DÜNYA - 04 Mayıs 2018 Cuma 17:38

İspanya Başbakanı Rajoy: 'ETA'ın suçları cezasız kalmayacak'

A
A
A
İspanya Başbakanı Rajoy: 'ETA'ın suçları cezasız kalmayacak'

İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, ETA'nın işlediği suçların cezasız kalmayacağını söyledi.

İspanyol Başbakanı Mariano Rajoy yaptığı açıklamada, ETA'nın işlediği suçların cezasız kalmayacağını söyledi. Eta'nın güney Fransa'da kendini feshetmesi vesilesiyle gerçekleştirdiği kutlama hakkında konuşan Rajoy, günün teröristlere değil, 1968'den beri öldürdüğü 853 kişiye ait olduğunu söyledi. İspanya Başbakanı, 50 yıl sonra bugün, ETA en sonunda bütün hikayesinin bir başarısızlık olduğunu kabul etti. Uzun ve suçlarla dolu tarihinde politik amaçlarından hiç birine ulaşamadı" dedi. 

Başbakan Rajoy konuşmasında, teröristlerin, insanları öldürmekten başka hiçbir şey kazanmadıklarını ve ne yedi yıl önce silahların terk edilmesiyle ne de kendilerini feshetmeyle hiçbir şey elde edemeyeceklerini ifade etti. Rajoy," ETA'nın suçlarını araştırmaya devam edeceğiz, hepsi yargılanacak ve ceza alacak. Onlara hiçbir şey borçlu değiliz ve kendilerini feshettikleri için onlara teşekkür etmeyeceğiz çünkü yenildiklerini anlamaları çok uzun sürdü" dedi. 

Konuşmasında ETA'nın kurbanlarına değinen Rajoy," Onlar bir istatistik değil, onların da hayatları hepimizinki gibi üzüntü, mutluluk, umut ve hayal kırıklığıyla dolu benzersiz bireylerdi. Ama bu hayatları yaşamalarına izin verilmedi, hayattan koparıldılar" ifadelerini kullandı.  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Bu proje ile istilacı balık türlerinin popülasyonu azaltılacak Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanarak Tarım ve Orman Bakanlığınca onaylanan ‘Sakaryabaşı Mevkiindeki İstilacı Balık Türlerinin Son Durumu ve İstilacı Türlerle Mücadelede Etkin Av Araçlarının Belirlenmesi Projesi’ çalışmaları başladı. Türkiye’de göl, baraj gölü, gölet ve akarsular genelinde 1980’li yılların ikinci yarısından itibaren yapılan bilimsel çalışmalarda, istilacı balık türleri tespit edilmeye başlanmıştı. 2000’li yılların ilk yarısından itibaren ise mevcut su kaynaklarında istilacı balık türlerinin popülasyon yoğunluklarının hızla arttığı görülmüştü. Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Çifteler ilçesinde bulunan Sakarya Nehri’ndeki istilacı türleri önleyebilmek için ‘Sakaryabaşı Mevkiindeki İstilacı Balık Türlerinin Son Durumu ve İstilacı Türlerle Mücadelede Etkin Av Araçlarının Belirlenmesi Projesi’ni hazırladı. Tarım ve Orman Bakanlığınca onaylanan proje çerçevesinde 15 Nisan 2024 tarihi itibariyle, Çifteler ilçesi sınırları dâhilinde bulunan Sakarya Nehri’nin Sakaryabaşı mevkii ile Eminekin bendi arasındaki yaklaşık 12 kilometre ve su yüzey alanı 200 hektar olarak belirlenen bölgede başladı. Çalışmalarına başlanan proje ile; Çifteler ilçesi Sakaryabaşı mevkiindeki istilacı ve doğal türlerin kompozisyon dağılımları belirleneceği, istilacı türlerin yaş, boy, ağırlık dağılımları; büyüme, kondisyon gibi temel parametreleri ile mide içeriği analizleri yapılacağı, balıkçılık biyolojisi açısından değerlendirilmesi gerçekleştirileceği ve istilacı türlere yönelik en verimli av aracı tespit edilerek, istilacı türlerin popülasyon yoğunluğunun azaltılmasında kullanımı sağlanacağı belirtildi. Proje sonunda istilacı türlerin popülasyonunu azaltmak, böylelikle mevcutta bulunan doğal türlerin beslenme, büyüme ve üreme şartları üzerindeki istilacı tür baskısının ortadan kaldırılacağının hedeflendiği açıklandı.