ASAYİŞ - 27 Aralık 2018 Perşembe 10:54

Köpek yüzünden çıkan tartışmada 2 kişiyi öldüren yöneticiye 25 yıl hapis cezası

A
A
A
Köpek yüzünden çıkan tartışmada 2 kişiyi öldüren yöneticiye 25 yıl hapis cezası

Bursa’nın Mudanya ilçesinde daha önce beslediği köpek yüzünden aralarından husumet bulunan kayınpeder ve damadı öldüren zanlı, olay günü aldığı darp raporu sebebiyle haksız tahrik indiriminden faydalanarak toplam 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Bursa’nın Mudanya ilçesinde Ocak ayında meydana gelen olayda, yöneticisi olduğu apartmanda beslediği köpekten rahatsız oldukları gerekçesi ile aralarında husumet bulunan komşusu Ali Çelik (33) ve kayınpederi Hilmi Şen'i (55) kavga ederken tabancayla öldürüp, seken kurşunla da bir kişinin yaralanmasına neden olan Hacı Murat Konuk (38), son kez hakim karşısına çıktı. Tutuklanan apartman yöneticisi ve emlakçı Konuk hakkında, Bursa 5. Ağır Ceza Mahkemesinde açılan dava karara bağlandı. Duruşmaya sanık Konuk’un avukatları, müştekiler, Emine Çelik (33), Selda Şen (30) ve avukatları katıldı.

Konuk, “Kocalarını doldurup benim üzerime yolladılar. Bana bulaşmak için sebep aradılar. Ailemin hayatını kararttılar. Sitede bir gün köpekten rahatsız olan bir kişi çıkmadı. Bir gün yakınlarıyla birlikte gelerek kamelyada beni dövdüler. Olay günü yine köpeğe çorba verirken, oturdukları daireden küfür ettiler. Evime gireceğim sırada üzerime geldiler. Darp etmeye başladılar. Kamelyadaki olay ve eşime saldırı, aklıma geldi. Korku ve panik halinde havaya ateş ettim. Tabancamda 9 mermi daha vardı. İstesem hepsini kullanırdım” dedi.
Konuk, son sözünde “Benim öldürme kastım yoktu. Onlar bana karışmasaydı ben evime gidiyordum. Olay tamamen maktüllerin bana saldırmasından dolayı kaynaklanmıştır. Arbede sırasında korku ve panik halindeyken havaya ateş ettim” dedi.

Üç müebbette ağır tahrik indirimi

Öldürülen Ali Çelik’in babası, duruşmada sanık avukatlarının savunmaları karşısında tepki gösterince, polis tarafından salonun dışına çıkarıldı. Mahkeme heyeti kısa bir aradan sonra kararını, maktül Ali Çelik için ağır tahrik altında adam öldürmek suçundan önce ömürboyu, sonra 12 yıl 6 ay, Hilmi Şen’e karşı ise ağır haksız tahrik olası kastla adam öldürmekten 10 yıl, Yasin Uzal’ı olası kastla yaralamadan 2 yıl 6 ay olmak üzere toplam 25 yıl hapis cezasına çarptırarak, tutukluluk halinin devamına karar verdi.  

Derya Evren

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Erzincan’daki maden kazasını araştırmak için mecliste komisyon kuruldu Erzincan’ın İliç ilçesindeki altın madeninde meydana gelen toprak kaymasının araştırılması ve benzer kazaların önlenmesine yönelik tedbirlerin belirlenmesi için kurulan Meclis Araştırması Komisyonu kuruldu. Komisyona Türkiye Büyük Meclisinden üye seçilmesine dair karar Resmi Gazete’de yayınlandı. Resmi Gazete’de yer alan TBMM Kararı ile Erzincan’ın İliç ilçesindeki madende yaşanan toprak kaymasının bütün unsurlarının araştırılması ve benzer kazaların engellenmesine yönelik tedbirlerin belirlenmesi maksadıyla kurulan Meclis Araştırması Komisyonu’na üye seçimini gerçekleştirildi. Komisyon Başkanı AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Komisyon Başkanvekili AK Parti Bolu Milletvekili Yüksek Çoşkunyürek, Komisyon Sözcüsü MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, Katip ise CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül oldu. Komisyonun diğer üyeleri ise şu isimlerden teşekkül etti: CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, AK Parti Adıyaman Milletvekili Resul Kurt, Saadet Partisi Ankara Milletvekili Mesut Doğan, CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz, AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, AK Parti Giresun Milletvekili Ali Temür, MHP Gümüşhane Milletvekili Musa Küçük, AK Parti İstanbul Milletvekili Şengül Karslı, AK Parti İstanbul Milletvekili Oğuz Üçüncü, İYİ Parti Manisa Milletvekili Şenol Sunat, CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, AK Parti Siirt Milletvekili Mervan Gül, DEM Parti Tunceli Milletvekili Ayten Kordu, AK Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu ve CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz