ASAYİŞ - 22 Ekim 2019 Salı 17:58

Kerimcan Durmaz hakim karşısında! 'Aylık gelirim...'

A
A
A
Kerimcan Durmaz hakim karşısında! 'Aylık gelirim...'

Sosyal medya fenomeni Kerimcan Durmaz, sanatçı Arto’yu Sarallar suç örgütüne şikayet ettiği iddiasıyla hakim karşısına çıktı. Durmaz olaya ilişkin, “Arto’ya söylenen sözler konusunda bilgim yoktu. Böyle bir talebim olmadı” dedi. Ayrıca Durmaz aylık gelirinin 50 bin ile 80 bin TL arasında değiştiğini ifade etti.

Sarallar suç örgütü liderlerinden Savaş Sarmusak’ı kendisi hakkında sosyal medya paylaşımları yapan Arto ismiyle tanınan Harutyun Dalga’yı tehdit ettirmeye yönelik azmettirmesi iddiasıyla yargılanan DJ Kerimcan Durmaz hakim karşısına çıktı. İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya sanıklar Kerimcan Durmaz ile Savaş Sarmusak, diğer sanıklar ve avukatları katıldı.

"Suçsuzum"
Duruşmanın başlangıcında yapılan kimlik tespitinde lise mezunu olduğunu, DJ’lik yaptığını ve aylık gelirinin 50 bin ile 80 bin TL arasında değiştiğini ifade eden ve savunma yapan sanık Kerimcan Durmaz, “Ben Savaş beyi DJ’lik yaptığım kulüplerden müşterim olarak tanıyorum. Beni sevdiğinden ve aramızdaki arkadaşlıktan dolayı benim için üzüldüğünden dolayı böyle bir durum gerçekleşmiş. Ama benim bundan haberim yoktu. Arto’ya söylenen sözler konusunda bilgim yoktu. Böyle bir talebim olmadı. Ben azmettirmedim. İddianamede, Savaş beyle aramda geçen telefon konuşmaları günlük olaylara dahildir. Suçsuzum” ifadelerini kullandı.

"Konuşmalarımız doğrudur"
Kerimcan Durmaz ile telefonda konuştuğunu belirten sanık Savaş Sarmusak, “Konuşmalarımız doğrudur ama tehdit ve benzeri amaçlı değildir. Arto’yu tehdit etmek için kimseyi göndermedim. Kerimcan ile yaptığımız konuşma Trabzon’da çıkacağı sahneyle ilgiliydi. Kendisine Trabzon’da çıkacağı sahneyle ilgili bir şey olmaz dedim” şeklinde konuştu.

Kerimcan Durmaz hakim karşısında! 'Aylık gelirim...'

Diğer sanık ve avukatlarının da beyanlarının alınmasının ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, mağdur Arto’nun yurt dışında olduğunu bildirdiğini tutanağa geçerek, Durmaz’ın duruşmalara gelme zorunluluğunun ortadan kaldırılmasına ilişkin talebini kabul etti ve duruşmayı erteledi.

İddianameden
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Kerimcan Durmaz’ın sosyal medya dolayısıyla tanındığı ve kamuoyunda Arto ismiyle bilinen Harutyun Dalga’nın sosyal medya araçlarından kendisiyle ilgili yaptığı paylaşımlar nedeniyle rahatsızlık duyduğu için örgütten kendisi hakkında paylaşımlar yapmasının engellenmesini istediği kaydedildi.

İddianamede, şüpheli Kerimcan Durmaz’ın azmettirmesi ile örgüt lideri Savaş Sarmusak ve örgüt yöneticisi Serdar Sarmusak’ın talimatı doğrultusunda mağdur Arto’yı tehdit ettikleri belirtildi. Aralarında Arto’nun da bulunduğu 3 şüpheli mağdur sıfatıyla, örgüt liderlerinden Savaş Sarmusak ve Kerimcan Durmaz’ın da aralarında bulunduğu 14 kişi şüpheli sıfatıyla yer aldı.

İddianamede sanık Kerimcan Durmaz’ın ‘Azmettirme suretiyle tehdit’ suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.

Mehmet Yusuf Melikoğlu - İrem Demir

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Dağlarda çiriş otu bereketi Doğu Anadolu Bölgesinde ve Erzincan’da bu günlerde çarşı pazarda sıkça görülen çiriş otu dağlarda yaban hayvanlarının da ilgisini çekiyor. Bahar ayları ile birlikte Erzincan’ın yüksek kesimlerinde ortaya çıkan çiriş otu vatandaşlar tarafından toplanmaya başlandı. Munzur Dağlarında yerli ve yabancı birçok kişiye rehberlik yapan Murat Aydemir, yaptığı gözlemlerde dağ keçilerinin de çirişi yediğini ifade etti. Dağlarda doğal olarak yetişen çirişten birçok yemek yapıldığını anlatan Aydemir, çirişten yapılan turşunun ayrı bir lezzet olduğunu söyledi. İnsanlar yüzyıllardır yaşamın neredeyse her alanında bitkilerden faydalanıyor. Bazı bitkiler tıbbi faydaları sebebiyle sağlık alanında kullanılırken bazı bitkiler besin bazıları ise boya ya da süs bitkileri olarak kullanılıyor. Çiriş otu da bu bitkilerden bir tanesi. Latincede Asphodelus aestivus L. olarak bilinen ve Zambakgiller familyasına ait olan çiriş otu, çoğu bölgede güllük, dağ pırasası, kirkiş otu, sarı zambak, yabani pırasa ve yeling otu olarak biliniyor. Toplumun büyük bir kısmı bazı hastalıkların tedavisinde tıbbi bitkilere başvuruyor. Bitkisel tedavi yöntemlerinin yan etkilerinin olmadığı ya da daha az olduğu düşünülmesi buna büyük bir etken olarak gösteriliyor. Çiriş otu da bölgede halkın tercih edilen bitkilerin başında yer alır. Çirişten birçok yemek yapılıyor Meryem Badayman, Ekin Dinçel ve Ayla Ünver Alçay tarafından yapılan bir araştırmada çirişin; yabani bir ot olup yenilebilmesinin yanında vitamin, antioksidan, lif ve mineral içerikleri ile vücudu besleyen özelliğe sahip olması sebebiyle yaygın olarak tüketildiği belirtildi. Çiriş otu, Afrika, Arap ülkeleri, Türkiye, Mısır ve Avrupa’nın bazı bölgelerinde görülen bir bitki türü. Türkiye’de Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişiyor. Çiriş otu genel olarak zararsız ve faydaları ile ön planda olan bir bitki olarak biliniyor. Bunun yanında çirişin yaprakları henüz tazeyken de yenilebiliyor. Ayrıca çirişten çorba ve birçok yemek de yapılıyor. Haşlandıktan sonra yumurta ile kavrulması ya da peynirle de karıştırılarak yufka ekmek içinde yeniliyor. Ayrıca kaşila diye adlandırılan bir yemeği de yapılıyor. Sevilen yemeklerden biri olan kaşila, çirişin kaynatılıp, içerisine bulgur katılarak, katılaşıncaya kadar pişirilmesiyle yapılıyor. Katılaştıktan sonra içi çukurlaştırılarak yağ dökülüp ve servis edilip yeniliyor.