DÜNYA - 18 Ekim 2021 Pazartesi 21:06

Irak’ta yüzlerce kişinin öldüğü el-Karrade patlamasının faili yakalandı

A
A
A
Irak’ta yüzlerce kişinin öldüğü el-Karrade patlamasının faili yakalandı

Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi, 2016 yılında yaklaşık 300 kişinin ölümüyle sonuçlanan Bağdat’taki el-Karrade patlamasının faili Gazvan el-Rubai'nin yakalandığını duyurdu.

Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Irak'ın başkenti Bağdat’ta meydana gelen ve yaklaşık 300 kişinin ölümüyle sonuçlanan el-Karrade saldırısının failinin yurt dışında yakalandığını belirtti. El-Kazımi, "Iraklıların kalbinde derin bir yara açan el-Karrade patlamasının faili, 5 yıl aradan sonra kahraman güçlerimiz tarafından yakalandı" ifadelerini kullandı.

Söz konusu saldırının failinin yurt dışında yakalandığına dikkat çeken el-Kazımi, "İstihbarat servisinin sürdürdüğü zorlu bir takibin ardından el-Karrade ve başka saldırıların sorumlusu ve kod adı Ebu Ubeyde el-Bağdadi olan terörist Gazvan el-Rubai, yurt dışında düzenlen bir operasyon sonucunda yakalandı" dedi.

Geçtiğimiz günlerde Başbakan el-Kazımi, terör örgütü DEAŞ lideri Ebu Bekir Bağdadi’nin yardımcısının yakalandığını açıklamıştı.

Abdulkadir Hacıoğlu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir