RAMAZAN - 02 Ağustos 2011 Salı 09:53

İzmir'de ramazan festivali başladı

A
A
A
İzmir'de ramazan festivali başladı

İzmirliler, Ramazan'ı Buca Belediyesi'nin katkılarıyla Gölet'te kurulan festival alanında karşıladı. İzmir'de ilk defa gerçekleşen Ramazan festivalinde, 167 bin metrekarelik alanda yediden yetmişe herkesin ilgisini çekecek etkinlikler gerçekleştiriliyor.

GÖKHAN BAĞUÇ- ARİF ÇAYAN  / İZMİR

 

Gençler ve çocuklar için oyun alanları, Lunapark, Hacivat Karagöz orta oyunu, masal ve öykü canlandırma, yüz boyama, yaratıcı drama, dans ve müzikli drama, animasyon gösterileri, sihirbazlık gösterileri, TRT ses sanatçılarından oluşan orkestra ve esnafın açtığı stantlarda ürün ve lezzetler sergileniyor.

 


Ramazan ayının ilk günü olması nedeniyle stantları ve festival alanını gezen Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, "İlk Ramazan festivalimizde başarılı olabilecek miyiz bunu zaman gösterecektir ama biz 60'lı, 70'li yıllardaki Ramazanlarda ne varsa onu yaşatmaya çalıştık. Buca'mızda ilk defa Lunapark var. Benim amacım eski ramazanlarımızı tekrar yaşatmak" dedi.

 

 
Festival için yaklaşık 15 günde lunapark kurduklarını belirten Coşkun Lunapark Yönetim Kurulu Başkanı Ergin Coşkun ise şöyle konuştu: "İzmir'de, ilki gerçekleştirilen böylesine kapsamlı bir Ramazan Şenliği için başta Buca Belediyesi yönetimi olmak üzere Başkan Ercan Tatı'ya teşekkür ederiz. Bu tür etkinlikler Türkiye genelinde rağbet görmeye başladı. Güzel İzmir'imizde ilk defa gerçekleştirilen şenlik için olumlu izlenimler edindik. Lunaparkın Gölet alanına kurulmasında geç bile kaldığımızı fark ettik.

 


Şu ana kadar oldukça yoğun ilgi gösterildi ve ilgi her geçen an artıyor. İzmirlilerin Ramazan boyunca Avrupa standardındaki oyuncak ünitelerimizle eğlenebileceği bir Lunapark'ı var."

 


Ramazan festivali kapsamında Ramazan Bayramı'nın sonuna kadar gerçekleşeceği bildirilen etkinliklerde, Türkiye'nin önemli sanatçılarının da sahne alacağı belirtildi. Ramazan boyunca İzmirlilerle buluşacak sanatçılar sırasıyla

 "6 Ağustos 2011 Cumartesi akşamı saat 21.30'da Muazzez Ersoy,

13 Ağustos 2011 Cumartesi akşamı saat 21.30 'da Kutsi,

20 Ağustos 2011 Cumartesi akşamı saat 21.30'da Feridun Düzağaç,

27 Ağustos 2011 Cumartesi akşamı saat 21.30 'da Leman Sam" olarak bildirildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir