ASAYİŞ - 15 Eylül 2021 Çarşamba 09:40

İstanbul’da 'omuz atma' cinayeti kamerada!

A
A
A
İstanbul’da 'omuz atma' cinayeti kamerada!

Kağıthane’de iki grup arasında çıkan “yan baktın” kavgasında 24 yaşındaki genç kalbinden bıçaklandı. Kavga ettiği şahıslardan kurtulmak için can havliyle koşarak kaçmaya çalışan genç, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Kağıthane Asayiş Büro Amirliği ekiplerinin kısa sürede kıskıvrak yakalayarak gözaltına aldığı 3 saldırgandan 2’si tutuklanarak cezaevine gönderildi. Dehşet anları ise kameralara yansıdı.

Olay, önceki gün saat 00.30 sıralarında Kağıthane Sanayi Mahallesi’nde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Y.N., T.A. S.N. ve Zeyit Hüseyin Akbaba (24), kahvehaneden çıkarak evlerine gitmek üzere arabaya bindi. Yolda Y.N. ve T.A. araçtan inerken, S.N. ve Zeyit Hüseyin Akbaba ise araçla devam etti. Bir süre araçtan inen Y.N. ve T.A. ile N.T. M.G. ve M.D. isimli şahıslar arasında omuz atma nedeniyle kavga çıktı. Kavga sırasında Y.N., ağabeyi S.N.’yi arayarak bir grubun kendilerine saldırdığını söyleyip yardım istedi.

İstanbul’da 'omuz atma' cinayeti kamerada!

Kalbinden bıçaklandı, yine de koşarak kurtulmaya çalıştı

Kardeşinin yardım isteği üzerine S.N. ve Zeyit Hüseyin Akbaba, olay yerine gelerek duruma müdahale etmek istedi. Taraflar arasındaki tartışma kısa sürede bıçaklı kavgaya dönüştü. Olayda Zeyit Hüseyin Akbaba, M.G. tarafından kalbinin altından bıçaklanarak yaralandı. Daha sonra ayağa kalkan Zeyit Hüseyin Akbaba, kavga ettikleri şahıslardan kurtulmak için kaçmaya başladı.

Yanından yaralı bir şahıs geçti, o umursamadan yoluna devam etti

Karşı taraftaki şahıslar yaralı Zeyit Hüseyin Akbaba’yı kovaladı, hatta çelme takarak yere düşürmeye çalışsa da başarılı olamadı.

Saldırganlardan kurtuldu, hastanede hayatını kaybetti

Kendisini kovalayan saldırganların elinden kurtulan Zeyit Hüseyin Akbaba, şahıslardan kurtulması sonucu çevrede bulunan vatandaşlardan yardım istedi. Yaralı şahıs olay yerine gelen ambulans ile çevrede bulunan en yakın hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Zeyit Hüseyin Akbaba, hastanede yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Kağıthane polisi kısa sürede saldırganları yakaladı

İhbar üzerine harekete geçen Kağıthane İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, caddeye gelerek olayla ilgili çalışma yaptı. Güvenlik kameralarını detaylı bir şekilde inceleyen polis ekipleri, şahısların kimliklerini kısa sürede belirledi. Yapılan çalışmalar neticesinde Zeyit Hüseyin Akbaba’yı öldüren M.G. ile arkadaşları N.T. ve M.D.’yi kısa sürede yakalayarak gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden M.G. ve M.D. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bıçaklı kavga anı ve yaralının kaçtığı anlar kamerada

Kağıthane’de yaşanan bıçaklı kavga anı ve sonrasında kalbinden bıçaklanan şahsın, kavga ettiği kişilerden kaçtığı anlar güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, şahısların kavga ettiği sırada bıçaklanarak yere düştüğü, sonrasında ise kendisini kovalayan şahsılardan koşarak kaçtığı ve izini kaybettirdikten sonra da vatandaşlardan yaralı şahsın yardım istediği görülüyor.

Doğan Can Cesur - Ömer Faruk Yıldız
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep SANKO Park 23 Nisan’a özel ödüllü resim yarışması düzenliyor Gaziantep’in yaşam alanı Sanko Park Alışveriş Merkezi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel ödüllü resim yarışması düzenliyor. Sanko Park AVM 11. Geleneksel 23 Nisan Resim Yarışması kayıtları 18 Nisan’da itibariyle başladı. 5-8 ve 9-12 yaş grupları olmak üzere iki kategoride düzenlenecek yarışmada 5-8 yaş grubunda birinci bisiklet, ikinci tablet, üçüncü akıllı saat ile ödüllendirilecek. 9-12 yaş kategorisinde ise birinciye oyun konsolu, ikinciye elektrikli scooter, üçüncüye laptop armağan edilecek. Yarışmaya başvurular, 26 Nisan 2024 tarihine kadar Sanko Park AVM danışma bankosundan yapılabilecek. Resim yarışması katılım şartları Gaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Cevat Atalay, Dr. Öğretim Üyesi Tuğrul Alparslan Damgacı, Arş. Gör. Bekir Baba ve Sanko Holding Basın Yayın Müdürü Cengiz Halil Çiçek’in jüri üyeliğinde gerçekleştirilecek Sanko Park 11. Geleneksel Resim Yarışmasının şartları ise şöyle, Yarışmaya 5-12 yaş arası çocuklar katılabilecek. Her katılımcının yalnız bir resimle katılabileceği yarışmanın teması serbest olarak belirlendi. Resimler pastel boya kullanarak 35x50 boyutlu kağıda çizilecek. Katılımcıların ad, soyad ve yaş bilgilerinin eksiksiz olarak resim kağıdının arkasına yazılması gerekmektedir. Yarışma başvuruları 18-26 Nisan tarihleri arası Sanko Park AVM danışma bankosundan yapılacaktır. Yarışmaya son başvuru tarihi olan 26 Nisan 2024 itibarı ile 5 yaşından küçük, 12 yaşından büyük olmamak kaydıyla; (doğum tarihi 1 Ocak 2012’den sonra doğanlar ve 31 Aralık 2019’dan önce doğanlar) katılabilecektir. Yarışma 27 Nisan tarihinde 11.00-18.00 saatleri arasında Sanko Park Ana Etkinlik Alanında canlı gerçekleştirilecektir. (Katılımcıya seansı kayıt sırasında bildirilecektir). Yarışmanın sonucu 2 Mayıs 2024 tarihinde açıklanacaktır. Kazanan yarışmacılara ödülleri 6-7 Mayıs 2024 tarihlerinde teslim edilecektir.