EĞİTİM - 25 Eylül 2018 Salı 09:30

İstanbul Esenyurt Üniversitesi yeni akademik yıla merhaba dedi

A
A
A
İstanbul Esenyurt Üniversitesi yeni akademik yıla merhaba dedi

İstanbul Esenyurt Üniversitesi, 2018-2019 akademik yıl açılışını gerçekleştirdi.

İstanbul Esenyurt Üniversitesi, 2018-2019 akademik yıl açılışını büyük bir coşkuyla gerçekleştirdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törenin açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Sudi Apak gerçekleştirdi. Üniversitenin 6. akademik yıl açılışının yapıldığı törene, Yüksek Öğretim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Murat Tuncer, Esenyurt Kaymakamı Dr. Vural Karagül, Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, Üniversite Mütevelli Heyeti Başkanı Orhan Özyurt, Mütevelli Heyet Üyeleri, Rektör Sudi Apak, Üniversite Genel Sekreteri Dr. Öğr. Üyesi Erdal Dursun, akademisyenler, öğrenciler ve aileler katıldı.

Törende bir konuşma gerçekleştiren Mütevelli Heyeti Başkanı Orhan Özyurt, “Her insan bizim için bir değerdir. Üniversite olarak öğrencilerimize iyi bir eğitim vererek topluma, ülkemize katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Sevgili öğlenciler; çağı yakalayın, sürekli okuyun. Kendi mutluluğunuzun yanında toplumun mutluluğu için de çalışın. Hiç bir başarı kolay elde edilmiyor. İmkânsızlıklar imkânı doğuruyor. Bu doğrultuda bizler de sizleri ileride başarılı bir fert olarak görmeyi arzuluyoruz” dedi.

“Öğrencilerimizi dünya insanı yapmayı hedefliyoruz”

Üniversitenin kuruluşunun altıncı yılında iyi bir gelişim göstererek, çok iyi bir noktaya geldiklerine değinen Rektör Prof. Dr. Sudi Apak, törendeki konuşmasında öğrencilere seslenerek, “ Yeni öğrencilerimiz, üniversitemize hoş geldiniz. Okulumuz, sizlerin tüm isteklerini karşılayacak durumda. Her zaman sizlerin destekçisi olacağız. 230 akademik kadromuzla sizlere iyi bir eğitim vermek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Nitekim hedefimiz öğrencilerimizi teknoloji alanında dünya insanı yapmaktır. Eğitim programlarımızı da bu yönde hazırladık. Sağlık ve havacılık alanında çok önemli çalışmalar yürütüyoruz. Üniversite-sanayi alanında öğrencilerimizin iş bulma olanaklarına katkı olacak programalar hazırladık. Bu programlar ile sizlerin donanımlı bir birey olarak mezun olacağınıza inanıyor, yeni akademik yılın hepimiz için başarı dolu bir yıl olmasını diliyorum” diye konuştu.

Törenin sonunda Esenyurt Belediyesi’nin mimarlık alanında yaptığı yarışmada projeleriyle derece alan öğrenciler Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe’nin elinden ödül ve hediyelerini aldılar.

  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Büyükşehirden kırsalda vatandaşlara bisiklet turu Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kent Konseyi’nin işbirliğiyle, Konyaaltı ilçesi Çakırlar’da “Köyüm Bisiklete Biniyor” etkinliği düzenlendi. Bisiklet turuna birçok bisiklet grubu ve yerel halktan her yaştan vatandaş katılım sağladı. Antalyalıların spora teşvik edilmesi, şehir trafiğinin azalması ve otomobillerin doğaya verdiği zararın azaltılması amacıyla, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından “Köyüm Bisiklete Biniyor” etkinliği düzenlendi. Spora verdiği önemi, şehirde düzenlediği etkinliklerle gösteren Antalya Büyükşehir Belediyesi, kırsal bölgelerdeki vatandaşları da spora teşvik ediyor. Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kent Konseyi işbirliğiyle “Köyüm Bisiklete Biniyor” etkinliği düzenlendi. Konyaaltı ilçesi Çakırlar Kapalı Pazar Yeri’nden bisikletleriyle start alan Çakırlar sakinleri, 11 kilometrelik bir rotanın sonunda Gökçam İlkokulu önünde sürüşlerini noktaladı. Bisiklet hediye edildi Bisiklet turuna birçok bisiklet grubu ve yerel halktan her yaştan vatandaş katılım sağladı. Bölgedeki 10 mahalle muhtarı da organizasyona destek verdi. Bisiklet turu tamamlandıktan sonra, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve muhtarlar tarafından, vatandaşa ikramda bulunuldu. Sonrasında ise organizasyona destek veren muhtarların kendi mahallesinden seçtiği 10 öğrenciye bisiklet hediye edildi. Görme engelli vatandaşlar da katıldı Antalya Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Nurettin Tonguç, “Etkinliğimizi her sene olduğu gibi yine 23 Nisan haftasında yaptık. Bisiklet severlerle birlikte olmak güzel bir duygu oldu. Görme engelli vatandaşlarımız da burada bisiklet kullandı. Doğanın içinde böyle bir etkinlik düzenlediğimiz için mutluyuz” dedi.
Kars Kars’ta biyolojik atıksu arıtma tesislerinde çalışmalar başladı Kars’ta 2023 yılında temeli dönemin Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi tarafından atılan Biyolojik Atık Su Arıtma Tesislerinde çalışmalar yeniden başladı. Yaklaşık 780 milyon liralık proje çerçevesinde günlük 50 bin metreküp su arıtılarak Kars Çayı’na bırakılacak tesisler tamamlandığında Kars Çayı tertemiz akacak. Kars’ta geçen yıl yapımına başlanan ve kış ayı itibariyle yapımına ara verilen Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisleri inşaat sezonunun açılmasıyla birlikte yeniden yapımı başladı. İlgili firma havaların ısınması ve inşat sezonun başlamasıyla birlikte Dereiçi bölgesinde idari binalar ve tesislerin ana binalarında kalıp, beton atma işlemlerini sürdürüyor. Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisleri evsel atık suların mevcut atık su toplama hattının sonlandığı yerden kolektör hatları ile arıtma tesisine iletilmesini sağlayacak olana 17,49 kilometre kolektör hattında çalışmalar tam hız sürüyor. Arıtma Tesisinden Kars’a doğru yapılan çalışmalarla borular itinayla döşeniyor. Öte yandan 2025 yılında tamamlanması planlanan Kars Biyolojik Atık Su Tesislerinde evsel kaynaklı kirliliğin giderilip arıtılmış suyun yönetmeliklere uygun olarak Kars Çayına, akabinde Kars barajına deşarj edilmesi sağlanacak. Çalışmalar tamamlandığında Kars Çayı’ndaki konu ve kirliliğinde tamamen önüne geçilmiş olacak.