ASAYİŞ - 10 Temmuz 2018 Salı 09:41

Kars'ta kaybolan çocuk Erzurum’da bulundu

A
A
A
Kars'ta kaybolan çocuk Erzurum’da bulundu

Kars'ın Karaurgan beldesinde çobanlık yaparken kaybolan 12 yaşındaki İzzet Abak Erzurum’da bulunarak ailesine teslim edildi.

Hacı Celal Abak ve Öznur Abak’ın 5 çocuğundan ikincisi olan İzzet Abak, sabah saatlerinde çoban olan babasına dağa kadar eşlik etmiş ama geri dönmemişti. Abak'ın müjdeli haberi Erzurum'dan geldi. 12 yaşındaki çocuk, Palandöken İlçe Ülkü Ocakları Başkanı Yunus Gerçek'in dikkati sayesinde Erzurum'da bulunarak ailesine teslim edildi.

Edinilen bilgilere göre İzzet Abak dağdan dönerken köyünün yanında bulunan tren garında bir kişi çocuğu çağırıp trene aldı ve şahıs ortadan kayboldu. Erzurum Garına gelen tren yolcu almak için dururken İzzet trenden inerek yürümeye başladı. Yaklaşık 10 kilometre yürüyen çocuk, Palandöken İlçe Ülkü Ocaklarının önünden geçerken içeriden su istedi. Palandöken İlçe Ülkü Ocakları Başkanı Yunus Gerçek, İzzet'e soru sormaya başladı. Sorduğu sorulara cevap veren çocuğun kaybolduğunu anlayan Yunus Gerçek, Kars İlçe Jandarma Komutanlığını arayarak durumu bildirdi. Ardından İzzet Abak’ın ailesi Erzurum’a gelerek çocuklarını teslim aldı. 

Kendisini trene tanımadığı birinin bindirdiğini belirten İzzet Abak, "Dağdan dönerken birisi beni çağırdı, trene bindim adam bana yiyecek şeyler aldı. İndikten sonra yürüdüm bir tane ağabey omzuma dokundu 'burada ne yapıyorsun? dedi ben de dedim ki eve gideceğim. Sonra buraya geldik bana su ve yemek verdiler. Biraz konuştuk sonra haberi olsun diye babamı aradılar" dedi. 

Son dönemde çocukların kaybolmasına karşın duyarlı davrandıklarını ifade eden Palandöken İlçe Ülkü Ocakları Başkanı Yunus Gerçek, "Ocaktan bir arkadaşımız dışarıda İzzet'i fark etti, içeri getirdi su verdi kendisine. İzzet tam dışarı çıkacakken dikkatimi çekti kim diye sordum bilmiyorum dedi. Ben de çağır gelsin dedim. İçeri gelince İzzet'in tavrı biraz ilgimizi çekti biliyorsunuz ülkemizde son zamanlar cinsel istismarlar, zorlamalar ülkemizin gündeminde. Bundan dolayı duyarlı davranıyoruz. İzzet'le biraz konuşunca kaybolmuş algısı oluştu üzerimizde. Bu konuda yetkililerle iletişime geçince kaybolduğunu anladık, babasıyla görüştük ve şimdi yolda babasına teslim edeceğiz. Bayağı bir yürümüş buraları tanımadığı için aç ve susuz perişan bir hali vardı. Arkadaşlar sağ olsun yemek falan yedirip karnını doyurdular" diye konuştu. 

İzzet’in Erzurum’da bulunmasına şaşkın ve mutlu olduklarını vurgulayan Baba Hacı Celal Abak, "Dağdaydım, inekleri getirdim evde oturduktan sonra eşim İzzet'in öğle saatlerinden beri kayıp olduğunu söyledi. İlk başta inanmadım 'köy yerinde çocuk kaybolmaz buralardadır' dedim sonra İzzet'in Erzurum’da olduğu haberi geldi, şok olduk. Eşim de çok korktu sonra buraya Erzurum’a İzzet’i almak için yola çıktık. Allah razı olsun bu insanlardan başkası olsa yapmaz. İyi insanlara denk gelmişiz. Tren garı bizim köyümüze yakın oraya gitmiş bizim haberimiz olmadı. Nasıl buraya kadar geldi bilmiyoruz çok şaşardık ama şimdi mutluyuz" dedi.
İzzet Abak kendisini ailesine teslim eden Palandöken İlçe Ülkü Ocakları Başkanı Yunus Gerçek’e teşekkür ederek vedalaştı. İzzet, ardından babasıyla birlikte Kars’ta çobanlık yaptıkları ilçeleri olan Karaurgan’a geri döndü.  

Çağrı Korkmaz - Sefa Tetik
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polisin alkollü sürücü ile imtihanı: Üfleme eğitimi verilen kadın 44. seferde başardı Aksaray-Konya Karayolunda jandarmanın "dur" ihtarına uymayarak kaçan kadın sürücü, jandarma ve emniyeti alarma geçirdi. 53 kilometre kaçan kadın sürücü E-90 Karayolunda kovalamaca sonucu yakalandı. Alkolmetreye üflermiş gibi yapıp üflemeyen ve 3 alkolmetre değiştirerek kadına üfleme eğitimi veren polis, üfletme imtihanına girdiği kadın sürücünün 44. üflemesinde promilini alabildi. 0.97 promil alkollü çıkan kadın sürücüye ceza kesilerek ehliyetine el konuldu. Olay Aksaray - Konya Karayolu Eşmekaya Kavşağı’nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Konya Karayolunda yol kontrolü yapan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri durumundan şüphelendikleri kadın sürücünün kullandığı 68 AAN 849 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. İhtara uymayan kadın sürücü hızla denetim noktasından kaçtı. Aksaray istikametine kaçan kadın sürücünün plakası jandarma ekipleri tarafından hem jandarma hem de emniyet haber merkezine bildirildi. Bunun üzerine jandarma ve polis ekipleri karayolu ve aracın geldiği istikamete yönelik adeta bölgeyi abluka altına aldı. Jandarma ekipleriyle kısa süre kovalamacaya giren kadın sürücü 53 kilometre kaçtıktan sonra şehir merkezi girişinde polis ekiplerinin de "dur" ihtarına uymadı. Ekiplerin kaza riskine karşı kontrollü bir şekilde takip ettiği kadın sürücü çok gidemeden Tacin Mahallesi E-90 Karayolu üzerinde yakalandı. 44. üflemesinde pes eden kadın sürücü 0.97 promil alkollü çıktı Durdurulduktan sonra araçtan indirilen ve isminin Gülten Nas Y. (49) olduğu belirlenen kadın sürücü rahat tavır ve hareketleriyle dikkat çekti. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen kadın sürücüye alkol kontrolü yapmak isteyen polis memurlarının üfleme eğitimi ile imtihanı burada başladı. Alkol kontrolünden geçirilmek istenen kadına polis memurlarınca alkolmetre üfletilmek istendi. Alkolmetreyi üflemeye çalışan kadın üflermiş gibi yapıp üflemekten çekinirken, polis memurları kadına adeta üfleme eğitimi verdi. Bir polis memuru ağzıyla kadına üflemeyi gösterirken, bir değir polis memuru da elindeki üfleme çubuğunun poşetiyle üflemeyi anlattı. Eğitimin ardından polis memurlarının üfletme imtihanı başladı. Kadına defalarca alkolmetreyi üfletmeye çalışan polis memurları kadının üflemeyip üflüyormuş gibi göstermesiyle büyük bir sınav verdi. Alkolmetreye de güvenmeyen kadın sürücüye 3 farklı alkolmetre üfletildi. Zaman zaman su içen ve dinlenmeye geçen kadın sürücü 1 saat boyunca polis memurlarına ecel teri döktürdü. 43 kez alkolmetreyi üflemeyerek kandırmaya çalışan kadın sürücü 44. üflemesinde pes ederek normal bir şekilde üfledi. Üflemenin ardından kadının 0.97 promil alkollü olduğu belirlendi. Polis ve kadın arasındaki yaşanan ilginç diyaloglar ise anbean kameralara yansıdı. Alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilen kadın sürücünün ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise olay yerine çağırılan bir yakınına teslim edildi.