GÜNDEM - 07 Mart 2020 Cumartesi 10:17

İstanbullular dikkat: Yarın bu yollar kapalı

A
A
A
İstanbullular dikkat: Yarın bu yollar kapalı

İstanbul Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Beyoğlu ilçesinde trafiğe kapatılacak yollar ve alternatif güzergahlar duyuruldu.

xİstanbul Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Beyoğlu ilçesinde yarın saat 15.00’den tedbirlerin bitimine kadar trafiğe kapatılacak yollar duyuruldu.

Trafiğe kapatılacak yollar şöyle: "Taksim Meydanı (Büfeler Önü)- İstiklal Caddesine bağlanan yol (Cami önü), Refik Saydam Caddesinden Asmalı Mescit Caddesine giriş-çıkış, Ensiz Sokak-İlk Belediye Caddesi kesişimi, Balo Sokak-Turnacıbaşı Caddesi kesişimi, Sadri Alışık Sokak-Atıf Yılmaz Caddesi, Yeni Çarşı Caddesi, Kumbaracı Yokuşu, Turnacıbaşı Caddesi, Meşelik Sokak ve Sadri Alışık Sokaktan İstiklal Caddesine gidiş istikameti, Yeni Çarşı Caddesi-İstiklal Caddesi kesişimi Taksim Tünel girişi İstiklal Caddesi istikameti".

Alternatif güzergahlar ise Gümüşsuyu Caddesi, Tarlabaşı Bulvarı, Refik Saydam Caddesi, Sıraselviler Caddesi olarak belirlendi.

Sadık Kahraman
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Başkan Yıldız, ilk nikahını kıydı Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, göreve başlamasının ardından ilk nikahını kıydı. 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri sonrası 1 Nisan sabahı Başkan Yıldız’a sosyal medya hesabından mesaj göndererek nikahlarını kıymalarını isteyen Makbule Keskin ve Mehmet Bulut çifti, mutluluklarını ve heyecanlarını gizleyemedi. Başkan Yıldız’a teşekkür eden genç çift, “Bu mutlu günümüzde bizi yalnız bırakmadınız. Teşekkür ederiz” dedi. Başkan Yıldız ise nikah töreninde Makbule ve Mehmet çiftinin verdiği “evet” cevabı sonrası aile cüzdanını her ikisine de teslim ederek tebrik etti. Genç çifte, sağlık, huzur ve mutluluk dolu bir ömür dileyerek, ailelerini de tebrik eden Başkan Yıldız; “Mehmet ve Makbule kardeşim, 1 Nisan sabahı sosyal medya hesabından bize mesaj göndererek, selamlarını ilettiler ve ’Başkanım sen mutlu oldun, kazandın. Bu kenti yöneteceksin. Sen de bizi mutlu edersen çok seviniriz’ diyerek nikahlarını kıymam için davet ettiler. Seve seve nikahlarını kıyacağımı kendilerine ilettim. Ben de çok mutlu oldum. Umarım bu nikah kendilerine bir ömür boyu mutluluk getirir. Çocuklarıyla, torunlarıyla mutlu bir hayat sürerler” diye konuştu. Başkan Yıldız ayrıca nikahın ardından genç çifte nasihatlerde de bulundu. Yıldız, “Artık bir ailesiniz. Aile bütünlüğünü korumak için hayatın her anında, her dakikasında, her saniyesinde birlikte karar vereceksiniz. 20 yıldır evli bir belediye başkanı olarak söylüyorum. Evlilik, aile kurmak, çocuk sahibi olmak çok güzel. Sizi bir daha kutluyorum” ifadelerini kullandı.
Konya Arkadaşını vurup pişman olunca hastane önüne bırakıp kaçtı Konya’da araç içerisinde alkol aldıkları arkadaşı tarafından tabanca ile vurulduktan sonra hastaneye bırakılan kişi hayatını kaybetti. Gözaltına alınan şüpheli ise emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği mahkemece tutuklandı. Olay, geçtiğimiz pazartesi günü meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Konya Şehir Hastanesine silahla vurulmuş halde 1 kişinin bırakıldığı ihbarı üzerine hastaneye Konya Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri sevk edildi. Burada yapılan incelemede silahla vurulan kişinin 36 yaşındaki Ümit Kılınç olduğu belirlendi. Kılınç, burada yapılan bütün müdahalelere rağmen salı günü sabah saatlerinde kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Polis ekipleri, olay sonrası yaptığı güvenlik kamerası ve Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) üzerinden yapılan araç kontrol ve plaka çalışması sonrası Ümit Kılınç’ı bırakıp kaçan sürücünün kullandığı aracın 34 TC 4142 plakalı otomobil olduğunu belirledi. Olayla ilgili çalışma başlatan polis, araç sürücüsünün 29 yaşındaki Osman Y., olduğunu belirledi. Şüpheli, merkez Meram ilçesi Karadiğin Mahallesi istikametine kaçarken yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheli ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü. Osman Y., buradaki ilk ifadesinde, araçta birlikte alkol aldıklarını ardından tartışma çıktığını, çıkan tartışma sonrası Osman Y’nin aracından inen arkadaşı Ümit Kılınç’ı silahla vurduğunu ve pişman olup kurtarmak için hastaneye götürdüğünü söylediği öğrenildi. Osman Y., emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Adana Adana’da Nisan ayında son 95 yılın sıcaklık rekoru kırıldı Adana’da son 95 yıl içerisinde Nisan ayının en sıcak günü yaşanırken termometreler 40 dereceyi gösterdi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre Adana’nın Yüreğir ilçesinde hava sıcaklığı 39.2 derece olarak ölçüldü. Bu değer 1929-2024 yılları verilerine göre Nisan ayının en sıcak günü oldu. Bir önceki en sıcak gün 2008 tarihinde 37.5 derece olarak ölçülmüştü. Adana 39.2’lik sıcaklık değeri ile Türkiye’de en sıcak ili oldu. Merkez Seyhan ilçesinde bulunan Atatürk Parkı’ndaki termometreler 40 dereceyi gösterirken, sıcaktan bunalan vatandaşlar ise ağaçların gölgesinde serinledi. Bazı çocuklar ise Seyhan Nehri’nde yüzerek serinlemeyi tercih etti. "Adana’da sıcaklık erken başladı, Nisan ayında bu kadar sıcak olmazdı" Adana’da sıcakların önceki yıllara göre çok daha erken başladığını ve mevsim normalleri üzerinde seyrettiğini belirten vatandaşlardan Ayhan Acarkol, "Adana’nın sıcakları bu sene gerçekten erken başladı, iklim bozukluğundan veya iklim şartlarından kaynaklı olarak sıcaklıklar erkenden Adana’ya geldi. Nisan ayında hiç bu kadar sıcak olmazdı. Genel de nisan yağmurlarımız olurdu, fakat şimdi sıcaklık var" dedi. "Adana sıcak olmazsa Adanalı ’hayırdır’ der" Eczacı olduğunu fakat biraz gölgede istirahat etmek amacıyla parka geldiğini söyleten Acarkol, "Eczacıyım fakat sıcaklardan kaynaklı olarak ben de işlerimi halledip parkta arkadaşlarımın yanına geldim. Yeşil alanlarda serinlemeye çalışıyoruz. Yeşil alan bizi kesmezse yarın da havuza gitmeyi düşünüyoruz. Nisan ayının ortasında hava sıcaklığının 40 dereceyi görmesi biraz manidar, gerçekten büyük bir sıcaklık. Nisanda böyle bir durum beklemiyorduk, hatta bu yıl yaz geç gelir diye düşündük ama maalesef daha erken geldi. Adana sıcak olmazsa Adanalı ’hayırdır’ der. Sıcaklıklar geldi doğru, anca sıcaklıklara dayanıklı Adana insanı" şeklinde konuştu. "Yaz erken geldi" Köpeği ile parka gelen Metin Sökmen ise "Adana çok sıcak bugün, köpeğimle beraber kendimizi parka attık. Zannediyorum yaz erken geldi. Bu sene daha sıcak olmasını bekliyorum. Kavurucu sıcaklar olacak gibi bu sene, dünya genelinde kuraklık fazla. Bu sene yaz Adana’ya erken gelecek, çok sıcak geçecek gibi görünüyor" ifadelerini kullandı.