KENT HABERLERİ - 25 Aralık 2017 Pazartesi 11:32

İpek Yolu Masal Orkestrası’ndan muhteşem konser

A
A
A
İpek Yolu Masal Orkestrası’ndan muhteşem konser

Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Aralık ayı etkinlik programı kapsamında İpek Yolu Masal Orkestrası’nı Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde müzik severlerle buluşturdu.

Kartal Belediyesi, İpek Yolu Masal Orkestrası’nı sanatseverlerle buluşturdu. Buhara’dan Hotan’a, Bakü’ye, Şian’dan İstanbul’a mistik şehirlerinden derlenen hikayelerin ve ezgilerin terennüm edildiği konsere Kartallı vatandaşlar akın etti. İpek Yolu Masal Orkestrası, ayrıştırıcı değil birleştirici olmanın, bir arada yaşayan kültürlerden feyz almanın, çeşitli dillerin ve dinlerin renklerini yansıtarak, barış ve kardeşliğin vurgulandığı muhteşem bir konser verdi. Konser farklı dillerde şarkı, türkü, ilahi, saz eserleri, kasideler, gazeller, hikayeler eşliğinde dinleyicilere tarihsel ve kültürel zenginlik eşliğinde sunuldu. Mehmed Emin Avanaş’ın sunumu ile başlayan programda, Merve Utandı Kalkan, Era İşboğan, Hüseyin Sert, Yeliz Tüfekçioğlu vokalde, Aziz Hardal kasidede, Metin Özden ise vokal, ud ve cümbüşte, Seda Tüfekçioğlu kanunda, ney ve zurnada Ünal Yörük, Celalettin Akdağ ritim ve perküsyonda, Adnan Güllü asma davul ve darbukada, Timur Pala davulda, Erkan Abdil bas gitarda, Bağgül Kalkan klavyede, Emrah Akar akustik gitarda, Bahar Yandıran ise kostüm tasarımda yer aldı.
Programı sunan Mehmed Emin Avanaş konserin sonunda yaptığı konuşmada: “Böyle güzel bir etkinlikle bizleri sizlerle buluşturan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz başta olmak üzere Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü yetkililerine ve Kartal Belediyesi ailesine çok teşekkür ediyorum” dedi.
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bayburt Umre ödüllü gençlik bilgi yarışması sonuçları açıklandı Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen ’Umre Ödüllü Gençlik Bilgi Yarışması’ sonuçları açıklandı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından geleneksel hale getirilen lise ve üniversite öğrencilerine yönelik bilgi yarışması düzenlenmişti. İl ve ilçe müftülükleri koordinesinde yurt genelinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen yarışma sınavının sonuçlarına göre Bayburt’ta lise düzeyinde Bayburt Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Emine Esra Yeşil, üniversite düzeyinde ise Bayburt Üniversitesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Esra Arslan İlde birinci olarak Umre ödülü kazandı. Yarışmada dereceye giren öğrencilerin isimleri ise şu şekilde: Lise düzeyinde: 1. Emine Esra Yeşil - (Arpalı Zakire Hanım Kız Kur’an Kursu Hafızı ) Bayburt Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 2. Melek Betül Alagöz - Bayburt Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 3. Pınar Üner - Rekabet Kurumu Kız Anadolu Lisesi 4. Mehmet Akif Memiş - Bayburt Millî İrade Anadolu Lisesi 5. Merve Kardeş - Bayburt Millî İrade Anadolu Lisesi Üniversite düzeyinde: 1. Esra Arslan - Bayburt Üniversitesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği 2. Merve Argun - Bayburt İlahiyat Fakültesi 3. Dilara Han - Bayburt İlahiyat Fakültesi 4. Yavuz İhsan Selim Zehir - Bayburt İlahiyat Fakültesi 5. Ömer Faruk Urhan - Bayburt İlahiyat Fakültesi Öğrenciler yarışma sonuçlarını yarisma.diyanet.gov.tr adresinden öğrenebilecekler.