EKONOMİ - 23 Şubat 2019 Cumartesi 11:21

İstanbul Havalimanı 4 mevsime de hazırlanıyor

A
A
A
İstanbul Havalimanı 4 mevsime de hazırlanıyor

Açılışı Ekim ayında yapılan İstanbul Havalimanı’nda, karla mücadele ve ot biçme işleri için 22 adet Massey Ferguson traktörü kullanılacağı açıklandı.

İstanbul Havalimanı yönetimi satın aldığı 22 adet Massey Ferguson marka traktör, dünyanın en büyük havalimanları arasında yer alan İstanbul Havalimanı’nda hizmet vereceği açıklandı. Tamamlandığında yıllık 200 milyon yolcu kapasitesi, 3 terminal binası, 6 pist ve 500 uçak kapasitesine sahip olacak havalimanının ilk etabı, 29 Ekim’de düzenlenen resmi törenle açılmıştı. Hiç bir hava koşulunda herhangi bir aksaklık yaşanmaması için çalışmalarını titizlikle sürdüren, bu kapsamda makine ve araç yatırımına yönelen şirket, kış mevsiminde karla mücadelede, yaz mevsiminde ise ot biçmede kullanmak üzere 22 adet Massey Ferguson marka traktör satın aldı. 

Traktör filosuyla, kar yağışlı zamanlarda Apron ve uçak park sahalarının kar temizliğinde kullanılacak, Apron ve Taxi yolu çevresinde kar küreme ve süpürme işlemi yapılacak. Aynı zamanda traktörlere takılan buz önleyici sıvı serpme ataşmanı ile de buzlanma önlenecek. Traktörler, karlı günler dışında yıl boyunca ot biçme ve alan düzenleme gibi çeşitli başka işlerde de kullanılacak.

AGCO Ülke Satış Müdürü Has: "bizim için büyük bir gurur vesilesi oldu" 

AGCO’nun Massey Ferguson markasının havalimanlarında değerlendirilmesinin çok eskilere dayandığını belirten AGCO Türkiye Ülke Satış Müdürü Mete Has, Avrupa’da birçok havalimanında Massey Ferguson traktörlerin kullanıldığını söyleyerek, "Örneğin bu havalimanlarından biri de 50’nin üzerinde Massey Ferguson’un kullanıldığı Frankfurt Havalimanı. Dünyada büyük ses getiren İstanbul Havalimanı projesinde Massey Ferguson markamızla yer almak bizim için büyük bir gurur vesilesi oldu. Yeni havalimanında markamızın tercih edilmesi, yer hizmetleri sektöründe de ürünlerimizin kalitesinin bir nevi tescili oldu" dedi.
Kar küreme konusunda belediyeler, karayolları ve havalimanlarının yıllardır özel araçlar ve ekipmanlar kullandığını aktaran Mete Has, "Son yıllarda traktörlerin kullanılmasına doğru bir trend gelişti. Çünkü traktör çok basit ve hızlı bir şekilde aksesuar ve ataşmanları takıp çıkarılabilen, anında bambaşka amaçlı bir makinaya dönüşebilen bir araç. Ayrıca farklı ekipmanlar takılarak farklı amaçlar için yıl boyu kullanılabiliyor" diye konuştu.

7/24 servis hizmeti sunulacak 

Dünyanın birçok yerinde Massey Ferguson kullanıldığını ve memnun olan büyük bir müşteri kitlesi bulunduğunu belirten Has, "Massey Ferguson markası halka mal olmuş, Türkiye’deki en eski markaların başında geliyor. Ülkemizde üretilmesi ve kullanılmasının neredeyse 60 yıllık bir geçmişi olduğu düşünülürse, hala Türkiye’deki ilk 3 markadan birisi olmasında, şimdiye kadar sunulan ürün ve hizmet kalitesinin, arkasında duran başarılı ve özverili satış ve sonrası hizmetler ile güçlü bayi ağının büyük önemi var. AR-GE’ye 1 milyon doların üzerinde para harcayan AGCO’nun en önemli markalarının başında geliyor" ifadelerini kullandı.
Havalimanında 7/24 servis hizmeti sunacaklarını dile getiren Mete Has, “MFCare olarak sunduğumuz uzatılmış garanti ve servis sözleşmeleriyle İstanbul Havalimanı’nda üstün ve kaliteli hizmet sunma süremizi artırmayı hedefliyoruz. Bu traktörler garanti süresi ve dışında da 7/24 hizmet almaya devam edecekler" dedi.
Has, MF Care adını verdikleri uzatılmış garanti anlaşmasının tüm Massey Ferguson sahiplerine sunulabilen bir hizmet olduğunu sözlerine ekledi.

Sabiha Gökçen’in ardından İstanbul Havalimanı 

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda da Massey Ferguson traktörlerinin tercih edildiği belirtilirken; İstanbul Havalimanı’na teslimatı, Armaksa A.Ş. tarafından yapıldığı bildirildi. Armaksa, MF makine parkının kesintisiz olarak hizmet vermesi konusunda da teknik destek de sağlamaya devam edeceği açıklandı.  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Vali Tavlı: “Şehit ailelerimizin ve gazilerimizin rızalarını almayı boynumuzun borcu olarak görüyoruz” SAMSUN (İHA) – Samsun Valisi Orhan Tavlı, şehit ailelerinin ve gazilerin her zaman yanlarında olmayı ve rızalarını almayı boynumuzun borcu olarak gördüklerini söyledi. Vali Orhan Tavlı ve Eşi Ayşe Tavlı, AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Samsun Garnizon Komutanı Gazi Tümgeneral Davut Ala, Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Nihat Soğuk, Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç ve protokol üyeleriyle birlikte 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 109. Yıl Dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen iftar yemeğinde şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi. “Şehit ailelerimizin ve gazilerimizin rızalarını almayı boynumuzun borcu olarak görüyoruz” Şehit Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Salonda yapılan iftar programında konuşan Samsun Valisi Orhan Tavlı, "Şehitlik ve gazilik mertebeleri bizim inancımızda ve kültürümüzde çok önemli olduğu gibi aynı şekilde şehit yakını olmak da büyük bir gurur ve iftihar vesilesidir. Dolayısıyla bizler de şehitlerimizin emaneti olan siz kıymetli şehit ailelerimizin ve gazilerimizin her zaman yanlarında olmayı ve rızalarını almayı boynumuzun borcu olarak görüyor, sizleri kalbimizin en müstesna köşesinde misafir etmeyi şeref biliyoruz. Şehitlerimize ve gazilerimize olan şükran borcumuzu ödemenin en güzel yolunun buradan geçtiğine inanıyor ve bunun için gayret gösteriyoruz” dedi. “Sizlere ve milletimizin huzuru, devletimizin bekası, geleceğimizin güvencesi için vazife yürüten kahraman askerlerimize ve tüm güvenlik güçlerimize de şükran borçlu olduğumuzu ifade etmek istiyorum” diye Vali Tavlı, konuşmasının devamında ise şunları söyledi: “Rabbim tüm kahramanlarımızı korusun, ayaklarına taş değiştirmesin. Sizlere sağlıklı, huzurlu ve hayırlı uzun ömürler versin. Çanakkale’de, Kıbrıs’ta, Kore’de, 15 Temmuz gecesinde ve vatan toprağımızın her karışında, bayrağımıza, vatanımıza, aziz milletimize ve kutsal değerlerimize sahip çıkan isimsiz kahramanları ve kahramanlık destanı yazarken hiç düşünmeden canlarını feda eden tüm şehitlerimizi, aziz vatan evlatlarını rahmetle, şükranla ve minnetle anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun. Bu vesileyle vatanımız, bayrağımız ve ezanımız için can veren Aziz Şehitlerimizi ve ebediyete irtihal etmiş Gazilerimizi bir kez daha rahmetle yâd ediyor, hayatta olan Gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Rabbim şehitlerimizin ruhunu şad, mekânlarını cennet, makamlarını âli eylesin."