SAĞLIK - 22 Eylül 2021 Çarşamba 10:22

Kilis’te korona virüs nedeniyle hastaneye yatanların yüzde 90’ı aşısız

A
A
A
Kilis’te korona virüs nedeniyle hastaneye yatanların yüzde 90’ı aşısız

Kilis İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanı Murat Şekeroğlu, kentte korona virüs nedeniyle hastaneye yatanların yüzde 90’ının aşısız olduğunu söyledi.

Kilis’te 24 ayrı merkezde vatandaşlara randevusuz aşı yapılıyor. İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanı Murat Şekeroğlu, Cumhuriyet Meydanı'ndaki aşı çadırını ziyaret ederek, vatandaşlarla ve aşı ekibiyle sohbet etti.

Şekeroğlu burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Kilis’te yoğun bir aşılama yaptıklarını ifade ederek, “cumhuriyet Meydanı'ndaki aşı çadırında günlük 300-400 civarında aşı yapıyoruz. Bakanlığımızın yeni açıkladığı aşı rakamlarına göre Kilis 2’nci dozda yüzde 60 oranındadır. Biz bu aşı oranını yüzde 75’lerrin üzerine çıkarmak istiyoruz.

Mavi iller arasında yer almak istiyoruz. Hastanede koronadan yatanların yüzde 90’ı aşı olmayan, geri kalanlar ise aşılarını tamamlamayanlardan oluşuyor. Aşılarını tamamlamış olan bireylerin hastaneye yatışları söz konusu değildir. Bakanlığımızın aşı takvimine uyarak aşılarını yaptıran vatandaşların hastaneye koronadan yatışları söz konusu değildir” dedi.

Kilis’te vatandaşlar 24 aşı merkezinden birine randevu almadan giderek aşı olabiliyor.

Mehmet Ali Dağ
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesi kurulmasıyla birlikte üroloji kliniği güncel sağlık hizmetlerine devam ediyor. Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesinin kurulması ve hastanenin eğitim ve araştırma hastanesi statüsüne geçmesiyle birlikte üroloji kliniği, en güncel sağlık hizmetlerini sunmaya devam ediyor. Daha önce açık cerrahi ile Bandırma’da çeşitli ilklere imza atan üroloji kliniği, bölgede önemli bir üroloji merkezi haline gelmeye devam ediyor. Son olarak, laparoskopik (kapalı yöntem ile) prostat kanseri ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aykut Başer, hastanenin Bandırma ve çevresine en güncel tedavi yöntemleriyle yüksek kalitede sağlık hizmeti sunduğunu belirterek laparoskopik cerrahi hakkında şunları söyledi: "Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri tedavisinde sıkça kullanılan bir cerrahi yöntemdir. Bu yöntemde, cerrah küçük kesiler yaparak bir kamera ve cerrahi aletler aracılığıyla prostat bezini çıkarır. Laparoskopik cerrahi, geleneksel açık cerrahiye kıyasla daha az invazif bir yöntemdir, bu da daha az kan kaybı, daha az ağrı ve daha hızlı iyileşme süreci anlamına gelir. Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri olan erkekler için etkili bir tedavi seçeneği olabilir. Ancak, her hasta için uygun olmayabilir ve tedavi seçenekleri, hastanın bireysel durumuna ve kanserin evresine bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, prostat kanseri teşhisi konmuş hastaların, hatta tüm ürolojik kanserlerinde dahil tedavi seçenekleri hakkında hastanemize başvurarak detaylı bir şekilde bilgi almaları önemlidir."