ASAYİŞ - 22 Ekim 2021 Cuma 17:12

İstanbul merkezli 16 ildeki DHKP/C operasyonunda 17 tutuklama daha

A
A
A
İstanbul merkezli 16 ildeki DHKP/C operasyonunda 17 tutuklama daha

İstanbul merkezli 16 ildeki terör örgütü DHKP/C’ye yönelik operasyonda gözaltına alınıp dün mahkemeye sevk edilen 68 şüpheliden 17’si daha “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan tutuklandı. Salı günü de 4 şüpheli "örgüt üyeliğinden" tutuklanmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca yürütülen, örgütün faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik soruşturma kapsamında, DHKP/C adına faaliyetlerde bulundukları ve silahlı eğitim alarak eylem hazırlığı yaptıkları gerekçesiyle haklarında gözaltı kararı verilen 126 şüpheliden 91'i yakalanmıştı. Emniyette işlemleri tamamlanarak adliyeye sevk edilen 14 şüpheliden 4’ü Salı günü çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Polis ve jandarmadaki sorguları tamamlanan ve dün Çağlayan'daki İstanbul Adliyesine gönderilen, aralarında örgütün kilit isimlerinden G.T. ve İ.K.’nın da olduğu 68 kişiden 17 şüphelinin daha “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçlamasıyla tutuklandığı öğrenildi. 51 şüphelinin ise tutuksuz yargılanmak üzere salıverildiği aktarıldı.

Bu verilere göre aynı soruşturma kapsamında tutuklanan DHKP/C üyesinin 21’e yükseldiği kaydedildi. Halen İstanbul Terörle Mücadele Şubesinde gözaltında bulunan 9 şüpheliden bir kişinin daha bugün adliyeye sevk edildiği, geri kalan zanlıların polisteki ifade işlemlerinin sürdüğü aktarıldı.

Sadık Kahraman

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Ayvalık’ta minik yüreklerin 23 Nisan coşkusu Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı. Ayvalık’ta saat 09.00’da ilçe merkezindeki Cumhuriyet Meydanı’nda Ayvalık Kaymakamı Hasan Yaman, Garnizon Komutanı Personel Albay Hüseyin Aydın, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır, daire amirleri, siyasi partilerle sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, gaziler, şehit aileleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşların hazır bulunduğu çelenk sunma töreninin ardından etkinlikler, Hüsnü Uğural Stadyumu’nda sürdü. Yüzlerce Ayvalıklının katıldığı stadyumdaki etkinlikler; Ayvalık Belediyesi’nin bando takımının eşliğinde saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın bir ağızdan okunmasıyla başladı. Etkinlikte günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı yapan Ayvalık İlçe Mili Eğitim Müdürü Güner Bahadır, “Bugün, büyük bir coşku ve gururla kutladığımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104. yıl dönümünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği bu anlamlı günün değerini bir kez daha idrak ediyoruz.”dedi. Güner Bahadır’ın konuşmasının ardından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri öğrencilerin gerçekleştirdiği gösteriler, bayram nedeniyle okullar arasında düzenlenen resim, şiir, kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin protokol üyeleri tarafından verilmesi ve resmigeçit ile sona erdi. Öte yandan Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, yayınladığı mesajda, "Sadece büyük liderler geleceği küçük kalplere emanet eder. Dünyada çocuklara armağan edilen En Güzel Bayram Kutlu Olsun” ifadelerini kullandı.
İstanbul İstanbul’da 23 Nisan nedeniyle düzenlenen yarışmada dereceye girenler ödüllerine kavuştu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, İstanbul’da Cemal Reşit Rey Konser salonunda düzenlenen programla kutlandı. Programda müzik dinletisi ve halk oyunları gösterileri yapıldı. Resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında derece alan öğrencilere de ödülleri verildi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda program düzenlendi. Programa İstanbul Valisi Davut Gül, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 3’üncü Kolordu Komutanı Korgeneral Sezai Öztürk, İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş ve İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür katıldı. Beyoğlu, Beşiktaş, Zeytinburnu, Kağıthane, Eyüpsultan ve Şişli ilçelerinden gelen çok sayıda öğrenci ve veli programı izledi. İl Milli Eğitim Müdürü Yentür’un açılış konuşması ile başlayan programda Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in mesajı da okundu. TRT İstanbul Bölge Müdürlüğü’nün hazırladığı 23 Nisan videosunun gösterilmesinin ardından müzik öğretmenleri ve öğrencilerden oluşan Yıldız Çocuklar Korosu müzik dinletisi gerçekleştirildi. Şiir yarışmasında 1’inci olan Rami İlkokulu öğrencisi Ömrüm Mina Kuşçu şiirini okudu. Programda İstanbul genelinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı temasıyla düzenlenen Resim, Şiir ve Kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. ’Geçmişten Geleceğe Altın Adımlar’ halk oyunları gösterisi ile program son buldu. “Sevgili çocuklar, sevgili öğrenciler sizler bu salonun en değerli konuklarısınız” İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür konuşmasında, “Bugün yüce Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük meşalesinin yakıldığı en önemli günlerden biri. 1920 yılında milletimizin bağımsızlığına kast edilen zamanlarda Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları yılmaz bir azim ve kararlılıkla Türk milletinin geleceğini kendi ellerine alma iradesini tüm dünyaya ilan etmişlerdir. Bu ilk meclis işgal ve savaş şartlarında dahi iradesini en yüksek makam olarak kabul edip şanlı bir misyonun öncüsü olmuştur. Meclisimizin kuruluş düsturu olan ‘egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ ilkesine sıkı sıkı bağlı kalarak yarının büyükleri olacak çocuklarımızla birlikte bu kutsal emaneti muhafaza ediyor ve yarınlara taşıyoruz. Sevgili çocuklar, sevgili öğrenciler sizler bu salonun en değerli konuklarısınız. Bu bayram sizlere atalarımızın azim ve kararlılıkla şekillendirdiği kutsal topraklarda bilgi ve erdem dolu gelecek inşa etme görevini emanet ediyor. Unutmayın sizler bu toprakların yarınları, mirasımızın koruyucusu, geleceğimizin umudusunuz” ifadelerini kullandı.
Erzurum Oltu’da 23 Nisan coşkusu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Oltu’da coşku içerisinde kutlandı. Kutlama törenleri hükümet meydanında bulunan Atatürk anıtına kurum amirlerinin katılımı ile İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhami Şahin tarafından Atatürk anıtına İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin sunumu ile başladı. Oltu’da ki 23 Nisan etkinliklerine daha sonra ilçe stadyumunda devam edildi. Narman Kaymakamı Oltu Kaymakam Vekili Aziz Oğuz Alemdaroğlu, Belediye Başkanı Adem Çelebi ve Garnizon Komutan Piyade Binbaşı Serdar Ekin törene katılan çocukların bayramını kutladı. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Müzik öğretmeni Serhat Koçoğlu yönetiminde İstiklal Marşı okundu, öğrenciler tarafından göndere bayrak çekildi. Günün anlam ve önemini belirten konuşma Karabekir İlkokulu Öğretmeni Fatma Alver tarafından yapıldı. 25 Mart İlkokulu Anasınıfı Öğrencileri “Ront gösterisi yapıldı. Şehitler İlkokulu öğrencisi Hatice Şevval Başar tarafından “23 Nisan” adlı şiiri adlı şiirin okunması Yasin Haşimoğlu İlkokulu- Halk oyunları gösterisi, Karabekir İlkokulunca Müzikli Ront Gösterisi yapılmasının ardından 25 Mart İlkokulu Öğrencisi Hatice İkranur Türkay tarafından “Bu Ne Duru Sabah” adlı şiirin okundu. Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’nca Artvin Yöresi Halk Oyunları gösterisinin ardından Karabekir İlkokulunca Elazığ- Erzurum Silifke Yöresi Halk Oyunları gösterisi ve son olarak Halk Eğitimi Merkezince Erzurum yöresi halk oyunları gösterisi yapıldı. Halkın yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte öğrenciler performanslarıyla alkış topladı.