GÜNDEM - 08 Mart 2019 Cuma 13:55

Kadınlar gününde kadın üreticilere anlamlı destek

A
A
A
Kadınlar gününde kadın üreticilere anlamlı destek

Yerli üretim ve yerli üreticinin destekçisi CarrefourSA, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında kadın üreticilerin katılımıyla süt ürünlerinden organik içeceklere ve yiyeceklere kadar birçok ürünü, Üretici Pazarı’nda müşterileriyle buluşturdu.

CarrefourSA Genel Müdürü Kutay Kartallıoğlu, yüzde 36’sı kadın çalışanlardan oluşan bir marka olarak CarrefourSA’nın gücünü kadınlardan aldığını belirterek, “Üretici Pazarı’nda kadın üreticilerimizi ve ürünlerini, müşterilerimizle buluşturduk. Ülkemizin geleceği adına hem yerli üretimi hem de kadın üreticileri teşvik etmeye devam edeceğiz” dedi. 

Sabancı Holding ve Carrefour Grup iştiraki CarrefourSA, tohumdan yaş - sebze meyveye, yerli besiden balık ve deniz mahsullerine kadar yerli üretime verdiği desteği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadın üreticilerin katılımıyla “Üretici Pazarı” kurarak taçlandırdı. 

CarrefourSA’nın İstinye Hipermarketi’nde, kadın üretici ve çalışanların emeklerine dikkat çekmek amacıyla süt ürünlerinden organik içeceklere ve yiyeceklere kadar farklı ürünlerin yer aldığı Üretici Pazarı’nı, 8 - 9 Mart tarihlerinde açtı.

Kutay Kartallıoğlu: “Hem yerli üretimi hem de üreten kadınları önemsiyoruz” 

Üretici Pazarı’nı değerlendiren CarrefourSA Genel Müdürü Kutay Kartallıoğlu, şunları dile getirdi:
“CarrefourSA olarak hem kadınların emeğine hem de yerli üretime azami ölçüde önem veriyoruz. Bu iki konuyu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Üretici Pazarı’nda buluşturmaktan mutluluk duyuyoruz. Nüfusumuzun yüzde 49,8’ini kadınlar oluşturuyor. İstihdam edilen kadınların sayısı yaklaşık 10 milyon olarak hesaplanıyor. Yani toplam nüfus içindeki istihdam oranlarına bakıldığında kadınların ancak yüzde 34,1’i çalışıyor. Bu çerçevede yüzde 36’sı kadın çalışanlardan oluşan bir marka olarak gücümüzü kadınlardan alıyor, kadın istihdamının artmasını temenni ediyoruz. Bu vesileyle iki gün boyunca kadın üreticilerin katılımıyla süt ürünlerinden organik içeceklere ve yiyeceklere kadar birçok ürünü müşterilerimizle buluşturduk. Ülkemizin geleceği adına hem yerli üretimi hem de kadın üreticileri önemsiyoruz.”

İstanbul’dan Antakya’ya uzanan bir girişim 

Antakya'da süt ürünleri üretimi yapan kadın üretici Lale Kuseyri ise bu projeyle yöresel ürünlere sahip çıkıldığını kaydederek, “CarrefourSA bizim çocuğumuz gibi. Çünkü içinde katkı maddesi olmayan yöresel ürünlere sahip çıkarak bununla ilgili mücadele veriyor. Bu projeyle bizlere marketlerinde özel dolaplar tahsis ettiler. Bu hem bizim gibi küçük üreticilerin ekonomide yer almasını hem de Türk insanının yöresel lezzetlerinin ve gerçek değerinin tekrar ortaya çıkmasını sağladı” dedi. 

Üretici olmaya nasıl karar verdiğini de aktaran Kuseyri, hikayesini şöyle paylaştı: 

“Benim aslında peynircilikle hiçbir alakam yoktu. Bundan beş sene önce Antakya'ya gittim. Oraya gittiğim dönemde orada kaçakçılılık başlamıştı. Aile çiftliğimiz de huduttaydı. Arazimizin üzerinden hayvan kaçakçılığı yapıyorlardı. Yakalanan hayvanları askerler bize teslim etti. Hayvanların sütlerini dağıtmaya başladık ama bitmiyordu. Bir yerden sonra ‘böyle olmayacak’ dedik. O dönemde süt ürünleri yapan çok iyi bir üretici ile tanıştım. Bu konuda ondan destek aldık. Bize nasıl üretim yapacağımızı öğretti. Kadromuzu kurduk, küçük bir imalathanemiz var. Burada üç yıldır süt ürünleri üretimi yapıyoruz. 6 çeşit peynir, 8 çeşit meze üretiyoruz.”

“Her kadının bir macerası var” 

“Kadınların gücü olarak 8 Mart’ta ürünlerimizi tüketicilere anlatmak bizler için çok hoş bir fırsat” diyen kadın üretici Şule Tüter Duman ise, “Bu ürünlerin her birinin bir macerası var. Her kadının da bir macerası var. Çünkü bu ürünler öncesinde üzerine düşünülerek, emek verilerek ortaya çıkmış ürünlerdir. Herhangi bir katkı maddesi kullanmadan, kimyasal kullanmadan olduğu gibi doğal ve sağlıklı olarak üretiyoruz. Ben Ümit Köy Gurme olarak siyah sarımsak üretiyorum. Üretim yerimiz Kastamonu'da. Taşköprü sarımsağı kullanıyoruz. Üretimde hiçbir kimyasal müdahale, işlem yapmıyoruz. Yaptığımız doğal işlemlerle siyah sarımsağın besin değerini arttırıyoruz. Siyah sarımsağın besin değerleri normal sarımsağa göre 10-15 kat daha yüksek. Yaptığımız işlemlerle ağızda koku bırakma özelliğini kaybediyor. Acı tadını kaybediyor. Daha meyvemsi bir tada sahip olduğu için de gün içerisinde çok rahat tüketilebilecek bir gıda haline geliyor. Hem sağlıklı hem de rahat tüketilebilen lezzetli bir gıda haline geliyor. Bizler kadın üreticiler olarak bir şeyi alıp paketleyip koymak yerine bir şeye katma değer kazandırmak, onu olduğundan daha değerli hale getirmek istiyoruz” diye konuştu.

CarrefourSA’dan Üretici Pazarı’na katılanlara teşekkür plaketi 

CarrefourSA’nın Üretici Pazarı’na Pales, AntreGourmet, Baltalı Gıda, Tipi Süt, Safi Organik, Doğaçlama Gıda, Juico, Meyaneru, Ümitköy Gurme, Beta Tea, Armutçuoğlu Organik, Bee’O ve Dicleli Gıda markalarının yanı sıra Devrek Güneşi Kadın Kooperatifi, Soma Kadın Atölyesi Kadın Kooperatifi, Anadolu Bacıları Kadın Kooperatifi, Defne Kadın Kooperatifi, Eldivan Kadın Kooperatifi, Seferihisar Hıdırlık Kadın Kooperatifi, İpekyolu Kadın Kooperatifi ve KEDV katıldı. CarrefourSA Genel Müdürü Kutay Kartallıoğlu, Üretici Pazarı’na katılan markaların yöneticilerine bir teşekkür plaketi takdim etti.  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Başkan Tetik, Çerçioğlu’nu makamında ağırladı Nazilli Belediye Başkanı Ertuğrul Tetik, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu makamında ağırladı. Hayırlı olsun ziyaretine geldiğini ifade eden Başkan Çerçioğlu, “Nazilli Belediyesi’ne kapılarımız sonuna kadar açık. Ertuğrul Tetik ister Aydın Büyükşehir Belediyesi yapar” dedi. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, 30 yıl sonra belediyeyi CHP’ye kazandıran Dr. Ertuğrul Tetik’i makamında hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi. Ziyarette Çerçioğlu ve Tetik’in yanı sıra CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçi, CHP Nazilli İlçe Başkanı Aslı Ökmen, belediye başkan yardımcıları, büyükşehir daire başkanları hazır bulundu. Başkan Çerçioğlu Nazilli Belediyesi önünde çiçekle karşılandı. Daha sonra herkesi selamlayan Çerçioğlu, Belediye girişinde Zabıta Mangası tarafından karşılandı. “Nazilli’ye güzel hizmetler yapacağız” Nazilli’ye hizmet etmekten onur ve gurur duyacağını ifade eden Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “İlk olarak ziyaretlere geçen hafta Efeler, bugün önce Kuyucak ve şimdide Nazilli Belediye Başkanı Ertuğrul Tetik’i ziyaret ettik. Başkanımızı resmi olarak il başkanımızla beraber hayırlı olsun dedik kutladık. Tabi ki daha önce beleye başkanlarımızla oturduk. Neler yapabilirizi, nasıl yol haritası izleyeceğimizi konuştuk. Çerçeveyi çizdik, ilerleyen zamanlarda içini doldurmaya başlayacağız. Ben çok değerli belediye başkanımla Nazilli’ye hizmet etmekten onur ve gurur duyacağım. Tabi benim Nazilli çok önemli. Zaten önceden de oldukça büyük hizmetlerde bulunduk. Ama Ertuğrul başkanımla beraber eminim daha güzel hizmetler yapacağız. Aydın Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman Nazilli Belediyesi’nin yanındayız. Çalışmalarımız son hızıyla devam edecek. Nazilli Belediyesi’ne kadar kapılarımız sonuna kadar açık. Ertuğrul Tetik ister Aydın Büyükşehir Belediyesi yapar. Bundan sonra çok iş yapacağız” dedi. “Arkamızdaki en büyük güç Özlem başkanımız” Çerçioğlu’nun ilk günden çok destek verdiğini dile getiren Nazilli Belediye Başkanı Ertuğrul Tetik, “Başkanım bizi onurlandırdı, gururlandırdı. Buraya gelmekle bize şeref verdi. Bütün seçim süresince de söyledim; hakikaten arkanızda Aydın Büyükşehir Belediyesi Özlem Çerçioğlu gibi bir başkan olunca son derece insan rahat ediyor. İnanın önümüzdeki dönem hizmetlerimizi çok iyi yapacağız. En büyük güvencemizde Özlem Çerçioğlu olacak. Çünkü gerçekten bize çok destek veriyor. Seçimi kazandık ilk günlerden desteklerine başladı. 5 sene boyunca bu devam edecek. Göreceksiniz ki 5 sene sonra Nazilli’yi tanıyamayacaksınız. Yönetimi tanıyamayacaksınız. Halkın yönetimde olduğu sosyal bir belediye olacak. Şunu da herkes bilsin arkamızdaki en büyük güçte Özlem başkanımız olacak” ifadelerine yer verdi. Ziyaretin sonunda Başkan Çerçioğlu, Nazilli Belediye Başkanı Ertuğrul Tetik’e Büyükşehir tarafından yetiştirilen zeytin ağaçlarından elde edilen bir şişe zeytinyağı ve lokum hediye etti.
Konya Minibüsün devrilerek sürücüsünün altında kaldığı kaza anı kamerada Konya’da U dönüşü yapmak isteyen minibüs sürücünün hayatını kaybettiği kaza anına ait kamera görüntüleri ortaya çıktı. Kaza, 22 Nisan’da saat 17.30 sıralarında merkez Meram ilçesi Konya Isparta-Karayolu Akyokuş mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, merkez istikametinden Beyşehir ilçesi istikametine seyir halinde olan Yakup Bütün idaresindeki 42 VP 898 plakalı minibüs, merkez istikametine U dönüşü yaptığı sırada Mustafa H. idaresindeki 64 FS 591 plakalı otomobilin çarpması sonucu yan yattı. İhbarı üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri, minibüsün altında kalan sürücü Yakup Bütün’ün hayatını kaybettiğini belirledi. Kazada otomobil sürücüsü ile araçta yolcu olarak bulunan E.H. ve minibüste bulunan A.Y. yaralandı. Yaralılar yapılan ilk müdahalenin ardından kent merkezindeki çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Kazada hayatını kaybeden Yakup Bütün’ün cenazesi ailesine teslim edilmesinin ardından merkez Selçuklu ilçesi Tepekent Mahallesi’nde defnedildi. Kaza anı kamerada Kaza anına ait kamera görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, minibüsün sağ şeritte yavaşladığı, birkaç araç geçtikten sonra U dönüşü yapmak için manevra yaptığı, bu sırada arkadan gelen otomobilin minibüse çarptığı, savrulan minibüsün devrildiği anlar görülüyor.