DÜNYA - 23 Mayıs 2020 Cumartesi 10:40

Japonya, Covid-19 aşısı üretimine destek sağlayacak

A
A
A
Japonya, Covid-19 aşısı üretimine destek sağlayacak

Japonya’da hükümet Covid-19 karşısında etkinliği kanıtlanacak aşının seri üretimi için sübvansiyon programı başlatmaya karar verdi. Amaç, üretimi kolaylaştırarak aşıyı en kısa sürede kitlelere ulaştırmak.

Bilim dünyasının çaresini bulmak için çalışmalarını ara vermeksizin sürdürdüğü Covid-19'a dair aşı çalışmaları ile ilgili Japonya'da önemli bir gelişme yaşandı. Hükümetinin aşı üreticileri için bir sübvansiyon programı başlatarak seri üretimi destekleyeceği öğrenildi. Üretim tesislerinin kısa sürede kurulabilmesi için mali yardım sağlayacağı öğrenilen Japonya'nın, bu sayede güvenliği kanıtlanan aşıların en kısa sürede kitlelere ulaşmasına katkı sağlamayı hedeflediği belirtildi. Yardım programının büyüklüğünün aşı çalışmalarında kaydedilecek ilerlemeye bağlı olması bekleniyor.

Öncelik güvenlik ve etkinlik

Taslak projeye göre aşının üretimi ve satışı için şeffaf bir şekilde şirketlere çağrıda bulunacak olan hükümet, güvenliği ve etkinliği Japonya ya da yurt dışında kanıtlanan aşının üreticisine fon sağlayacak.

Çalışmalar sürüyor

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) verilerine göre, bazıları klinik test aşamasında olmak üzere dünya genelinde 110'u aşkın aşı geliştirme projesi devam ediyor. Japonya'da ise 6 farklı çalışmanın sürdüğü biliniyor.

Burak Ersoy
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Ruhsatsız tabanca ile yakalandı, “Taşımıyorum bozuk” diyerek tüfek ruhsatı gösterdi Aksaray’da ruhsatsız tabanca ile yakalanmasına rağmen önce “Taşımıyorum” deyip inkar eden, sonra da “Bozuk” diyen sürücü bir de “Ruhsatım var” diyerek tabanca yerine tüfek ruhsatı gösterdi. Olay Gülağaç Yolu Kireçlik Mevkiinde yaşandı. Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gece yarısı bekçilerin de katıldığı asayiş ve trafik uygulaması yapan İl Emniyet Müdürlüğü asayiş ile trafik şubesi ekipleri şüphe üzerine Gülağaç ilçesinden Aksaray merkez istikametine seyreden Ali B. (38) idaresindeki 51 ACV 230 plakalı otomobile "dur" ihtarında bulundu. Sürücüsü ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirildikten sonra araçta arama yapan bekçiler araç içerisine gizlenmiş bir adet tabanca buldu. Kullandığı araçta tabancayla birlikte yakalanmasına rağmen “Taşımıyorum” diyen sürücü Ali B. daha sonra tabancanın bozuk olduğunu belirterek işlem yapılmasından kaçmak istedi. 2 ayrı bahanesiyle başarılı olamayan sürücü bu kez de “Ruhsatım var” diyerek yakalattığı tabanca yerine tüfek ruhsatı gösterdi. 3 ayrı bahanesiyle işlemden kaçamayan sürücü son olarak tabancayı kabullenerek “Benim, tamir için taşıyorum” dedi. Tabancaya bekçiler tarafından dolu boş kontrolü yapıldıktan sonra el konulurken ruhsatsız tabanca taşımaktan gözaltına alınan sürücü adli işlemler için polis merkezine götürüldü.