SPOR - 31 Ocak 2019 Perşembe 12:07

Kagawa transferindeki kilit nokta Mainichi!

A
A
A
Kagawa transferindeki kilit nokta Mainichi!

Transferin bitimine 24 saat kala Japon yıldız Kagawa'yı kadrosuna katan Beşiktaş'ta transferin detayları ortaya çıktı. Bir süre önce işbirliği anlaşmasına imza atılan Japon medya devi Mainichi, transferde kilit rol oynadı. Siyah-beyazlılar, bu transferin ardından yaz döneminde Japonya'da hazırlık maçı için şimdiden görüşmelere başladı.

Beşiktaş ara transfer döneminin bitimine 24 saat kala bombayı patlattı ve Borussia Dortmund'un Japon yıldızı Shinji Kagawa'yı kadrosuna kattı. Transferin detayları ortaya çıkarken, siyah-beyazlıların bu futbolcuyu beklenenden daha ucuza kapatması dikkat çekti. Kagawa'yı ikna eden yönetim, Borussia Dortmund'a da kiralama ücreti ödemeyecek. 6 aylığına 1 milyon Euro alacak olan Kagawa'nın sözleşmesine satın alma opsiyonu da koyuldu. Beşiktaş, sezon sonunda bu futbolcuyu kadrosuna katmak isterse, Alman ekibine 1,5 milyon Euro bonservis bedeli ödeyecek. Bunun yanında transferin bir diğer kilit aktörü ise Japon medya devi Mainichi oldu. Bilindiği gibi geçtiğimiz aylarda Türkiye'ye gelen firmanın yetkilileri, Beşiktaş ile işbirliği anlaşmasına imza atmıştı. İmza töreninde konuşan Başkan Fikret Orman, kendisine sorulan Kagawa ile ilgili olarak da "Çok beğendiğim bir oyuncu" ifadelerini kullanmıştı. Japon medya devi Mainichi, Kagawa transferinde etkin bir rol oynarken, Beşiktaş ile yapılan işbirliği çerçevesinde farklı projeler de artık hayata geçecek.

Bütçeyi sarsmadı, Güneş onay verdi 

Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'nde dün muhabirlerle yemekte bir araya gelen Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, transfer istemediğini yönetime ilettiğini söylemişti. Kulübün ekonomik yapısının çok önemli olduğunu ifade eden Güneş, "Bonservis için para harcamaktansa, bu parayı eldeki oyunculara kullanırız ve en azından elimizdeki isimler gitmez" demişti. Transferin imza aşamasına gelmesinin ardından bilgi verilen Şenol Güneş, anlaşma şartlarını öğrenince, Kagawa transferine onay verdi.

Sistem değişecek 

Babel ve Ricardo Quaresma'nın ayrılmasının ardından kanat futbolunu oynamayacak olan Beşiktaş, Kagawa transferinin de tamamlanmasıyla sistemini değiştirecek. Burak Yılmaz'ın takıma dahil olmasından bu yana özellikle Adem Ljajic'i daha etkin kullanmak için antrenmanlarda farklı organizasyonlar deneyen Şenol Güneş, Kagawa'nın da gelmesiyle istediği sistemi takıma daha kolay şekilde uygulatacak.

Japonya'da hazırlık maçı ve kamp 

Mainichi ile yapılan işbirliği anlaşmasının ardından Japonya'nın en önemli yıldızlarından birisi olan Kagawa'nın kadroya dahil edilmesiyle birlikte, Uzak Doğu'ya açılma projesinde yol kateden Beşiktaş, ligin bitimiyle birlikte seyahate çıkmaya hazırlanıyor. Yönetim, sezon başı kampı için Uzak Doğu'yu gündemine alırken, Japonya'da yapılacak bir hazırlık maçı da masada. Bilindiği gibi geçtiğimiz sezon öncesinde Beşiktaş, Schalke ile Çin'de hazırlık maçı yapmış ve bu karşılaşmayı 120 milyondan fazla insan izlemişti. Siyah-beyazlı kulübün marka değerini artırmak için bilinirliğini yükseltmeye çalışan Fikret Orman ve yöneticiler, Mainichi ile yapılan işbirliğini daha da ileri noktaya taşımak için harekete geçti.

Bozhan Memiş
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Seymenli çocuklara park müjdesi Yeşil alan sayısının artırıldığı Başiskele’de, Seymen Mahallesi Başarı Sokak’taki 2 bin metrekarelik alana park inşa ediliyor. Basketbol, voleybol ve tenis sahalarının bulunacağı park, çocuklar ve gençlerin tüm ihtiyacını karşılayacak. Başiskele Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri bir yanda park ve bahçelerin, millet bahçelerinin, mesire alanları gibi yeşil alanların bakım onarım, çim biçme, yabani ot temizleme ve mıntıka temizliğini gerçekleştirirken; diğer anda ilçeye yeni parklar kazandırıyor. Bu kapsamda, Seymen Mahallesi Başarı Sokak üzerindeki 2 bin metrekarelik alana yeni park yapılıyor. Parkta basketbol, voleybol ve tenis oynanabilecek saha, 2 kameriye, çocuk oyun grupları, fitness aletleri ve otopark alanları yer alacak. Tamamlandığında yalnızca çocuklar ve gençlerin değil, yeşil alanıyla büyüklerin de nefes alacağı park, bölge sakinlerinin büyük ihtiyacını karşılayacak. Seymen Mahallesinde yapımı devam eden park çalışmalarını yerinde inceleyen Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü, "Başiskele’mizde güzel işler yapmaya devam ediyoruz. Bu sosyal alanımızı en kısa zamanda tamamlayıp genç kardeşlerimizin hizmetine sunacağız. Geleceğimizin hazinesi olarak gördüğümüz çocuklarımız ve gençlerimiz için nice güzel işleri ve eserleri kentimize kazandırmayı sürdüreceğiz" dedi Öte yandan, belediye ekipleri Döngel Mahallesi’nde Kadife Çiçeği ve Elmas Hanım Sokak arasında kalan çocuk oyun parkını, oyun grupları ve zeminiyle birlikte baştan sona yeniledi. Daha güvenli, konforlu ve eğlenceli hale getirilen park rengarenk görüntüsüyle çocukları şimdiden cezbetmeye başladı.