GÜNDEM - 10 Haziran 2009 Çarşamba 18:24

Kamer Genç Meclis'te tansiyonu yükseltti

A
A
A
Kamer Genç Meclis'te tansiyonu yükseltti

Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç'in Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı konuşma Meclis'te gergin anların yaşanmasına neden oldu.

TBMM Genel Kurulu'nda, Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç'in konuşmaları nedeniyle gergin dakikalar yaşandı. MHP'nin grup önerisi üzerinde söz alan Genç'in Fethullah Gülen'le ilgili sözlerine AK Parti Milletvekilleri tepki gösterdi. Kürsüye yürüyen AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik'i Grup Başkanvekili Canikli engelledi. Tartışmalar üzerine oturumu yöneten Meclis Başkanvekili Güldal Mumcu birleşime ara verdi.
Aranın ardından konuşmasına devam eden Genç eleştirilerini sürdürünce AK Parti milletvekilleri Genç'e tepki gösterdi. Mumcu, AK Parti milletvekillerini 'kürsü masuniyeti vardır, milletvekilleri istediği gibi konuşur' sözleriyle uyardı. Genç'in kürsüden inmesiyle tartışmalar sona erdi. Genç'in DTP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın Çanakkale'de yaptığı konuşmayla ilgili ifadeleri de DTP milletvekillerinin tepkisine neden oldu. Genç'e cevap vermek üzere söz alan Sakık, Kamer Genç'in sürekli kendilerini şikayet ettiğini ve savcıları göreve çağırdığını belirtti. Kamer Genç ise Tunceli'deki silahlı eylemlerin en çok Tunceli halkına zarar verdiğini belirterek, "Türkiye en büyük turizm bölgesiydi. En güzel yaşanabilir coğrafyaydı. Canımız yandığı için birilerini görevi davet ediyoruz. İki yüzlü olmayalım. Ben TBMM kürsüsünde konuştuğumu Tunceli'nin dağında da konuşurum" diye konuştu.

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli de, Genç'in AK Parti'ye yönelik eleştirilerine cevap verdi. Genel Kurul'da Kamer Genç kürsüye çıkana kadar çok seviyeli konuşmalar yapıldığına işaret eden Canikli, "O konuşmacı ile birlikte inanılmaz seviyesiz, içi boş, iftira dolu ve içinde zerre kadar zeka kırıntısı olmayan konuşmalar başladı. Bugüne kadar defalarca kürsüye çıktı, konuştu. Burada bilimsel, katkı sağlayıcı, bir çalışmayı ortaya koyan herhangi bir konuşmasını hatırlıyor musunuz? Sadece hakaret ediyor, sadece provoke ediyor, sadece geriyor, sadece iftira atıyor ve sadece yalan söylüyor. Bunu kınıyoruz. Biz bu seviyeye inemeyiz. Bu seviyeye inmemiz mümkün değil ama hiç kimsenin bu Meclis'in huzurunu bozmaya hakkı yok" diye konuştu.

"Cevap verme şansı bulunmayan insanlarla ilgili ispatlanmamış, mahkeme kararlarıyla belgelendirilmeyen iddiaları burada gerçekmiş gibi ortaya koyarak bu insanlara hareket etmeye kimsenin hakkı olmadığını" vurgulayan Canikli şunları kaydetti:

"Bu seviyesizliktir. Hiç kimse bu seviyesizlikle yarışamaz. Provoke etme inanılmaz maharetli bir arkadaşımız. Birisi provoke et dese ancak bu kadar yapılabilir. Provokasyon uzmanı sanki. Bir şey biliyorsanız gelin konuşun, anlatın, katkı sağlayın. Ama bilmiyorsanız, kapasiteniz yoksa, zeka seviyeniz yeterli değilse o zaman çıkmayın buraya. Oturun oturduğunuz yerde."

ZAFER ÇAKMAK - ANKARA

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çanakkale Hamidiye Tabyalarında 23 Nisan coşkusu yaşandı Çanakkale’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, Anadolu Hamidiye Tabyalarında gerçekleştirilen etkinliklerle çocuklar, bayram coşkusunu doyasıya yaşadı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104. yıl dönümü kutlama programı Anadolu Hamidiye Tabyalarında gerçekleştirilen kortej yürüyüşüyle başladı. Etkinliğe; Vali İlhami Aktaş ve eşi Songül Aktaş, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Biçen ve eşi Sibel Biçen, Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek ve eşi Özen Algönül Erkek, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Çanakkale Savaşları Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Vali Yardımcısı Hakkı Uzun, İl Emniyet Müdürü Selim Arıcı, İl Jandarma Komutanı J. Albay Sadi Akman, Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanı SG. Yb. Ercan Oran, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, protokol üyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlama programında Ticaret Borsası İlkokulu öğrencisi Cihan Ata Sevinç tarafından “Dünya Çocuk Bayramı” isimli şiir okundu. Kepez Atatürk İlkokulu öğrencileri tarafından halk oyunları gösterisinin izlenmesinin ardından Vali İlhami Aktaş ve eşi Songül Aktaş, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Biçen ve eşi Sibel Biçen, Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek ve eşi Özen Algönül Erkek ve protokol üyeleri 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında okullar ve kurumlar tarafından açılan stantları ziyaret ederek, çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sevincini ve coşkusunu paylaştı. Hamidiye Tabyalarında kurulan stantlarda çocuklar ile yakından ilgilenip, bir süre görüşerek sohbet eden Vali İlhami Aktaş, stantlarda bulunan ürünler hakkında bilgi aldı ve çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı.