EKONOMİ - 23 Temmuz 2019 Salı 09:30

Kırşehir’e 40 milyon liralık yatırım

A
A
A
Kırşehir’e 40 milyon liralık yatırım

Eminevim Şirketler Grubu, Biyogaz Enerji ve Üretim San. Tic. A.Ş. ile birlikte Kırşehir’de 40 milyon liraya biyogaz santrali kuracak.

  Körpınar mevkiinde 19 bin metrekarelik alanda kurulacak tesis, Ocak 2020 tarihinde işletmeye geçecek. Projenin bir otelde yapılan tanıtım lansmanına AK Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli, İl Özel İdare Genel Sekreteri Kurtuluş Yılmaz, İl Tarım ve Orman Müdürü Kenan Şahin ile STK temsilcileri katıldı. Emin Evim Şirketler Grubu'nun tanıtım videosunun ardından konuşan Emin Enerji Genel Müdürü Ünal Bozalp, bölgeye ilk etapta 40 milyon liralık yatırım yapılacağını, daha sonra kapasite artırımı ile gübre tesisi ve seracılık gibi ek tesisler yapılarak toplamda yatırım bedelinin 80 milyon lira olacağını söyledi.

  "Şehre gelen yatırımcının önünün açılması sağlanıyor"

  Milletvekili Mustafa Kendirli ise, Kırşehir’e gelen yatırımcının önünün açılması noktasında çalışmalar yaptıklarını ifade ederek, “Yatırımcının önünü açma ve onların işlerini kolaylaştırma noktasında adım adım bütün alanları takip ediyoruz. İnşaat başladı, en kısa sürede 2020 Ocak ayında şehrimize yatırımı hep birlikte kazandırmış olacağız. Tesis, hayvancılığın entegrasyonu noktasında çok önemli olacak“ dedi.

  Emin Grup Yönetim Kurulu Başkanı Emin Üstün ise Kırşehir’de enerji konusunda bir yatırım alanı seçtiklerini belirterek şunları söyledi:

“İnşallah Kırşehirli hemşerilerimize faydalı olacağız. Şehir, hayvancılıkta çok ileri noktada, daha fazla gelişmesini el birliği ile yapacağız. Emin Evim olarak inşaat, enerji, tarım ve hayvancılık gibi alanlarda çalışmalarımız var. Daha geniş yatırımlar için iş birliği yapacağız. Kırşehir’in ihtiyacı olan yatırımları hep birlikte yapacağız. Birçok ilde uyguladığımız yatırımı Kırşehir’de de uygulama imkanı bulacağız.”

Yapılacak yatırımla birlikte yenilebilir enerji kaynakları kullanılarak elektrik üretimi yapılacak. Mevcut tesis üretimine geçildiğinde yılda 24 milyon kilowatsaat elektrik üretimi yapılması planlanıyor.
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesi kurulmasıyla birlikte üroloji kliniği güncel sağlık hizmetlerine devam ediyor. Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesinin kurulması ve hastanenin eğitim ve araştırma hastanesi statüsüne geçmesiyle birlikte üroloji kliniği, en güncel sağlık hizmetlerini sunmaya devam ediyor. Daha önce açık cerrahi ile Bandırma’da çeşitli ilklere imza atan üroloji kliniği, bölgede önemli bir üroloji merkezi haline gelmeye devam ediyor. Son olarak, laparoskopik (kapalı yöntem ile) prostat kanseri ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aykut Başer, hastanenin Bandırma ve çevresine en güncel tedavi yöntemleriyle yüksek kalitede sağlık hizmeti sunduğunu belirterek laparoskopik cerrahi hakkında şunları söyledi: "Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri tedavisinde sıkça kullanılan bir cerrahi yöntemdir. Bu yöntemde, cerrah küçük kesiler yaparak bir kamera ve cerrahi aletler aracılığıyla prostat bezini çıkarır. Laparoskopik cerrahi, geleneksel açık cerrahiye kıyasla daha az invazif bir yöntemdir, bu da daha az kan kaybı, daha az ağrı ve daha hızlı iyileşme süreci anlamına gelir. Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri olan erkekler için etkili bir tedavi seçeneği olabilir. Ancak, her hasta için uygun olmayabilir ve tedavi seçenekleri, hastanın bireysel durumuna ve kanserin evresine bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, prostat kanseri teşhisi konmuş hastaların, hatta tüm ürolojik kanserlerinde dahil tedavi seçenekleri hakkında hastanemize başvurarak detaylı bir şekilde bilgi almaları önemlidir."