EKONOMİ - 07 Ağustos 2020 Cuma 09:59

Kurduğu 1.5 milyon liralık tesisle çocukluk hayalini gerçekleştirdi

A
A
A
Kurduğu 1.5 milyon liralık tesisle çocukluk hayalini gerçekleştirdi

Çorum’un Alaca ilçesine bağlı Çal köyünde yaşayan Ferit Kafkas, kurduğu 1.5 milyon liralık besi çiftliği ile çocukluk hayalini gerçekleştirdi.

Geçimini tarım ve hayvancılık elde ettiği gelir ile sağlayan aynı zamanda yaşadığı köyün muhtarı olan Kafkas, çocukluk yıllarından hayvancılık faaliyetlerine ayrı bir ilgisinin olduğunu söyledi.

Hayvan yetiştiriciliğinin kendisi için haz duyduğu bir iş olduğunu dile getiren Kafkas, “ İşletmemize koyduğunuz küçük bir hayvanın yaptığınız bakım ve besleme ile günden güne gözünüzün önünde büyümesi tarifi imkansız bir zevk veriyor. Bu nedenle daha modern şartlar altında, daha az iş gücüyle ve hayvanlara refah ortamının sağlandığı bir tesiste bu işleri yapmak için çok kafa yordum. Maddi imkanlarım böylesi bir tesis için tek başına yeterli değildi. Hep arayış içerisindeydim. Ama cesaret de edemiyordum. Alaca’da TKDK desteği ile yapılan süt işletmelerini gördükten sonra ben de ilgi alanım olan büyükbaş besiciliği üzerine proje yapmaya karar verdim” dedi.

Kurduğu 1.5 milyon liralık tesisle çocukluk hayalini gerçekleştirdi

2019 yılında 11 dönüm üzerine kurulu 39 büyükbaş hayvan kapasiteli işletmesini yıkarak bin 600 metrekare kapalı alan üzerine 96 büyükbaş besi hayvanı kapasiteli tesisi kurarak Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’na 990 bin lira hibe desteği aldığını anlatan Kafkas, “2020 yılı başlarında kurban bayramı sezonuna yetiştirmek için tesisime ilk hayvanlarımı bağladım. Hayvan refahının üst düzeyde olduğu, bakım ve beslemenin de aldığım makine ekipmanlarla birlikte kolaylaştığı tesisimde bu yıl 1 ton canlı ağırlığa ulaşan boğa yetiştirdim. Diğer hayvanlarımda oldukça güzel gelişim sağladı. Bundan sonra kendi rekorlarımı kırmak için kendimle yarışmaya devam edeceğim. Yılda iki dönem halinde yapmayı planladığım büyükbaş hayvan besisiyle tam kapasite ile çalıştığımda 50-60 ton arasında kırmızı et üretimim olacak”

TKDK’nın destek verdiği tesislerde sürdürülebilirliğe çok önem verdiğine dikkat çeken Kafkas, bunu sağlamak adına da her türlü takibi yaptığının altını çizdi.

Hayalini kurduğum tesise TKDK desteği ile kavuştuğunu anlatan Kafkas, “Tesisimde en güzel hayvanları yetiştireceğim. Hem köy muhtarı hem de TKDK’nın desteğinden yararlanmış birisi olarak, bu destekleri Çorum’da daha geniş kitlelere duyurabilmek için elimden gelen çabayı göstereceğim. TKDK destekleri tarım ve hayvancılık alanında yatırım yapmak isteyen herkes için büyük bir fırsat. Bu yatırımıma yüzde 70 hibe ile destek olan devletime ve projemin gerçekleşmesi sırasında yardımlarını esirgemeyen Valimiz Mustafa Çiftçi ile TKDK çalışanlarına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Muhammed Muttalip Yalçın
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Yangın Sigortalarında Etkin Hasar Yönetimi Eğitim Serisi, Quick Tower ev sahipliğinde gerçekleşti KASIDER-Kadın Sigortacılar Derneği’nin Quick Sigorta desteğiyle düzenlediği Yangın Sigortalarında Etkin Hasar Yönetimi Eğitim Serisi, Quick Tower ev sahipliğinde gerçekleşti. Türk sigorta sektörünün duayen hasar yöneticilerinin katkılarıyla zenginleşen eğitim serisi, sektör profesyonellerine yangın sigortalarında etkin hasar yönetimi konusunda kapsamlı bir bilgi sundu. Quick Tower’ın ev sahipliğinde 17 Nisan’da gerçekleşen etkinlikte 20’den fazla eğitmen yer alırken katılımcıların eğitim sertifikalarının TSEV’de yapılacak sınav sonrası Sigorta Haftası’nda dağıtılacağı duyuruldu. Eğitimde Türk Ticaret Kanunu & Genel Şartlar ilgili bölümleri, yangın restorasyonlarında dikkat edilmesi gerekecek tüm hususlar, Türkiye’de bir ilk ve tek olan ve yangın hasarlarında hasar mahalline götürülerek önemli bir fark oluşturan ve büyük katma değer sağlayan gezici tır laboratuvarının Hendek’te ziyaret edilmesi ve burada canlı örnekler ile saha eğitimi alınması, bugüne kadar yapılan büyük restorasyon hasarlarının incelenmesi gibi birçok konu ele alındı. “Quick Sigorta gibi kuruluşların desteği önemli” KASIDER Başkan Sema Tüfekçiler, “Eğitime katılan tüm eğitmenlerimize bizlere aktardıkları tecrübe ve deneyimleri için çok teşekkürlerimizi sunuyoruz. Sektörde eğitime verdiğimiz önem kıymetli sponsorlarımız ile hayata geçiriliyor. Bu eğitimde mekanı ve öğlen yemeği için bize destek veren, bizlerin her daim yanında olan ve KASIDER’in kıymetli bir partneri olan Maher Holding Sigorta Grubu’na çok teşekkür ediyoruz” dedi. BİMTES CEO’su Cemil Islıkçı ise şunları aktardı: "KASIDER’in düzenlediği bu kıymetli eğitime sponsorluk yapmaktan dolayı gurur duyuyoruz. Eğitimde yer alan tüm eğitmenlere ve katılımcılara teşekkür ederiz. Quick Sigorta gibi önemli kuruluşların desteğiyle, sektördeki eğitim ve bilgi paylaşımı daha da güçleniyor." “Daha güçlü bir sigorta topluluğu oluşturmamıza yardımcı oluyor” Maher Holding Sigorta Grubu Başkanı Ahmet Yaşar, ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti şöyle ifade etti: "Quick Sigorta ve Corpus Sigorta’dan oluşan Maher Holding Sigorta Grubu olarak, eğitime ve KASIDER’e destek vermekten büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Bu tür inisiyatifler, sektördeki bilgi ve deneyimi artırarak daha güçlü bir sigorta topluluğu oluşturmamıza yardımcı oluyor. Bu değerli eğitim serisinin, sektördeki genç yeteneklerin yetişmesine ve bilgi birikiminin artmasına katkı sağlayacağını düşünüyorum. Quick Sigorta ve Corpus Sigorta ileriye dönük olarak da sektörün eğitim ve gelişimine olan desteğini her zaman sürdürmeye devam edecek.”