ASAYİŞ - 26 Kasım 2021 Cuma 23:26

Kanser hastası FETÖ hükümlüsü Ayşe Özdoğan'ın cezasının infazı 3 ay süreyle ertelendi

A
A
A
Kanser hastası FETÖ hükümlüsü Ayşe Özdoğan'ın cezasının infazı 3 ay süreyle ertelendi

FETÖ üyeliğinden hükümlü kanser hastası Ayşe Özdoğan, İstanbul Adli Tıp Kurumu’nun 24 Kasım’da düzenlediği raporla hastaneye sevk ve tedavi ile 3 ay ertelenmeyi uygun buldu. Cezası 3 ay ertelenen Özdoğan’ın akşam saatlerinde tahliye edildiği belirtildi.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı, 17 Eylül 2021 tarihli açıklamasında, “FETÖ Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma hükümlüsü Ayşe Özdoğan’ın sağlık durumu göz önünde bulundurularak 5275 sayılı Kanun’un 16. maddesi uyarınca ağır hastalık nedeniyle infazın ertelenmesine ilişkin hükümlerin uygulamaya konulduğu, infazın ertelenmesi talebinin değerlendirilmesi için ilgili kanun hükmü gereğince İstanbul Adli Tıp Kurumundan rapor beklendiği belirtilmişti.

Geçen süreç içerisinde Ayşe Özdoğan’ın Akdeniz Üniversitesi(AÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi İç Hastalıkları Anabilim Dalının Tıbbi Onkoloji Ana Bilim Dalı’nın hastalığın ilerlemediği ve patolojik bir bulgu saptanmadığı yönündeki tetkik sonuçları ve diğer raporları Adli Tıp Kurumu’na iletilmişti.

İçinde onkoloji uzmanının da bulunduğu çeşitli alanlarda uzman 9 doktordan oluşan İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı 3. İhtisas Kurulu’nun 1 Ekim 2021 tarihinde oy birliğiyle hazırladığı rapora göre; Ayşe Özdoğan’ın tetkiklerinde nüks veya metastaz bulgusuna rastlanmadığı, tedavisiz bir şekilde düzenli aralıklarla takip edildiği, aktif tedavi almadığı tespit edilerek, hayatını cezaevi şartlarında yalnız idame ettirebileceği ve düzenli poliklinik kontrolü sağlanarak cezasının infazına cezaevinde devam edilebileceği ve infazının ertelenmesinin uygun olmadığı sonucuna varılmıştı.

Adli Tıp Kurumu Başkanlığı’nın raporu doğrultusunda; yasal zorunluluk gereği, kesinleşen cezasının infazı için Ayşe Özdoğan, 02/10/2021 günü Denizli T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna alınmış, tedavisinin AÜ Tıp Fakültesi Hastanesinde takip edilmesi nedeniyle Antalya L Tipi Ceza İnfaz Kurumuna sevk edilmişti.

“Hastaneye yatmak istemedi”

Burada infazı devam ederken yapılan bireysel başvuru sonucunda Anayasa Mahkemesi’nin 19/10/2021 tarihli kararı ile hükümlünün tedavisinin yapılması amacıyla hastaneye yatırılmasına karar verilmesi üzerine İnfaz Kurumu Müdürlüğü tarafından hükümlü AÜ Tıp Fakültesi Onkoloji Bölümüne sevk edilmiş, burada hükümlünün muayene ve tetkikleri yapılmıştı. Ancak, hükümlünün hastaneye yatmak istemediğine dair yazılı ve imzalı beyan vermesi üzerine hastaneye yatırılamayıp cezaevine geri gönderilmişti. Tekrar rapor istenilmesi üzerine AÜ Tıp Fakültesi Hastanesinin 03/11/2021 tarihli raporunda hükümlünün mevcut hastalığı nedeniyle 6 ay süreyle cezasının ertelenmesinin uygun olacağı belirtildi. Bu rapor üzerine hükümlü, İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı 3. İhtisas Kurulu’na sevk edildi.

"3 ay ertelendi, tahliye edildi"

Yapılan muayene ve tedavi evrakları üzerinde yapılan inceleme sonucunda, Adli Tıp 3. İhtisas Kurulu 24/11/2021 tarihli sağlık kurulu raporunda “kişinin hastaneye sevk edilerek gerekli tetkik ve tedavilerinin sağlanması gerektiği, 5275 sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunun 16/2. maddesi kapsamında değerlendirildiği, 3 ay süre ile cezasının infazının tehirinin uygun olduğu’’ sonucuna varıldı.
Cezası 3 ay ertelenen Özdoğan’ın akşam saatlerinde tahliye edildiği öğrenildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Diyarbakır AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Bilden: AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Halis Bilden, Karacadağ bölgesinde koyunculuğun arttırılması için belediye olarak hibe desteği vereceklerini açıkladı. 100 adetten az olmamak kaydıyla her sürünün yüzde 50’sini belediye olarak kendilerinin karşılayacağını aktaran Bilden, beş yıl içerisinde buradaki koyun varlığını yüzde 200 civarında arttırmayı planladıklarını söyledi. AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Halis Bilden, seçim çalışmalarına ilçe ve köy ziyaretleriyle devam etti. Karacadağ’ın eteklerindeki Çınar ilçesine bağlı köylere giderek vatandaşlarla bir araya gelen Bilden, köylülerin sorunlarını dinledi. “Her koyun sürüsünün yüzde 50’sini hibe edeceğiz" En çok yol, elektrik ve koyunculuk ile ilgili sorunların kendisine aktarıldığını ifade eden Bilden, koyunculukla ilgili köylülere müjde verdi. Seçilmesi durumunda köylerdeki sürü sayılarını arttırmak için 100 adetten az olmamak kaydıyla her sürünün yüzde ellisini büyükşehir belediyesi olarak kendilerinin karşılayacağını taahhüt etti. 5 yıl içerisinde bölgedeki koyun varlığını yüzde 200 civarında arttıracaklarını vurgulayan Mehmet Halis Bilden, “Bugün 16 köy planladık, huzur içerisinde vatandaşlarımıza uğruyoruz, onların bir sorunları, dertleri, problemleri var mı bunları onlarla istişare ediyoruz. Tabi şimdiye kadar köylerimizin yollarını, köy içi iyileştirmeleri yapmışız, bazılarının da var, onları konuşuyoruz. Elektrikle ilgili sorunlarını köylüler dile getiriyor, yine koyunculukla ilgili sorunları var. İnşallah bizim başkanlığımız döneminde koyunculuğu ciddi bir şekilde destekleyeceğiz, özelikle Karacadağ bölgemizde yıllardan beri süregelen koyunculuk faaliyetleri var, hem et hem de sütle ilgili ülkemizin tarım potansiyeline katkı sağlıyorlar. Ama son zamanlarda özellikle çoban sıkıntısı var ve buraya sürü sayımızı ciddi şekilde arttıracağız, belediye olarak da her sürünün yüzde ellisini belediye olarak biz destekleyeceğiz. İyi ırkları getireceğiz, özellikle zom ırkı var burada, ivesi var, karaman var, köylülerimiz hangisini isterlerse 100 adetten az olmamak kaydıyla yarısını belediye olarak biz karşılayacağız, yarısını da onlar karşılayacaklar ve beş yıl içerisinde buradaki koyun varlığımızı yüzde 200 civarında arttırmayı planlıyoruz. Belediye olarak da etin tedarikinde doğal olarak, endemik olarak katkımız olacak inşallah. Gece 12’ye kadar köylerimizi geziyoruz ve huzur içerisinde güzel bir siyasi çalışma yapıyoruz, 31 Mart’ta inşallah biz zaferle Diyarbakır’dan çıkmış olacağız” diye konuştu.