ASAYİŞ - 12 Temmuz 2018 Perşembe 18:38

İstanbul'da belediye otobüsünde korkutan yangın

A
A
A
İstanbul'da belediye otobüsünde korkutan yangın

Mecidiyeköy-Başakşehir arasında sefer yapan belediye otobüsü bir anda alev alarak yandı. Alevi gören şoför, otobüsü durdurarak yolcuları indirmesi faciayı önlerken, otobüs kullanılmaz hale geldi.

Yangın, saat 18.30 sıralarında D-100 Karayolundan Bayrampaşa istikametine Bağlantı Yolunda körüklü İETT otobüsünde çıktı. Edinilen bilgiye göre, Mecidiyeköy-Başakşehir hattında sefer yapan körüklü İETT otobüsü henüz bilinmeyen bir nedenle aniden alev aldı. Motor kısmından dumanların yükseldiğini gören şoför otobüsü durdurarak kapıları açıp yolcuları inmesini sağladı. Bağlantı yoluna inen yolcular sağlık, polis ve itfaiye ekiplerini arayarak yardım istedi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, sağlık ekipleri ise yolcuları en yakın hastaneye götürdü. Polis ekipleri yangın mahallinde önlem alırken, itfaiye ekipleri ise kısa sürede yangını kontrol altına alarak söndürdü.

Öte yandan otobüste çıkan yangın nedeniyle bağlantı yolunda trafik yoğunluğu oluştu. Ekiplerin çalışmalarını tamamlamasının ardından trafik akışı normale dönerken, otobüs tamamen yanarak kullanılmaz hale geldi.
Caner Sönmez - Mehmet Başa
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Maltepe’de saz üstatları için 30 yıldır bağlama üretiyor Maltepe’de Erzincanlı bağlama ustası Cihan Doldur, 30 yıldır saz üstatları için bağlama üretiyor. İstanbul Maltepe’de yaşayan Erzincanlı bağlama ustası Cihan Doldur, 30 yıldır saz üstatları için bağlama üretiyor. Halk müziğinin önemli enstrümanlarından biri olan el emeği bağlama üretimi, teknolojik imkanların artması ve çırakların yetişmemesi nedeniyle son demlerini yaşıyor. Maltepe’de küçük bir atölyede 30 yıla yakındır bağlama yapan Cihan Doldur, ağacın cinsine göre ayda ortalama 5-6 bağlama yapıyor. Bağlama yapmak için maun, dut ve kırmızı ardıç ağaçlarını tercih eden Doldur, bazı bağlamaları ise yaklaşık 6 ayda tamamladığını söyledi. Bağlama yapımını aşama aşama anlatan Doldur, zahmetli ve bir o kadarda emek isteyen bir çalışma olduğunu dile getirdi. 30 yıldır Maltepe’de saz üreten Cihan Doldur, “Kursa yazılmıştım, yengemin bir sazı vardı. Kurs sonrası yengem sazını geri isterdi, dolayısıyla çalışamazdım, yapamazdım. Hiç sazım olmamıştı, zaman ve süreç bizi buralara getirdi. 30 yılı aşkındır bu meslekteyim. Bağlama enstrümanı her şeyden önce beni sesiyle cezbettiği için, amcamın da bağlama ustası olmasından dolayı onun yanında başladım. Ahşapa dokunmak çok farklı bir şey. Ben bu işi bir. Meslek gibi görmedim, severek yaptığım bir iş bu. Yeni jenerasyon gençlik biraz daha rahat. Buraya geliyorlar ve ilk başlarda hoşlarıma gidiyor. Tozu, zımparayı zorlukları gördükleri zaman geri adım atıyorlar. Bu iş meşakkatli bir iş, bedenen ve ruhen bu işe kendinizi vermeniz gerekiyor. Gençlerimizde kültürümüze ilgi daha az daha çok batı kültürüne yakınlar ama batıdaki gençlere baktığımızda bizim kültürümüze daha çok meraklılar. Müşteri portföy olarak Çin’e, Afrika’ya, Ruslar’a ve Avrupa’nın bir çok ülkesine saz ürettik. Amerikalı bir arkadaş bizlere Muhlis Akarsu’yu anlattı, eserlerini çaldı. Biz utandık açıkçası" diye konuştu.