GÜNDEM - 22 Ekim 2021 Cuma 10:00

Küçükçekmece’de bitmeyen İSKİ çilesi

A
A
A
Küçükçekmece’de bitmeyen İSKİ çilesi

İstanbul Küçükçekmece’de 1 aydır bitmeyen İSKİ çalışması vatandaş ve çevre esnafın tepkisine yol açtı. Esnaf, çalışmalar nedeniyle araçlarıyla sokağa giremezken, kadınlar ise çocuk arabalarıyla yolda yürürken adeta çile çekiyor.

Küçükçekmece Kanarya Mahallesi Huzur Sokak üzerinde yaklaşık 1 aydır, İSKİ tarafından başlatılan kazı çalışmaları devam ediyor.

Bitirilemeyen çalışmalar nedeniyle sokak araç trafiğine kapatılırken, vatandaşlar ise kaldırıma konan taşlar ve oluşturulan çukurlar nedeniyle yürümekte zorluk çekiyor. Kazının yapıldığı sokakta araçlarıyla giremeyen esnaf duruma tepki gösterdi. Bebek arabalarıyla sokakta yürümeye çalışan kadınlar ise adeta çile çekiyor. Çevre sakinleri ise çalışmaların yavaş ilerlediğini iddia ederek bir an önce sona ermesini istedi.

Küçükçekmece’de bitmeyen İSKİ çilesi

Sokakta tekstil işiyle uğraşan ve ürün getirip götüren esnaf Mehmet Bora, “Bu bir aydır böyle, çektiğimiz çile. Arabayı sokamıyoruz, mal indiremiyoruz nasıl olacak bu halimiz. Sürekli böyle yıkıyorlar, yapıyorlar tekrar bozuyorlar, tekrar yapıyorlar. İSKİ yapıyor, kim yapıyorsa bizi rezil ettiler. Paraları çok herhalde böyle yapıyor. Millet rezil oldu, ne zaman gelsem böyle, arabamız var ama malımızı getiremiyoruz buraya” diye konuştu.
Yemek işini yaptığını tozdan ve çamurdan kapıyı açamadığını anlatan esnaf Selman Ece, “Bu en az bir ay oldu, sözde yapıyorlar. Gidiyorlar yukarıya kadar, gelip baştan bir daha yıkıyorlar, bunların amacı nedir bilmiyoruz. Soruyoruz, yetkili kim tam olarak ne zaman bitecek bilelim. Yetkili yok diyorlar. Bir hafta geçiyor bir daha baştan başlıyorlar. Perişan olmuşuz, iş yerimizi yemek götürüyoruz, tekstiller var. burada kavga bile oldu bu yüzden, iki üç tane kaza oldu. Bu sabah geldim arabam kaldı, iki üç kişi geldi zor arabayı çıkardık. Millet telefon açıyor, İSKİ’ye açıyor, kimse ilgilenmiyor. Kim ilgileniyorsa lütfen bir an önce bu mağduriyeti gidersin” ifadelerini kullandı.
Evinde yaşlı ve hasta insanların olduğunu doktora götürürken sokağın başına kadar yürütmek zorunda kaldığını sokakta ikamet eden Servet Aslan isimli vatandaş ise, “En az iki üç sefer bunu yetkililere söyledik, gelip yapacaklarını söylediler. Milenyum çağında çar çamur içerisinde, insanlar geçemiyor, binaların içi çamur dolmuş. Her halde bir on sefer şikayet ettim, her defasında yetkililere söyleneceği söylendi ama hiçbir sonuç alamadık. Ortalama 1 aydır böyle, geçemiyoruz buradan, normal şartlarda yürüyemiyoruz. Yaşlılar var, bebek arabası olan insanlar var, kadınlar çocuklar var. Ne arabalar geçebiliyor, ambulans dahi giremez şu sokağa” dedi.

Medeni Topaloğlu
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayseri’den milli takıma 13 sporcu gitti Kayseri Muaythai Takımı 16-21 Nisan tarihlerinde Antalya Kemer’de yapılan Türkiye Şampiyonası’nda 13 altın, 5 gümüş, 6 bronz madalya olarak şampiyonaya damgasını vurdu. İller sıralamasında birinci olan Kayseri, 13 şampiyon sporcusunu milli takıma göndermenin gururunu yaşadı. Bekir Özer Türkiye Gençler, U23 ve Elite Büyükler Şampiyonası’nda illerin başarı sıralamasında 1. Kayseri, 2. İstanbul, 3. Adana, 4. Gaziantep, 5. Ankara oldu. Muaythai Federasyonu Kayseri İl Temsilcisi Fatih Kağan Ulu, Türkiye şampiyonası öncesi Bölgeler Muaythai Şampiyonası’nda önemli bir sonuç elde eden Kayseri Muaythai takımının Türkiye Şampiyonasında da başarısını katlayarak sürdürmesinin kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi. Ulu, “Bu başarının arkasındaki en büyük unsur Kayseri Muaythainin yıllardır bir aile olması. Yıllardır oluşan bu birlik ve beraberlik bizim başarılarımızı kat ve kat artırıyor. İl içerisinde yaptığımız organizasyonlarla sporcularımızın tecrübesini artırmaya çalıştık. Her maç bir tecrübe düsturu ile sporcularımızın tecrübelerini artırdık. Bu tecrübelerle ulusal ve uluslararası şampiyonalarda kazandığımız başarılarla doğru yolda olduğumuzu bir kez daha kanıtlamış olduk. Milli takımlarda yarışmayı hak etmiş 13 sporcumuz şehrimizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edecek. Çalışmalarımıza disiplinli bir şekilde aralıksız devam ediyoruz. Türkiye Şampiyonasında tek yürek olup sporcularımızın maçlarında taktik sorumluluğu üstlenen Antrenörlerimiz Göksel Cingöz, Bilal Atille, Adem Karakaş, İbrahim Mortaş, Hakan Büyükçekiç, Nazım Yorulmaz, Mehmet Akif Seyfi, Kevser Bilgin, Şakir Kaymaz, Yücel Haspolat, Menderes Koyuncu, Yaşar Cuma Kılıç, Ümit Hançer Hocalarıma, takımın yanında bulunan Fatih Gencebay ve velilerimize teşekkür ediyorum’ dedi. Öte yandan, Fatih Kaan Ulu, şampiyona öncesi profesyonel WMC sertifika programına katılarak, başarılı olan Kayseri Bölgesi Uluslararası Hakemleri Osman Mutlu, Ahmet Devedaşı, Hüseyin Gazi Sönmez’i tebrik etti.
Aydın Aydınlı öğrenciler ’Yedi Bölge Yeni Name Projesiyle’ 23 Nisan’ı kutlandı Aydın’ın Efeler ilçesinde bulunan Şehit Rıfat Tunçbilek Ortaokulu’nda öğrenciler 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını İç Anadolu Bölgesi yöresine ait türküleri seslendirerek kutladı. Efeler ilçesine bağlı Umurlu Mahallesi’nde bulunan Şehit Rıfat Tunçbilek Ortaokulu’nda 460 öğrenci eğitim görüyor. İkinci yarı yılda itibaren okulda, Yedi Bölge Yedi Name Projesi hayata geçirildi. Müzik öğretmeni Özge Odabaşı Özmen bütün sınıflara önce türkülerin hangi yöreye ait olduğun anlatıp sonra toplu bir şekilde türküyü nasıl seslendireceklerini öğretti. İki haftada bir öğrenciler öğrendikleri türküleri seslendirdi. Yedi Bölge Yedi Name Projesi kapsamında türkü söylemesini öğrenen öğrenciler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında okullarının bahçesinde arkadaşlarının yaptıkları müzik eşliğinde İç Anadolu Bölgesi’ne ait türküyü seslendirdi. Öğrenciler ve öğretmenlerin hep birlikte söylediği türküler eşliğinde oynayıp çocuk bayramını kutladılar. Şehit Rıfat Tunçbilek Ortaokulu Müdürü Özcan Kardeş, çocukların motivasyonları yüksek bir şekilde yeni haftaya başlamaları ve farklı yörelerin türkülerini öğrenmeleri için böyle bir proje hayata geçirdiklerini söyledi. Çocukların hem ülkeyi tanıdığını hem de müziğe, enstrümanlara olan ilgisinin arttığı bu etkinliği öğrencilerin iple çektiğini kaydeden Kardeş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında hep birlikte türküler seslendirerek kutlama yaptıklarını belirtti. Yedi Bölge Yedi Name Projesi hakkında bilgi veren Müzik Öretmeni Özge Odabaşı Özmen, “Burada amacımız çocukların kendi özünü tanıyarak Türk Halk Müziği ile buluşmasını sağlamaktı. Çocuklara türküleri iki haftada bir dönüşümlü olarak öğrettik. Çocuklar iki haftada bir bu türküleri dışarda İstiklal Marşımızdan sonra seslendirdiler. Çok eğlendiler. Başta bizim bir tereddütlümüz vardı. Acaba olur mu olmaz mı diye? Ama sonra çocuklar bizimle birlikte çok güzel uyum sağladılar. Şuanda her hafta derse geldiğimiz zaman öğrenciler, hocam bu hafta Yedi Bölge Yedi Name yok mu diyorlar. Amacımıza ulaştık. Bugün de Çocuk Bayramı kapsamında gösterimizi yaptık. Hep birlikte bayramı coşku ile kutladık” dedi. İkinci sınıftan beridir bağlama çalan Baran Ağıraş, farklı yörelerin türkülerini çalabildiğini ve bugün de İç Anadolu yöresine ait türküyü çalıp arkadaşlarının da seslendirdiğini söyledi. Etkinliğin çok güzel geçtiğini belirten Ceren Cin, “Pazartesi günlerini dört gözle bekliyoruz. Hep birlikte türkü söyleyip oynuyoruz. Haftaya türkü ile başlamak çok güzel oluyor. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında da türkü söyledik. Bütün çocukların bayramı kutlu olsun” dedi. Nar Tanesi türküsünü seslendiren Beyza Nur Araş, “Biz söylerken arkadaşlarımız bize eşlik etti. Çok mutlu olduk. Herkesin bayramı kutlu olsun” diye konuştu.