ASAYİŞ - 25 Haziran 2022 Cumartesi 07:42

Kayseri'de korku dolu anlar

A
A
A
Kayseri'de korku dolu anlar

Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde elindeki pompalı tüfekle etrafa rastgele ateş şahıs, polis ekipleri tarafından etkisiz hale getirildi.

Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Argıncık Cumhuriyet Mahallesi Osman Gazi Caddesi üzerinde bulunan müstakil bir evde meydana gelen olayda, alkollü olduğu iddia edilen S.S. (47), eline aldığı pompalı tüfekle etrafa rastgele ateş açmaya başladı.

Çevredekilerin ihbar etmesi üzerine bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Ekipler caddenin bir kısmını araç ve yaya trafiğine kapatırken, çelik yelek giydi. İkna olmayan S.S., yaklaşık 45 dakika sonra eve giren polis ekipleri tarafından etkisiz hale getirildi.

Şahsın elindeki av tüfeği polis ekipleri tarafından alınırken, çevredekilerde rahat bir nefes aldı. Gözaltına alınan S.S. karakola götürüldü.

Ali Göç
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs’ta yapılacak Kayseri İstihdam Fuarı İstişare Toplantısı Kayseri Organize Sanayi Bölgesi ev sahipliğinde Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’in başkanlığında gerçekleştirildi. Kahvaltılı düzenlenen toplantıda, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yalçın, Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Murat Yibur, Kayseri OSB Yönetim Kurulu Üyesi Nuri Çetinçağlar, Kayseri OSB Denetim Kurulu Üyesi Mehmet Yusuf Sarıalp, Kayseri OSB Bölge Müdürü Abdulmenap Esko, il protokol üyeleri ve sanayiciler yer aldı. Kayseri OSB Başkanı Mehmet Yalçın, toplantının açılışında yaptığı konuşmasında, teknolojideki gelişmelerin, hayatın her alanına temas ettiğini ve yaşam standartlarını değiştirdiğini söyleyerek; "Yapay zekâ, robotlar ve üç boyutlu yazıcılar süratle hayatımıza dâhil olmaktadır. Teknolojiye yatırım yapma konusunda gelişmiş ülkeler birbirleriyle yarış halindedir. Teknolojinin damga vurduğu bir dünyada ve bilgiye dayalı ekonomide, ülkemizi ileri taşıyacak adımların atılması kaçınılmazdır” dedi. İş dünyası olarak zorlu rekabet şartlarında ayakta kalmak için çaba gösterdiklerini vurgulayan Başkan Yalçın; "Her alanda olduğu gibi sanayide yaşanan yenilikler istihdam üzerinde de bir baskı oluşturmaktadır. Kayseri OSB Başkanı olarak, her zaman ve her platformda sanayicilerimizin nitelikli eleman ihtiyacına vurgu yaptık. Kıymetli Valimiz bu yöndeki düşüncelerimize ve taleplerimize her zaman destek oldular. İstihdam fuarı yapılması konusunda bizleri yönlendirdiler ve güç verdiler. Kayseri Valimiz Sayın Gökmen Çiçek beyefendiye desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu. Kayseri Valisi Gökmen Çiçek de konuşmasında, istihdamın artırılmasının önemine vurgu yaptı ve düzenlenmesi planlanan Kayseri İstihdam Fuarı için katılımcıların görüşlerini önemli bulduklarını belirtti. Vali Çiçek’in konuşmasının ardından İŞKUR Kayseri İl Müdürü Ayşe Ak tarafından düzenlenecek fuara ilişkin sunum yapıldı. İstişare toplantısında, Kayseri’de üretim yapan firmalar ve işverenler ile iş ihtiyacı olan vatandaşların buluşacağı Kayseri İstihdam Fuarı’nın kamu kurum ve kuruluşları, meslek örgütleri ve firmaların katılımlarıyla 14-15 Mayıs 2024 tarihlerinde Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Fuar Merkezi’nde yapılması kararlaştırıldı.
Düzce Zorunlu uygulama bitti, lastik değişimi hızlandı Zorunlu kış lastiği uygulamasının ardından lastikçilerde yaz lastiğine dönüş telaşı başladı. Kış lastiği uygulaması 1 Nisan itibari ile sona erdi. Ramazan ayı sebebi ile durgunluk yaşayan lastikçilerde hem yaz lastiği yoğunluğu hem de bayram sonrası yoğunluğu başladı. Sürücülerin yaz aylarında kış lastiği kullanmaması gerektiğini belirten servis müdürü Ümit Sel, “Artık zorunlu kış lastiklerini değiştirmeye başladık. Yoğun bir şekilde değişim çalışmalarımız devam ediyor. Lastik alacak vatandaşlar lastiğin etiketlerini kontrol etmeli. Bu şartlarda en çok zorlayan ekonomi oluyor vatandaşlarda fiyatlar çok yüksek olduğu için sorun yaşanabiliyor. Maliyet ve etiket kıyaslaması yapılması gerekiyor. Lastiğin etiketleri önemli, yol tutuşu önemli, ses desibeli önemli bunlara dikkat edip doğru seçim yapılması gerekiyor. Kış lastiği ile yazın devam edilmesi çok sağlıklı bir durum değil. Çünkü kış lastiği kalın ve yapısı yaz lastiğine göre biraz daha farklı. Sıcak havalarda tutunma özelliğini kaybediyor kış lastikleri. Artı fazla yakıt harcatıyor araçlara. Ayrıca gürültüsü, sesi uğultusu çok oluyor. Kış lastiği yazın sürüş keyfini ve konforu bozuyor. Eksisi ise lastik aşınıyor. Kış aylarında da lastiği kullanmak istiyorsanız yazın lastiğin kullanılmamasını tavsiye ediyoruz” şeklinde konuştu.