VOLEYBOL - 22 Nisan 2019 Pazartesi 14:55

Kupayı Bursa'ya getirdiler, başkan onları kapıda karşıladı...

A
A
A
Kupayı Bursa'ya getirdiler, başkan onları kapıda karşıladı...

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Voleybolda Efeler Ligi'ne çıkan Bursa Büyükşehir Belediyespor oyuncularını belediye binasında karşılayarak tebrik etti.

Voleybol Erkekler 1. Lig finalinde Sorgun Belediyespor’u 3-2 yenerek üst lige çıkan Bursa Büyükşehir Belediyespor oyuncularını Alinur Aktaş belediye binasında karşıladı. Boyunlarına çiçek takılan sporcuları tek tek tebrik eden Aktaş, kısa bir konuşma yaptı. 

Bursa’nın şehir olarak birçok başarıya alışmış olduğunu ifade eden Aktaş, “Sportif anlamda bir güzel başarıyı daha hanemize eklemiş olduk. Ben erkek voleybol takımımızın birinci ligdeki başarısında katkısı olan yönetimimiz, hocalarımız, sporcularımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ben de ilk maçlarını izleme imkanına sahip olmuştum. Bu maçta Efeler Ligi’ni hak ettiğini ve orada olması gerektiğini ortaya koymuştu” dedi. 

17 ay önce göreve geldikten sonra Belediyespor ile alakalı bir dizi yapılanmaların içine girdiklerini belirten Aktaş, sportif anlamda başarıların sağlanması için mali anlamda da sistemin oturtulması gerektiğine vurgu yaptı. Bu manada bayan voleybol takımının isim hakkının verildiğinin altını çizerek, “Geldiği rakamlar itibariyle de tekrar ayarlama yaparak sonlandırılması gerektiği ortaya çıktı. 15 yıldır Bursa erkek voleyboluna hasretti. Hiçbir takım düzeyinde temsiliyeti üst liglerde yoktu. Bizde bu anlamda bir planlama yaptık. Sporcu kardeşlerimizin yarısı da Bursa doğumludur” diye konuştu. 

“Bir zemin hazırladılar”
Sporcuların sadece takımı Efeler Ligine çıkarmadığını dile getiren Aktaş, “Bursa’daki çocukların voleybol alakalı kendisine hedef koyup daha üst noktalara gelmelerin hususunda aşama kaydedecekleri bir zemini de hazırlamış oldular. Ben inanıyorum ki önümüzdeki sezon dolu dolu salonlarda voleybol heyecanını yaşatmak istiyoruz. Ekibimizle bunu şehre yaymak istiyoruz. Bunların haricinde de takımımız çok güzel bir başarıya imza attı. Beşiktaş, Sorgun Belediyespor, Palandöken Belediye gibi tüm takımları geride bırakarak bileğinin hakkı ile şampiyon oldu” dedi. 

Bursa Büyükşehir Belediyespor Erkek Voleybol takımı antrenörü Bahadır Aksoy’a Efeler Ligi’ndeki hedeflerinin sorulması üzerine, “Uzun bir lig maratonunu bitirdik. Efeler Ligine çıkma başarısı gösterdik. Bunu şampiyonlukla taçlandırdık. Gençliğimden beri erkek voleybolunda Bursa'nın çok önemli yerdir. Hatta tüm şampiyonluklar Bursa’dan geçiyordu. Bizim tüm amacımız Efeler Ligi’nde Bursa’yı en iyi şekilde temsil etmektir” ifadelerini kullandı. 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, sporcularla hatıra fotoğrafı çektirdi ve bir süre sohbet etti. 

Samet Doğru

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polisin alkollü sürücü ile imtihanı: Üfleme eğitimi verilen kadın 44. seferde başardı Aksaray-Konya Karayolunda jandarmanın "dur" ihtarına uymayarak kaçan kadın sürücü, jandarma ve emniyeti alarma geçirdi. 53 kilometre kaçan kadın sürücü E-90 Karayolunda kovalamaca sonucu yakalandı. Alkolmetreye üflermiş gibi yapıp üflemeyen ve 3 alkolmetre değiştirerek kadına üfleme eğitimi veren polis, üfletme imtihanına girdiği kadın sürücünün 44. üflemesinde promilini alabildi. 0.97 promil alkollü çıkan kadın sürücüye ceza kesilerek ehliyetine el konuldu. Olay Aksaray - Konya Karayolu Eşmekaya Kavşağı’nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Konya Karayolunda yol kontrolü yapan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri durumundan şüphelendikleri kadın sürücünün kullandığı 68 AAN 849 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. İhtara uymayan kadın sürücü hızla denetim noktasından kaçtı. Aksaray istikametine kaçan kadın sürücünün plakası jandarma ekipleri tarafından hem jandarma hem de emniyet haber merkezine bildirildi. Bunun üzerine jandarma ve polis ekipleri karayolu ve aracın geldiği istikamete yönelik adeta bölgeyi abluka altına aldı. Jandarma ekipleriyle kısa süre kovalamacaya giren kadın sürücü 53 kilometre kaçtıktan sonra şehir merkezi girişinde polis ekiplerinin de "dur" ihtarına uymadı. Ekiplerin kaza riskine karşı kontrollü bir şekilde takip ettiği kadın sürücü çok gidemeden Tacin Mahallesi E-90 Karayolu üzerinde yakalandı. 44. üflemesinde pes eden kadın sürücü 0.97 promil alkollü çıktı Durdurulduktan sonra araçtan indirilen ve isminin Gülten Nas Y. (49) olduğu belirlenen kadın sürücü rahat tavır ve hareketleriyle dikkat çekti. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen kadın sürücüye alkol kontrolü yapmak isteyen polis memurlarının üfleme eğitimi ile imtihanı burada başladı. Alkol kontrolünden geçirilmek istenen kadına polis memurlarınca alkolmetre üfletilmek istendi. Alkolmetreyi üflemeye çalışan kadın üflermiş gibi yapıp üflemekten çekinirken, polis memurları kadına adeta üfleme eğitimi verdi. Bir polis memuru ağzıyla kadına üflemeyi gösterirken, bir değir polis memuru da elindeki üfleme çubuğunun poşetiyle üflemeyi anlattı. Eğitimin ardından polis memurlarının üfletme imtihanı başladı. Kadına defalarca alkolmetreyi üfletmeye çalışan polis memurları kadının üflemeyip üflüyormuş gibi göstermesiyle büyük bir sınav verdi. Alkolmetreye de güvenmeyen kadın sürücüye 3 farklı alkolmetre üfletildi. Zaman zaman su içen ve dinlenmeye geçen kadın sürücü 1 saat boyunca polis memurlarına ecel teri döktürdü. 43 kez alkolmetreyi üflemeyerek kandırmaya çalışan kadın sürücü 44. üflemesinde pes ederek normal bir şekilde üfledi. Üflemenin ardından kadının 0.97 promil alkollü olduğu belirlendi. Polis ve kadın arasındaki yaşanan ilginç diyaloglar ise anbean kameralara yansıdı. Alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilen kadın sürücünün ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise olay yerine çağırılan bir yakınına teslim edildi.