GÜNDEM - 19 Ağustos 2015 Çarşamba 14:32

Köroğlu efsanesi Bolu’dan dünyaya uzanacak

A
A
A
Köroğlu efsanesi Bolu’dan dünyaya uzanacak

Türk dünyasının Robin Hood’u Köroğlu’nu tüm dünyaya tanıtmak için harekete geçen Bolu Belediyesi, Bolu’da Köroğlu efsanesini canlandırmayı hedefliyor.

Bolu Belediyesi, yürüttüğü çalışmalarla Köroğlu efsanesinin kötü adamı Bolu Beyi’nin kimliğini belirlerken, önümüzdeki günlerde yeni projelere imza atmaya hazırlanıyor. Büyük bir prodüksiyonla çekilecek sinema filmi ile Köroğlu efsanesini tüm dünyaya tanıtmak isteyen Bolu Belediyesi, Bolu Beyi için simgesel mezar, Köroğlu Müzesi ve Köroğlu Evi, Köroğlu efsanesinin yaşandığı Türk dünyası ülkeleriyle birlikte gerçekleştirilecek Köroğlu Parkı, Köroğlu Araştırma Merkezi ve Köroğlu’nun UNESCO kültürel miras listesine alınması yönünde de çalışmalarını sürdürüyor.

Konuyla ilgili çalışmalar yapmak üzere ulusal basın temsilcilerini Bolu’da ağırlayan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Köroğlu’yla ilgili çalışmalarını aktararak, Köroğlu’nun Dörtdivan ilçesindeki köyünü gezdirdi.
Başkan Yılmaz konuyla ilgili açıklamasında “Batı'nın sanal kahramanları, bizim gerçek kahramanlarımız var. Ne yazık ki biz kahramanlarımıza sahip çıkmakta, dünyaya aktarmakta çok başarılı değiliz” dedi. Yılmaz, “Köroğlu tüm Türk dünyasını birleştiren çok önemli bir değerimiz. Köroğlu efsanesini Bolu’da canlandırmaya, Bolu’dan tüm dünyaya ulaştırmaya kararlıyız. Şehrimizde Köroğlu’nun izlerini taşıyan, gün yüzüne çıkmayan çok sayıda hazine var. Gelecek kuşaklar ve tüm dünya bu kahramanlık destanını öğrenmeli” ifadelerini kullandı.

BÜLENT VELİOĞLU
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Başkan Hakan Şehirli’nin misafirleri Erasmus öğrencileri oldu Polonya, Portekiz ve Danimarka’dan gelen 18 yabancı öğrenci, Zağnos Paşa Ortaokulu’ndan 13 öğrenci, 17 yerli ve yabancı eğitmen Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli’ye ziyarette bulundu. Başkan Şehirli; Polonya-Danimarka ve Portekiz’den gelen öğrenciler ile bir araya geldi. Sultan Abdülhamid Han Gelişim Merkezi Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Başkan Şehirli, “Öncelikle Altıeylül’ümüze, Balıkesir’imize hoş geldiniz. Sizleri ilçemizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk” dedi. Başkan Şehirli: “Sizleri ilçemizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk” Polonya-Portekiz ve Danimarka’dan gelen öğrencilerle bir araya gelen Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli, “Hepinize öncelikli ülkemize, şehrimize ve ilçemize geldiğiniz için teşekkür ediyorum. Sizleri belediyemizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk. Polonya’dan, Portekiz’den ve Danimarka’dan gelen öğrencilerimize şunu söylemek istiyorum. Şehrimizi, Altıeylül ilçemizi ülkelerinde, ailelerine bizleri, ilçemizi ve Balıkesirimizi anlatın. Gördüklerinizi, gözlemlediklerinizi yaşamış olduğunuz güzellikleri paylaşırsanız hem bizi tanıtmış olursunuz hem de bizleri mutlu etmiş olursunuz” dedi. Başkan Şehirli, “Çocuklarımızın bayramınızı kutlarım” Başkan Şehirli; “Polonya’dan, Portekiz’den ve Danimarka’dan gelen öğrencilerimizin ve tüm çocuklarımızın Ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dünya çocuklarına armağan ettiği önümüzdeki hafta 104. yıl dönümünü kutlayacağımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramlarını tebrik ediyorum. Ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu önemli günü çocuklara armağan ederek, dünyada ki ilk çocuk bayramını ilan etmiş, toplumun geleceğinin çocuklarda olduğunu vurgulayarak onlara ne kadar güvendiğini ortaya koymuştur” diye konuştu. Bu zamana kadar COMENİUS ve ERASMUS projeleri konusunda düzenlemiş olduğu projelerle adından bahsettiren Zağnos Paşa Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Huriye Gündüz, “Öncelikle bizleri Altıeylül Belediyesi’nde ağırlayan ve destek olan Sayın Başkanımız Hakan Şehirli’ye teşekkür ederiz. Zağnos Paşa Ortaokulu olarak 2013 yılından buyana COMENİUS ve ERASMUS projeleri yapıyoruz. Misafirlerimiz Polonya, Danimarka ve Portekiz’den öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz geldiler. Projemiz kapsamında kültürel farkındalık amacımız. 17 adet Birleşmiş Milletlerinin hedeflerine yönelik aktivitelerde bulunuyoruz. Aradaki bağları güçlendirmek için bizim geleneklerimizde bulunan ’Nazar Boncuğu’ etkinliği yaptık. Daha önceki etkinliklerimizde de ‘Yoksulluğu Nasıl Engelleyebiliriz’, ‘Organik Tarım’ gibi etkinlikler ve projeler gerçekleştirdik” dedi.
Aydın Nazilli Belediyesi ilaçlama çalışmalarına devam ediyor Nazilli Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ilaçlama servisi ekipleri, ilçe genelinde 6 araç ve 16 personelle ilaçlama çalışmalarına devam ediyor. Nazilli halkının rahat bir yaz geçirmesi ve hastalıkların önüne geçebilmek için periyodik aralıklarla gerçekleştirilen ilaçlama çalışmaları son dönemde yaz sıcaklıklarının erken başlamasıyla hız kazandı. Pazaryerleri, çöp konteynerleri, logar alanları, kurutma kanalları gibi yerler başta olmak üzere tüm sulak alanlar ve bataklıklarda çalışma yapan ekipler, insan sağlığına zarar vermeyen ilaçlarla sivsisinek ve karasinek mücadelesini sürdürüyor. İlaçlama faaliyetlerini yerinde inceleyen Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik; “Sıcakların erken başlamasıyla ULV çalışmalarına bu yıl erken başladık. Tüm ekiplerimizle sahada çalışıyoruz. 12 ay boyunca ilaçlama çalışmalarımız devam edecek. Vatandaşlarımızın özellikle yaz aylarında rahat etmesi için kapsamlı bir çalışma gerçekleştiriyoruz. Bildiğiniz gibi sivrisinek insan sağlığına da zarar verir. Bu durumu yaşamamak için biz bu tarihlerden itibaren başlatıyoruz. Ben de çalışmalarımızı yerinde incelemek için sahadayım. Belediye ekiplerimiz tüm ekipleriyle birlikte 24 saat ve 12 ay boyunca hizmet vermeye devam edecektir. Hemşehrilerimizin rahatı için bizler her şeyi yapmaya hazırız” dedi.