GÜNDEM - 20 Ocak 2019 Pazar 05:59

'Kayyum atanmalı'

A
A
A
'Kayyum atanmalı'

“Algı operasyonları ile yayınlarına hâlen devam ediyorlar. Alçak FETÖ terör örgütüne açıktan destek verdiklerini gösteriyorlar”

AK Parti Kırıkkale Milletvekili ve Meclis Adalet Komisyonu üyesi Ramazan Can, Sözcü gazetesinin âdeta FETÖ’nün medya ayağı gibi yayınlar yaptığını belirterek, kayyum atanması gerektiğini söyledi. Can şöyle konuştu:

ŞİMDİ YAN ÇİZİYORLAR
Her dönemde darbelerin medya ayağı olmuştur. 15 Temmuz sürecinde de bunu gördük. Hâlen devam ediyor. Sözcü gazetesinin yaptığı haberlerle, algı operasyonları ile FETÖ’ye destek verdiği görülüyor. Örneğin ‘bizim başaramadığımızı cemaat başardı’ ve ‘şimdi cemaati savunma zamanı’ diye yazılar bile yazdılar. Ama şimdi yan çiziyorlar. 15 Temmuz’a ‘Naylon darbe’ diyenler de bunlar. 15 Temmuz gecesi FETÖ’cülerin darbe yaptığı yargı tarafından ortaya konulmasına rağmen açıkça darbeye ‘Naylon’ diyebilmişlerdir. Sayın Cumhurbaşkanımız 15 Temmuz gecesi açıkça ‘Darbe’ demiş ve milleti meydanlara çağırmıştır. Binali Bey de ordunun içindeki illegal yapının harekete geçtiğini söylemiştir. Buna rağmen ‘Naylon darbe’ demeleri darbeye destek değil de nedir?

SAHİBİ SUÇSUZSA, NİYE KAÇIYOR?
Ramazan Can şöyle devam etti: Önceki yayınlarını da düşündüğümüzde, 17- 25 Aralık’tan bu tarafa 15 Temmuz’a kadar olan haberlere bakarsak, açıkça darbeye destek verdiğini gösteriyor. Dolayısıyla gazetenin yayınları ve yazarlarının makalelerinden çıkan sonuç, 17-25 Aralık’tan itibaren 15 Temmuz gecesi ve 15 Temmuz’dan sonra da FETÖ’ye ve darbeye desteğin devam ettiğini gösteriyor. Algı operasyonları ile yayınlarıyla hâlen devam ediyor. Alçak FETÖ terör örgütüne açıktan destek verdiğini göstermektedir. Hiyerarşik yapının içinde olmamakla birlikte, bilerek ve isteyerek hain terör örgütüne destek vererek, TCK’nın ilgili hükümlerini ihlal etmiştir. Hesap vermeleri gerekir. Ayrıca, Sözcü’nün sahibi yurt dışına kaçmıştır. Suçu yoksa niye kaçıyor? Gelsin hesap versin. Yurt dışına para kaçırdıkları iddiaları da vardı. Mahkemelerin tüm bunları dikkate alacağını düşünüyorum. Hatta gerekirse, kayyum da atanmalı ve FETÖ ile bağının hesabı sorulmalıdır.

YAPTIKLARI YANLARINA KÂR KALMAMALI, CEZALARINI ÇEKMELİLER
Sözcü yazarlarının ‘FETÖ’ye yardım’ davası sürerken, Sözcü’ye olan tepkiler de büyüyor. 15 Temmuz Hain Darbe Girişiminde şehit olan Erkan Yiğit ve gazi olan ikizi Volkan Yiğit’in abisi Anadolu Kardeşliği Ocakları Derneği Başkanı Hakan Yiğit, Sözcü davası ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yiğit, Sözcü gazetesinin o dönemki tutumunu eleştirerek “O süreç ve ondan sonraki süreçte kimin kimden yana tavır aldığını herkes gördü. Sözcü ve yandaşları 15 Temmuz’a ‘tiyatro’ diyerek manşetine taşıyacak kadar olayı suiistimal etti. Gidenler geri dönmedi. İnsanların canını acıtacak olaylar yaşanırken, onlar olayı başka yere çekti. Hiçbir şey yaşanmamış gibi safsata yaptılar. Sözcü ve ona kim yandaşlık yaptıysa sonuna kadar cezalarını çekmeleri gerekiyor. Yapanların yanına kâr kalmamalı. Aradan 2,5 yıl geçti. Bu zamana kadar çoktan cezalarını çekmeleri gerekiyordu” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesi kurulmasıyla birlikte üroloji kliniği güncel sağlık hizmetlerine devam ediyor. Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesinin kurulması ve hastanenin eğitim ve araştırma hastanesi statüsüne geçmesiyle birlikte üroloji kliniği, en güncel sağlık hizmetlerini sunmaya devam ediyor. Daha önce açık cerrahi ile Bandırma’da çeşitli ilklere imza atan üroloji kliniği, bölgede önemli bir üroloji merkezi haline gelmeye devam ediyor. Son olarak, laparoskopik (kapalı yöntem ile) prostat kanseri ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aykut Başer, hastanenin Bandırma ve çevresine en güncel tedavi yöntemleriyle yüksek kalitede sağlık hizmeti sunduğunu belirterek laparoskopik cerrahi hakkında şunları söyledi: "Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri tedavisinde sıkça kullanılan bir cerrahi yöntemdir. Bu yöntemde, cerrah küçük kesiler yaparak bir kamera ve cerrahi aletler aracılığıyla prostat bezini çıkarır. Laparoskopik cerrahi, geleneksel açık cerrahiye kıyasla daha az invazif bir yöntemdir, bu da daha az kan kaybı, daha az ağrı ve daha hızlı iyileşme süreci anlamına gelir. Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri olan erkekler için etkili bir tedavi seçeneği olabilir. Ancak, her hasta için uygun olmayabilir ve tedavi seçenekleri, hastanın bireysel durumuna ve kanserin evresine bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, prostat kanseri teşhisi konmuş hastaların, hatta tüm ürolojik kanserlerinde dahil tedavi seçenekleri hakkında hastanemize başvurarak detaylı bir şekilde bilgi almaları önemlidir."