ASAYİŞ - 25 Ağustos 2021 Çarşamba 18:15

Karantina ihlali yapan genç AVM girişinde yakalandı

A
A
A
Karantina ihlali yapan genç AVM girişinde yakalandı

Karabük’te yeni tip korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında karantinada olması gereken genç AVM girişinde yakalandı.

Haftalık vaka sayısının 454’e yükseldiği Karabük’te denetimler sıklaştırıldı. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri kentin en kalabalık bölgelerinde sosyal mesafe, maske ve hijyen kuralları kapsamında denetimlerini sürdürürken AVM gibi insan hareketliliğinin yoğun olduğu kapalı mekanlara vatandaşlar HES kodu sorgusunun ardından alınıyor.

Karabük’te korona virüs testi pozitif çıkan kişilerle teması bulunması nedeniyle evinde karantinada olması gereken Barış Aksoy (17) isimli genç alışveriş merkezine giriş yapmak istediği sırada güvenlik görevlileri tarafından durduruldu. HES sorgusu yapılan gencin karantinada olduğunu belirleyen görevliler durumu polis ve 112 ekiplerine bildirdi. Görevli gözetiminde bekletilen Aksoy, sağlık ekipleri tarafından alınarak ambulansla evine götürüldü.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Yurtta hava durumu Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, yurdun kuzey ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, gece saatlerinde Ankara ve Antalya’nın batı ilçeleri ile Isparta il genelinin sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın batı kesimlerde güneyli yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (50-80 km/saat) esmesi bekleniyor. Marmara, Ege, Batı Akdeniz,İç Anadolu’nun batısı ile Batı Karadeniz’de yer yer toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor. Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklğının yurt genelinde artmaya devam etmesi, bu hafta içerisinde mevsim normallerinin, Marmara, Ege ve Batı Akdeniz’de 4-6 derece; Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da 10-15 derece üzerine kadar çıkması bekleniyor. Rüzgarın ise genellikle güneyli, yurdun güneydoğu kesimlerinde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, iç ve batı kesimlerde kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50 - 80 km / saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: Ankara: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, gece saatlerinde batı ilçeleri sağanak yağışlı 31 İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu 24 İzmir: Parçalı ve yer yer çok bulutlu 29 Adana: Parçalı ve az bulutlu 36 Antalya: Parçalı ve az bulutlu zamanla cok bulutlu, gece saatlerinde batı ilçeleri sağanak yağışlı 27 Samsun: Parçalı ve az bulutlu 28 Trabzon: Parçalı ve az bulutlu 25 Erzurum: Parçalı ve az bulutlu 23 Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 30