ASAYİŞ - 11 Ağustos 2018 Cumartesi 21:53

Kastamonu’da denizde giren iki kişi kayboldu

A
A
A
Kastamonu’da denizde giren iki kişi kayboldu

Kastamonu'nun Abana ilçesinde denize giren biri Suriye uyruklu iki genç kayboldu. Kayıp şahısları halen denizde arama çalışmaları devam ediyor.

Edinilen bilgiye göre, Kastamonu’nun Abana ilçesine ailesiyle birlikte Liman Mevkisine gelen Ağrı nüfusuna kayıtlı 16 yaşındaki İbrahim Çakmak ile Suriye uyruklu 21 yaşındaki Abdullah Elsellec, serinlemek için denize girdi.

Sıcaktan bunalarak serinlemek için denize giren ve inşaat işçisi oldukları öğrenilen İbrahim Çakmak ve Abdullah Elsellec, bir süre sonra gözden kaybolmaları üzerine aileleri tarafından çevredeki vatandaşlardan yardım istendi. İhbar sonrası olay yerine gelen emniyet güçleri, denizden ve karadan drone destekli arama çalışmalarında herhangi bir bulguya rastlanmadı. Kayıp gençlerin bulunması için Liman Mevkiinde Abana İlçe Emniyet Amirliği, İnebolu Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı ile Kastamonu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) koordinasyonundaki çalışmalar halen devam ediyor. Kayıp gençlerin ailesinin ise sahilde meraklı bekleyişleri sürüyor.

Çevredeki vatandaşlar, ailenin uyarılmasına rağmen yasak olan bölgede denize girmeye başladıklarını belirterek, “Gençleri boğulurken gören bilen yok. Ama ikisi de kayıp. Bizlerde görmedik, ailesi de görmemiş. Biz, o bölgede ne kadar tedbir alsak ta kaçak bir şekilde içeriye girip denize giriyorlar. Yazı da asıldı, burada denize girilmediği yönünde ama yine de dinleyen yok. Şuana kadar iki gençte denizden çıkmadı. Bizde, boğulduklarını değerlendiriyoruz. Plaj, bugün dalgalıydı. İnsanları çok kez uyardık. Dalgalı dedik, deniz kötü dedik ama insanlara ne yazık ki dinletemiyoruz. Yine de denize giriyorlar”  

Vedat Yunus İkizoğlu
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Nilüfer’e öğrenci yurdu kazandırılıyor Nilüfer Belediyesi, Türk Eğitim Vakfı (TEV) ile Ertuğrul Mahallesi’nde ‘Öğrenci Yurdu’ yapılması ve işletilmesine ilişkin protokol imzaladı. Uludağ Üniversitesi’ne ev sahipliği yapan ve bir öğrenci kenti olan Nilüfer’de gençlerin barınma ihtiyacını karşılamak için çeşitli çözümler üreten Nilüfer Belediyesi, kente yeni yurtlar kazandırıyor. Bu kapsamda Ertuğrul Mahallesi’nde 2 bin metrekarelik belediye hizmet alanı, yüksek öğrenim öğrenci yurdu yapılması amacıyla Türk Eğitim Vakfı’na tahsis edildi. Projesi, inşaatı ve işletmesi Türk Eğitim Vakfı tarafından yapılacak öğrenci yurdu için taraflar arasında protokol imzalandı. Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, TEV Genel Müdürü Banu Taşkın ve TEV Yönetim Kurulu Üyesi A. Fatma Dilek Mutuş’un imzaladığı protokol, Nilüfer Belediyesi Halkevi’nde gerçekleşti. Yurtların yetersizliği ve kiralardaki fahiş artış nedeniyle üniversite eğitimi için Bursa’ya gelen gençlerin ciddi bir barınma sorunuyla karşı karşıya kaldığını belirten Başkan Erdem, Nilüfer Belediyesi olarak gerekirse huzurevi gibi uygun kamu binalarını öğrencilere açarak geçici çözüm üretmeye çalıştıklarını söyledi. Ancak kalıcı çözüm üretmek için de arsa tahsis ederek ve yatırımcı desteği arayarak kente yeni yurtlar kazandırmaya çabaladıklarını ifade eden Başkan Erdem, “Bu çabalarımızın sonucunda Türk Eğitim Vakfı ile bir araya gelerek Nilüfer’e 300 öğrenci kapasiteli bir kız öğrenci yurdu kazandıracağız. Bu işbirliği öğrencilerin barınma sorununun çözümüne önemli katkı sağlayacaktır” dedi. Türk Eğitim Vakfı Genel Müdürü Taşkın ve Yönetim Kurulu Üyesi Mutuş ise, Bursa’da yeni bir eğitim yatırım gerçekleştirecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdiler. Protokol imza töreninde TEV Yöneticileri ile Nilüfer Belediye Başkan Yardımcıları da hazır bulundu. 20 yıllık süreyi kapsayan protokol kapsamında; 2 yıl içerisinde yurt binasının projesi tamamlanarak inşaata başlanması ve sonraki 2 yılda da tamamlanarak hizmete açılması hedefleniyor.