ASAYİŞ - 18 Eylül 2014 Perşembe 09:22

Kemer'de cinayet gerginliği

A
A
A
Kemer'de cinayet gerginliği

Antalya'nın Kemer ilçesinde restoran sahibi ile kasap arasında çıkan alacak tartışması bıçaklı kavgaya dönüştü, olayda araya giren kasabın oğlu 16 yaşındaki Hüseyin Karakoç göğsüne aldığı bıçak darbesi sonucu hayatını kaybetti.

Zanlı polis tarafından gözaltına alınırken, ölüm haberini alan maktul yakınları emniyet müdürlüğü önünde tepki gösterip zanlının restoranını tahrip etti.

Edinilen bilgiye göre Kemer'de kasap dükkanı bulunan Şehmuz Karakoç, restoranından 3 bin 500 TL alacağı bulunduğunu belirterek Metin Y.'nin borcunu ödemesini istedi. Akşam 19.00 sıralarında yapılan telefon görüşmelerinde Şehmuz Karakoç'un "Hem borcunuzu ödemiyorsunuz hem de başka kasaptan alışveriş ediyorsunuz" dediği öne sürülen restorancı Metin Y., 07 K 4026 plakalı araca binerek Aslanbucak Mahallesi'nde Kemer Emniyet Müdürlüğü binasının karşısında bulunan kasap dükkanına geldi.

BABASINA SİPER OLDU
Elinde bıçakla geldiği iddia edilen Metin Y. ile Kasap Şehmuz Karakoç arasında başlayan tartışma kavgaya dönüşürken, Metin Y. elindeki bıçağı salladığı sırada araya girdiği belirtilen 16 yaşındaki Hüseyin Karakoç, göğsüne aldığı bıçak darbesiyle ağır yaralandı.

Kemer Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memurları zanlıyı hemen gözaltına alınırken Hüseyin Karakoç'un yakınları acı içinde feryat etti.

Olay yerine gelen 112 Acil Servis Sağlık ekibi tarafından Kemer Özel Yaşam Hastanesi acil servisine kaldırılan Hüseyin Karakoç'un duran kalbi burada çalıştırılarak Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi'ne nakledildi. Karakoç'un burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı ve saat 22.30 sıralarında hayatını kaybettiği öğrenildi.

HASTANEDE ZANLI İÇİN GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ
Olayla ilgili gözaltına alınan restoran işletmecisi Metin Y. ise Antalya Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünden gelen ekibin aldığı geniş güvenlik tedbirleri altında Kemer Devlet Hastanesi acil servisine getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi. Metin Y.'nin işlettiği restoran ise güvenlik gerekçesiyle geçici olarak kapatıldı.

ÖFKELİ KALABALIK RESTORANA SALDIRDI
Hüseyin Karakoç'un Antalya'daki hastanede hayatını kaybetmesi üzerine acı haberi alan yakınları ve bir grup vatandaş, Kemer Emniyet Müdürlüğü önüne giderek gencin emniyet müdürlüğü önünde öldürülmesini protesto etti ve sanığın kendilerine verilmesini istedi. Öfkeli kalabalık, bir süre sonra emniyet önünden hareket ederek katil zanlısı Metin Y.'nin ortağı olduğu restorana gitti ve polisin tüm çabalarına rağmen iş yerini tahrip etti.
Araya giren vatandaşlar ve emniyet yetkililerinin telkinleriyle biraz sakinleşen kalabalık, restoran önünden ayrıldı. İlçede emniyet tedbirleri sürerken gergin hava devam ediyor. 

HANIM TÜRK
ANTALYA

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Dağlarda çiriş otu bereketi Doğu Anadolu Bölgesinde ve Erzincan’da bu günlerde çarşı pazarda sıkça görülen çiriş otu dağlarda yaban hayvanlarının da ilgisini çekiyor. Bahar ayları ile birlikte Erzincan’ın yüksek kesimlerinde ortaya çıkan çiriş otu vatandaşlar tarafından toplanmaya başlandı. Munzur Dağlarında yerli ve yabancı birçok kişiye rehberlik yapan Murat Aydemir, yaptığı gözlemlerde dağ keçilerinin de çirişi yediğini ifade etti. Dağlarda doğal olarak yetişen çirişten birçok yemek yapıldığını anlatan Aydemir, çirişten yapılan turşunun ayrı bir lezzet olduğunu söyledi. İnsanlar yüzyıllardır yaşamın neredeyse her alanında bitkilerden faydalanıyor. Bazı bitkiler tıbbi faydaları sebebiyle sağlık alanında kullanılırken bazı bitkiler besin bazıları ise boya ya da süs bitkileri olarak kullanılıyor. Çiriş otu da bu bitkilerden bir tanesi. Latincede Asphodelus aestivus L. olarak bilinen ve Zambakgiller familyasına ait olan çiriş otu, çoğu bölgede güllük, dağ pırasası, kirkiş otu, sarı zambak, yabani pırasa ve yeling otu olarak biliniyor. Toplumun büyük bir kısmı bazı hastalıkların tedavisinde tıbbi bitkilere başvuruyor. Bitkisel tedavi yöntemlerinin yan etkilerinin olmadığı ya da daha az olduğu düşünülmesi buna büyük bir etken olarak gösteriliyor. Çiriş otu da bölgede halkın tercih edilen bitkilerin başında yer alır. Çirişten birçok yemek yapılıyor Meryem Badayman, Ekin Dinçel ve Ayla Ünver Alçay tarafından yapılan bir araştırmada çirişin; yabani bir ot olup yenilebilmesinin yanında vitamin, antioksidan, lif ve mineral içerikleri ile vücudu besleyen özelliğe sahip olması sebebiyle yaygın olarak tüketildiği belirtildi. Çiriş otu, Afrika, Arap ülkeleri, Türkiye, Mısır ve Avrupa’nın bazı bölgelerinde görülen bir bitki türü. Türkiye’de Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişiyor. Çiriş otu genel olarak zararsız ve faydaları ile ön planda olan bir bitki olarak biliniyor. Bunun yanında çirişin yaprakları henüz tazeyken de yenilebiliyor. Ayrıca çirişten çorba ve birçok yemek de yapılıyor. Haşlandıktan sonra yumurta ile kavrulması ya da peynirle de karıştırılarak yufka ekmek içinde yeniliyor. Ayrıca kaşila diye adlandırılan bir yemeği de yapılıyor. Sevilen yemeklerden biri olan kaşila, çirişin kaynatılıp, içerisine bulgur katılarak, katılaşıncaya kadar pişirilmesiyle yapılıyor. Katılaştıktan sonra içi çukurlaştırılarak yağ dökülüp ve servis edilip yeniliyor.