ASAYİŞ - 17 Ocak 2022 Pazartesi 16:51

Kırıkkale'ye şehit ateşi düştü

A
A
A
Kırıkkale'ye şehit ateşi düştü

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde görevli Jandarma Uzman Çavuş Sıhhiyeci Ayberk Soyutemiz, nöbet tuttuğu sırada silah kazası neticesinde şehit oldu. Soyutemiz'in Kırıkkale'deki baba ocağının sokağı Türk bayrakları ile donatıldı.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde görevli Jandarma Uzman Çavuş Sıhhiyeci Ayberk Soyutemiz, nöbet tuttuğu sırada silah kazası neticesinde şehit düştü. Konu ile ilgili Kırıkkale Valiliği’nden yapılan açıklamada, "Hakkari Yüksekova 1’inci Jandarma Komando Tabur Komutanlığı emrinde görevli, Kırşehir ili Akpınar ilçesi nüfusuna kayıtlı Jandarma Uzman Çavuş Sıhhiye Ayberk Soyutemiz, 16 Ocak 2022 tarihinde mevzide nöbet tuttuğu esnada meydana gelen silah kazası sonucu ağır yaralanmış, yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit olmuştur" ifadesi kullanıldı.

Kırıkkale'ye şehit ateşi düştü

Kırşehir’in Akpınar ilçe nüfusuna kayıtlı şehidin acı haberi, Kırıkkale’de Çalılöz Mahallesi 494. Sokak'ta yaşayan annesi Fadime ve babası Yakup Soyutemiz’e bildirildi. Belediye tarafından da şehidin evinin bulunduğu sokak, Türk bayraklarıyla donatıldı. Bekar olan 23 yaşındaki Ayberk Soyutemiz’in Gül isminde de bir kız kardeşinin olduğu belirtildi.

Kırıkkale'ye şehit ateşi düştü

Memleketi Kırşehir'de toprağa verilecek

Şehit Soyutemiz'in cenazesi, yarın öğlen namazını müteakiben Kırıkkale Nur Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından memleketi Kırşehir'in Akpınar ilçesine bağlı Hanyerisarıkaya köyünde defnedileceği bildirildi.

Hasan Ay
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara CHP Genel Başkanı Özel, eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’i ziyaret etti CHP Genel Başkanı Özgür Özel, eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’i Gölbaşı’ndaki konutunda ziyaret etti. Görüşme yaklaşık 1,5 saat sürdü. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’i ziyareti yaklaşık 1,5 saat sürdü. Basına kapalı gerçekleşen görüşmenin ardından Özel ve Sezer kapıda basın mensuplarına poz verdi. Gazetecilerin "Görüşmenizde anayasa değişikliği gündeme geldi mi" sorusuna Sezer, "Hayır. Nazik ziyareti için teşekkür ediyorum Sayın Başkan’a. Görevinde başarılar diliyorum. Zor bir görev yüklendi. Mutlaka başarılı olacaktır, umudum o" cevabını verdi. Özgür Özel de ziyarete ilişkin, "Biz Sayın Cumhurbaşkanımıza daha önce de nezaket ziyaretlerinde bulunmuştuk. Ben Genel Başkan seçildikten sonra kendisi bir tebrik telefonu açmıştı. Ben de bu tebrik telefonuna teşekkür için bir ziyarette bulunmayı istedim. Kendisinin engin devlet tecrübelerinden yararlanıyoruz, kendisinin tavsiyelerini alıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde çok önemli bir dönemde çok başarılı ve halen daha Türkiye’deki herkesin o süreci imrenerek hatırladığı bir cumhurbaşkanlığı dönemi geçirmişti. Bizim haddimize değil tabii ki bu takdir ifadelerini söylemek. Kendisinin tavsiyelerini aldık. Bundan sonraki süreçlerde de kendileri uygun gördükçe Sayın Cumhurbaşkanımızı düzenli aralıklarla ziyaret edeceğiz” şeklinde konuştu.