SPOR - 13 Ağustos 2019 Salı 20:42

Jürgen Klopp: 'İstanbul’un bizim için önemi çok büyük'

A
A
A
Jürgen Klopp: 'İstanbul’un bizim için önemi çok büyük'

Liverpool Teknik Direktörü Jürgen Klopp, UEFA Süper Kupa Finali’nde Chelsea ile oynayacakları maç öncesinde soruları yanıtladı. İstanbul’un Liverpool için öneminin çok büyük olduğunu söyleyen Klopp, kupayı kazanmak için odaklandıklarını ifade etti.

UEFA Süper Kupa Finali’nde yarın Beşiktaş Park’ta Chelsea ile karşı karşıya gelecek olan Şampiyonlar Ligi Şampiyonu Liverpool’da Teknik Direktör Jürgen Klopp karşılaşma öncesinde basın toplantısında soruları yanıtladı. Premier Lig’e Chelsea’nin kötü, kendilerinin de iyi başlamasının öneminin olmadığını söyleyen Klopp, “Tabii ki tek bir maçın etkisi nasıl olabilir? Her zaman maç kazanmak iyidir. Premier Lig’deki startımız iyiydi. Yarınki maç daha farklı. Her şey final için hazırlandı. Biz de final için hazır olmalıyız. Sahadaki dizilişin kararını vermeliyiz. Önemli bir rakiple karşı karşıyayız” dedi. 

Bu maç öncesinde Liverpool’un favori olarak gösterilmesiyle ilgili soruyu yanıtlayan Klopp, “Herkesin bizi favori gösterdiğini bilmiyordum. Eğer öyleyse iyi. Bizim için sorun değil. Dışarıdaki kişileri düşüncelerini bilmiyordum. Chelsea önemli ve saygı duyduğumuz bir takım. Tabii ki son maçlarında iyi futbol oynadılar ama skor iyi olmadı. Abraham gibi son derece iyi ve güçlü oyuncuları var. Geçen yıl da çok başarılıydılar. Chelsea şu anda gerçekten güçlü bir noktada. Sanıyorum hazırlardır bu maça. Biz de hazır olmak için elimizden geleni yapıyoruz. Başkalarının bizi favori göstermesi bizim dışımızda” açıklamasını yaptı.

“Genç, taze ve heyecanlı bir rakiple oynayacağız”

Sezon öncesinin zor olduğunu söyleyen Klopp, “Bunun nasıl olacağını bilemeyiz. Sezonun erken aşamalarında olmuyor. Manchester City ile olan rekabetimizden de memnundum. Fiziksel olarak belki yüzde 100 durumda değiliz ve eylül, ekim gibi belki bu durumda olacağız. Diğer takımlar için de bu geçerli. Geçen yıl Şampiyonlar Ligi’nde şampiyon olduk. Diğer takımlar da çok çalıştı. Bu maçı da kazanmak istiyoruz. Geçen sezon Manchester City’ye karşı daha da çok fırsat kullanabilirdik. Ancak Chelsea’nin güçlü olmadığını düşünenler varsa, yapacak bir şeyim yok. Genç, taze ve heyecanlı bir takım. Frank göreve başladı ve kendi düzenlemelerini yapacaktır. Chelsea önemli bir rakip. Yarınki maç da herhangi bir maç değil, tek bir maç ve kupayı kazanmak için odaklanıyoruz” diye konuştu.

“İstanbul’un önemi çok büyük”

İstanbul’un Liverpool adına çok büyük öneme sahip olduğunu söyleyen Jürgen Klopp, “İstanbul’un bizim için önemi çok büyük. 2005 yılındaki maçımızı kimse unutmuyor. Aynı kişiler değiliz, farklı kişileriz. İstanbul, futbol için her zaman güzel bir yer. Galatasaray’la oynamıştık bir ara. Çok ateşli bir maçtı. Türkiye’de de Liverpool taraftarları var, biliyoruz. Bizim için İstanbul’u önemli kılıyor. 2 taraf da bu maçı kazanmak istiyor. Önümüzdeki sezon final İstanbul’da. 3 sezon önce burada olacağımızı söyleseydiniz bana çok uzak gelebilirdi, önümüzdeki yılın maçı da bana çok uzak geliyor” dedi. Bugüne kadar hiçbir zaman endişe duymadığını söyleyen Klopp, “Geçmişte de hiçbir endişe duymadım, şimdi de endişe duymuyorum. Fiziksel form, kondisyon, herhangi bir farklılık yok. Turnuvalara hazırlanırken, dikkatli hazırlanır programlar. Sorumlu birini bulmak zordur futbolda. Bütün bu kişiler bir araya gelip iyi bir oyun ortaya çıkarmak için ellerinden geleni yapmalılar. Sansasyonel oyuncular var. Formlarını en üst seviyede tutmak gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“Nihayet kadın hakem yönetecek”

Taraftarların hangi ülkeden olduğunun önemi olmadığını söyleyen Jürgen Klopp, “Taraftarlık çok fark etmiyor. Amerika turnesine de çıkmıştık ve değişik ülkelerden kişiler gelmişti. Anfield’da da güçlü taraftarlarımız var. Sosyal medyada yer almıyorum ama pek çok değişik videolar geldi bana. Tüm dünyada taraftarlarımız var. Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu hayatımın en güzel anlarından birisiydi. Umarım yarın güzel bir atmosfer oluştururuz ve taraftarların istediklerini onlara veririz” dedi. Maçı kadın hakemlerin yönetecek olmasından dolayı da memnun olduğunu ifade eden Alman çalıştırıcı, “Nihayet diyorum. Vakti gelmişti ve olması gerekiyordu. Kadın hakemlerle çok deneyim sahibiyim. Almanya’da kadın hakemler çok maç yönetti. Onların her zaman hazır olduklarını konuşurduk. Bu tarihi bir an ve bu anda yer aldığımız için memnuniyet duyuyoruz. Bu karar nihayet verildi. Kadın hakemlere yer verilmesi çok önemli. Milyonlarca insanın izleyeceği bir maç olacak. Herkesin bu maçla ilgili duygularına baktığınızda, hakemler için bu maçı zorlaştırmamak için elimizden geleni yapmalıyız. Aksi takdirde annem de bana çok kızar. Özel bir yönü olduğunu söylemeliyim bu maçın” diyerek sözlerini sürdürdü.

“Sadece önümüzdeki maçları kazanmak istiyoruz”

Bir gazetecinin Jose Mourinho’nun Liverpool’un ligde şansı olmadığı yönünde yorum yaptığını sorması üzerine konuşan Klopp, “Jose Mourinho bunu mu söyledi? 2012’de mi dedi. Şahsen ben duymadım. Ben de duymadığım şeyler üzerinden yorum yapamam. Özgür bir dünyadayız, herkes fikrini özgürce ifade ediyor. Bizi rahatsız etmez, üzmez ya da sevindirmez. Premier Lig oldukça açık ve net bir lig. Eğer karşılaşırsak, onları yenmek için elimizden geleni yaparız” dedi. 

Son olarak ‘Premier Lig şampiyonu olacak mısınız?’ sorusunu yanıtlayan Klopp, “Ben maalesef buna karar veremem, ancak elimden geleni yapabilirim. Geçen yıl Şampiyonlar Ligi’nde tepeye çıkacağımızı bilmiyorduk. Sadece önümüzdeki maçları kazanmak için sahaya çıktık ve öyle de yapacağız” cevabını verdi.  

Bozhan Memiş - Oğuzhan Ort

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Aliağa’da CHP Grup Sözcüsünden şok eden gaf Aliağa Belediyesi CHP’li Grup Sözcüsü İbrahim Doğangül, meclis toplantısında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’nın ismine “Cemil Bayık” dedi. Doğangül, binlerce kişinin istihdam edildiği Gemi Söküm sektörüne “uyuşturucu trafiğinin durağı” iddiasında bulundu. 31 Mart’ta yapılan seçimlerde Aliağa’da MHP’li Serkan Acar’ın üçüncü kez Belediye Başkanı seçilmesinin ardından Belediye Meclisinin 2. oturumu yapıldı. Hararetli geçen Belediye Meclis toplantısına CHP Meclis Grup Sözcüsü İbrahim Doğangül’ün İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’dan bölücü terör örgütünün elebaşlarından “Cemil Bayık” olarak söz etmesi damgasını vurdu. Cemil Tugay’dan “Cemil Bayık” olarak bahsetti, herkes şok oldu CHP Grup Sözcüsü İbrahim Doğangül, belediyenin faaliyet raporunun görüşüldüğü oturumun sonunda dilek ve temennileri olduğunu belirterek söz istedi. Doğangül sözlerine, “Dün veya evvelsi gün Büyükşehir Belediye Başkanımız Cemil Bayık’ın” diyerek söze bölücü terör örgütünün eli kanlı elebaşlarından birinin adıyla başladı. CHP’li meclis üyesinin bölücü örgütün eli kanlı isimlerinden birinden bahsetmesi bir anda salonda şaşkınlığa sebep oldu. O sırada büyük bir gafa imza atan CHP’li meclis üyesine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanının adının Cemil Tugay olduğunu hatırlatan isim ise MHP Grup sözcüsü Avukat Hilal Sadıkoğlu Akar oldu. MHP Grup sözcüsü Avukat Hilal Sadıkoğlu Akar “Tugay, soy ismi” dedi. Bunun üzerine büyük bir şaşkınlık yaşayan CHP’li üye, sözlerini düzeltti ancak sözlerinin devamında bir gafa daha imza atarak hem belediye meclis üyelerinin hem de salondaki vatandaşların tepkisini çekti. CHP Grup Sözcüsü Doğangül’den Gemi Söküm sektörüne uyuşturucu iddiası Aliağa Belediye Meclisi toplantısında birbiri ardına gaflarına devam eden CHP Grup Sözcüsü İbrahim Doğangül, bu kez binlerce işçinin çalıştığı gemi söküm sektörüne uyuşturucu iddiasında bulundu. Aliağa’da binlerce ailenin istihdam edilerek geçimini sağladığı gemi sökümden “uyuşturucu trafiğinin duraklarından” olarak söz eden Doğangül’ün iddiaları tepki çekti. Meclis toplantısını izleyen bir vatandaş, CHP’li meclis üyesine yüksek sesle, "Öyle bir iddia size yakışmıyor. Uyuşturucu trafiği yok" diyerek sert tepki gösterdi.
İstanbul Bayraktar TB3’ün toplam uçuş saati 272 saat 47 dakikaya ulaştı Baykar’ın milli ve özgün olarak geliştirdiği Bayraktar TB3 SİHA test uçuşlarına hız kesmeden devam ediyor. Hafta boyunca süren testlerde iki prototipi de test uçuşları gerçekleştiren Bayraktar TB3’ün toplam uçuş saati 272 saat 47 dakikaya ulaştı. Baykar’ın milli ve özgün olarak geliştirdiği Bayraktar TB3 Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) test uçuşlarını ara vermeden sürdürüyor. Hafta boyunca gerçekleştirilen testlerde iki prototipi de uçuş icra eden milli SİHA’nın toplam uçuş saati 272 saat 47 dakikaya ulaştı. İki Bayraktar TB3 havada Cumhuriyet’in 100. yılını taçlandırmak amacıyla 27 Ekim 2023 tarihinde ilk uçuş testini başarıyla tamamlayarak gökyüzü ile buluşan Bayraktar TB3 SİHA’nın iki prototipi de test uçuşlarını Tekirdağ’ın Çorlu ilçesindeki AKINCI Uçuş Eğitim ve Test Merkezi’nde sürdürüyor. Bayraktar TB3 PT-1 ve PT-2, geçtiğimiz hafta boyunca orta irtifada icra edilen sistem ve dayanım performanslarının ölçüldüğü testlerin tamamını başarıyla tamamladı. Toplam uçuş 272 saate ulaştı Bayraktar TB3 SİHA bugüne kadar gerçekleştirilen test uçuşlarında toplam 272 saat 47 dakika havada kaldı. TEI tarafından yerli olarak geliştirilen PD-170 motoruyla havalanan milli SİHA, 20 Aralık 2023’te gerçekleştirilen uzun uçuş testinde yere inmeden 32 saat havada kalmış ve gökyüzünde 5 bin 700 km yol kat etmişti. Milli SİHA, milli kamera Bayraktar TB3 SİHA, 26 Mart 2024 tarihinde ilk kez Aselsan tarafından milli olarak geliştirilen ASELFLIR-500 ile uçtu. İcra edilen test kapsamında dünyadaki muadillerine göre en yüksek performansa sahip olan ASELFLIR-500 Elektro-Optik Keşif, Gözetleme ve Hedefleme Sistemi entegrasyonu başarıyla gerçekleştirildi. TCG ANADOLU’dan ilk uçuş 2024’te Bayraktar TB3 SİHA, katlanabilen kanat yapısıyla TCG Anadolu gibi kısa pistli gemilerden kalkış ve iniş kabiliyetine sahip dünyadaki ilk silahlı insansız hava aracı olacak. Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, Bayraktar TB3 için 2024 yılı içinde TCG Anadolu gemisinde testlere başlanmasını planladıklarını açıklamıştı. Bayraktar TB3’ün sahip olacağı kabiliyetler bu sınıftaki insansız hava araçları açısından da önemli bir yenilik olacak. Görüş hattı ötesi haberleşme kabiliyetine de sahip olacak milli SİHA, bu sayede çok uzun mesafelerden kumanda edilebilecek. Başlangıçtan bugüne tüm projelerini öz kaynakları ile yürüten Baykar, 2003 yılındaki İHA Ar-Ge sürecinin başlangıcından itibaren tüm gelirlerinin yüzde 83’ünü ihracattan elde etti. Öte yandan Baykar 2021 ve 2022 yıllarında Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre savunma ve havacılık sektörünün ihracat lideri oldu. Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından 2023’te de sektörün ihracat şampiyonu olduğu açıklanan Baykar, geçen yıl 1.8 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Son yıllarda gelirlerinin yüzde 90’ından fazlasını ihracattan elde eden Baykar, 2023’te savunma ve havacılık sektöründeki ihracatın 3’te 1’ini tek başına yaptı. Öte yandan Bayraktar TB2 SİHA için 33 ülkeyle, Bayraktar AKINCI TİHA için ise şimdiye kadar 9 ülke ile olmak üzere toplam 34 ülkeyle ihracat anlaşması imzalandı.