktığı öğrenildi. Acılı aile hastane bahçesinde beklerken, baba Ali Güllü herhangi bir açıklama yapmadı.

Genç kızın amcası Serhat Güllü ise, büyük bir acı yaşadıklarını, bu acılarını organ bağışı ile dindirmeye çalıştıklarını dile getirerek, "Geçen yıl bir organ bağışı olmuş. Ama organ bağışını yapan kişi Adıyamanlı değilmiş. Acımız var, genç bir kızımızı kaybettik. Ama bunun yanında ayrı bir sevinci yaşıyoruz. En azından birkaç kişinin canlarına can katmayı umut ediyoruz. Bu örnek bir davranış. Zannediyorum topluma güzel bir örnek teşkil eder. Bundan sonra bu tür olaylarda en azından insanlarımızın başka
insanlara can vereceği umuduyla organ bağışları yapılır. Bu da bizim için bir sevinç kaynağı olur. Çocuğumuzun organları birçok kişiye hayat verecek, bu nedenle sevinçliyiz. Herkesi organ bağışına duyarlı olmaya davet ediyorum. Bütün organlarını bağışladık. Duyarlı bir gençti. Biz aile olarak topluma faydalı bir şey sunalım diye organlarını bağışladık" dedi.
Amca Serhat Güllü, "Acımız dinmeyecek ama kızımızın organlarıyla 7-8 hastamız şifa bulacak. Bu da acımızın yanında güzel bir haber. İnşallah organ bağışı daha da artar, vatandaşlar daha da duyarlı olur. Organ bekleyen hastalarımıza örnek teşkil eder" diye konuştu.

KAAN BOZDOĞAN - ADIYAMAN

Bunlar Da İlginizi Çekebilir