GÜNDEM - 16 Nisan 2021 Cuma 14:03

Kuzuların yüzlerce koyun arasında annelerini bulduğu anlar renkli görüntüler oluşturdu

A
A
A
Kuzuların yüzlerce koyun arasında annelerini bulduğu anlar renkli görüntüler oluşturdu

Sivas'ta ilkbaharın müjdecisi kuzuların yüzlerce koyun içerisinde annelerini bulmaları renkli görüntüler oluştururken, buluşma drone ile havadan görüntülendi.

Sivas kent merkezi Karahan mevkiinde Çetin Yıldırım’a ait küçükbaş hayvan çiftliğinde ilkbaharın gelmesiyle 650 anaç koyun, 700 kuzu doğurdu. Günü annelerinden ayrı geçiren yüzlerce kuzu, kapıların açılmasıyla anneleriyle buluştu. Kuzuların kokularından tanıdıkları anneleri ile buluşması renkli görüntüler oluşturdu. Kuzular, meleyerek annelerini tek tek buldular. O anlar drone ile havadan görüntülendi.

Kuzuların yüzlerce koyun arasında annelerini bulduğu anlar renkli görüntüler oluşturdu

İşletme sahibi Çetin Yıldırım, koyunun yavrusu olmayan kuzuyu emzirmediğini belirterek “İşletmemizi 2010 yılında kurduk. Sivas merkez Karahan mevkiinde havaalanına 2 buçuk kilometre mesafede küçükbaş hayvancılık yapıyoruz. Bahar geldi koyunlarımızın tamamı kuzuladılar. Şu an 650 adet anaç koyunumuz var, 700 civarında kuzumuz var. Koyunlarımız kuzuladı. Baharın gelmesiyle doğa yeşermeye başladı. Kuzuları koyunlarla buluşması güzel görüntüler oluşturuyor. Hayvanların içgüdüleri var. Kokuları, sesleri, annesi de meliyor, kuzuda meliyor, birbirlerine ulaşıyorlar. Başka bir kuzuyu başka bir anne emzirmez. Kuzu da başka bir annenin altına gidip süt emmez. Binlerce koyun kuzuyu birleştirin herkes annesini bulur. Emdikten sonra da birlikte yayılmaya başlıyorlar” dedi.

Kuzuların yüzlerce koyun arasında annelerini bulduğu anlar renkli görüntüler oluşturdu

“Koyunun hissi var, bütün kuzular annesini tanıyor”
Koyun sürüsüne çobanlık yapan Aydın Asal, koyunların hisleriyle yavrularını bulduğunu belirterek, “Koyunların ve kuzuların buluşması hep böyle güzel oluyor. 650'ye yakın anaç koyunumuz var, 700 kuzumuz var. Birbirine bıraktığın zaman annelerini buluyorlar. Biz hiçbir kuzuyu tutup annesine götürmedik. Koyunun hissi var, bütün kuzular annesini tanıyor. Binlerce koyun içerisinde kuzu meleyerek annesini bulur. Yaklaşık 15-20 dakikada bütün kuzular annelerini bulurlar” dedi.

Veysel Korkmaz - Mustafa Koçyiğit - Onur Erden

Kuzuların yüzlerce koyun arasında annelerini bulduğu anlar renkli görüntüler oluşturdu

Kuzuların yüzlerce koyun arasında annelerini bulduğu anlar renkli görüntüler oluşturdu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Unutulmaya yüz tutmuş gomalak ustalığını 43 yıldır İstanbul’da yapıyor Birçok insanın ismini dahi bilmediği unutulmaya yüz tutmuş Gomalak ustalığını 43 yıldır yapan Ayhan Kaymak, “bir yer açıp insanlara gomalak öğretmek bundan sonraki amacım bu olacak. İnsanlara bu mesleği öğreteceğim” dedi. Teknolojiye yenilen mesleklerin başında Gomalak Ustalığının gelmesi ile biliniyor. Antik ürünlere olan rağbetin ve o ürünleri yenileme yöntemlerinin değişmesi ile bazılarının ismini dahi duymadığı kaybolmaya yüz tutmuş Gomalak Ustalığının son temsilcilerinden Ayhan Kaymak 43 yıldır bu işi yapıyor. Ayasofya Kebir Cami’nin türbe kısmındaki kapıların cila işlemlerini yapan usta bundan sonra mesleğini gençlere öğreteceği bir atölye kurmak istiyor. Afrika’da bir böceğin dışkısı ile bazı kimyasalların karışımı sonucu elde edilen gomalak, alkol ve bazen boya ile uygulanıyor. Ahşaptan üretilen malzemeler ile ortaya çıkan eşyalar. İlk önce eski kaplamalarından arındırılıyor. Daha sonra zımparalanıp gomalak özenle ahşap yüzeye uygulanıyor. Zahmetli ve bir o kadar uğraştıran mesleğin yapanların sayısı her geçen gün azalıyor. 43 yıllık gomalak ustası Ayhan Kaymak İstanbul’da mesleğin son temsilcilerinden. “Gerçekte bu işi bilen çok fazla kişi yok” 43 yıldır Gomalak ustası Ayhan kaymak , “1965 Erzincan’da doğdum. 1981 yılında Kule dibinde bitpazarında gomalak işine başladık. Bizim işimiz genelde eski ürünler ile uğraşmak. Eski mobilyaları alıyoruz tamirini cilasına bakımını yapıyoruz. Yenileyerek tekrar müşteriye teslim ediyoruz. Gomalak şöyle üretiliyor, Afrika tarafında bir böceği dışkısı ile birleşip içerisine bazı maddeler katıp yapılan bir ciladır. Eski usul bir cila yöntemidir. Gomalak ahşabın tamamen orijinalini gösterir renksiz bir ciladır. İstediğimiz zaman renkleri biz katıyoruz. Gerçekte bu işi bilen çok fazla kişi yoktur. Bizim ustalarımız vefat etti bir tek bizim yaşıtlarımız kaldı. Bu işi seversen güzel yaparsın. Ben bu mesleği çok insanlara tanıttım” dedi. “İnsanlara bu mesleği öğreteceğim” Birçok önemli tarihi yapıda çalıştığını belirten kaymak, “20 sene evvel Ayasofya Caminin türbe kısmındaki bütün kapılarını ben yenilemiştim. Abdülhamit Han’ın türbesini kapılarını da ben yaptım. Yurt dışına çok fazla eşya yapıp gönderiyorum. Abdülhamit Han türbesi yaparken benim ecdadım burayı yapmış ben bunla ayakta dursun duyguları ile yaptım ve hiçbir detaydan çekinmedim araştırdım nasıl daha iyi yapabilirim. Tatile gittiğim zaman bile ben ilk önce gidip eski eşyalara bakıyorum eski ustaların yaptığı malzemelere bakıyorum. Ama gençlere bunu anlatamadık. Kafamda başka bir proje var bir yer açıp insanlara gomalak öğretmek bundan sonraki amacım bu olacak. İnsanlara bu mesleği öğreteceğim” diye sözlerini tamamladı.
Kayseri Başkan Çolakbayrakdar: “Kayseri, Türkiye’nin yeni merkezi olacak” Kocasinan Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Ahmet Çolakbayrakdar’ın vizyon projelerinden biri olan ve Kayseri’nin denizi olarak adlandırılan Yamula Barajına kazandırdığı kano ve yelken tesisinde geri sayım başladı. Anadolu’nun ortasında bir şehirden su sporlarının her çeşidinin yapılacağı muhteşem bir merkez yaptıklarını belirten Başkan Çolakbayrakdar, Kayseri, tesis sayesinde su sporlarının merkezi olacağını söyledi. Doğa yürüyüşü, tekne turu, bungalov evler ve piknik alanlarıyla vatandaşların akınına uğrayan Kuşçu Marina, yapılan hizmetlerle turizmin cennetlerinden biri olmaya emin adımlarla ilerliyor. Son olarak Yamula Barajına kano ve yelken sporları için tesis kazandıran Başkan Çolakbayrakdar, yapılan yatırımlar sayesinde Kayserililerin eşsiz manzarayı keyifle seyrettiği Kuşçu’ya ayrı bir güzellik kattıklarını vurguladı. “Ulusal ve uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapacağız” Ulusal ve uluslararası dev organizasyonlara ev sahipliği yapacaklarının altını çizen Başkan Çolakbayrakdar, “Öncelikle Yamula Barajı’nın bugünlere gelmesinde emekleri olan herkese teşekkür ediyorum. Özellikle rutin belediye hizmetlerinin yanı sıra sosyal ve kültürel belediyecilik anlayışına yenilikler kazandırıyoruz. Vatandaşlarımızı günün yorgunluğundan kurtarabilmek için sosyal mekanlar yapıyoruz. Bunlardan birisi ise Kuşçu Bölgesidir. Maviyle yeşilin bir arada olduğu Kuşçu’nun şehrin sosyal yaşantısını renklendirmesini ve hobi mekanı olmasını sağlamak için yoğun gayret gösteriyoruz. Bu çerçevede Kuşçu’ya, Tatil köyü kurduk ve piknik alanları gibi değişik sosyal mekanlar ve imkanlar oluşturduk. Vatandaşlar, burada teknede gezinti yapıp, havuzda yüzüp, daha sonra seyir terasında eşsiz manzara eşliğinde yemek yeme imkanı bulabiliyor. Motor tutkunları, bisiklet severler ve olta balıkçıları için özel çalışmalar yapıyoruz. Son olarak Kuşçu bölgesinde yaptığımız su sporları merkezimizin açılışına geri sayım başladı. Yamula Barajı’mızın hemen yanı başında bulunan tesisle gençlerimizin ve su sporlara ilgi duyan vatandaşlarımızın yelken, kano ve kürek gibi sporlarla buluşturacağız. Kayseri’de ilk defa yapılan Türkiye Su Jeti ve Flyboard Şampiyonası’na ev sahipliği yapmıştık ve yine ulusal ve uluslararası dev organizasyonlara ev sahipliği yapacağız. Bundan sonra böyle bir merkezle çok fazla organizasyonu Kuşçu’da yapmış olacağız” ifadelerini kullandı. Başkan Çolakbayrakdar, su sporları merkeziyle Türkiye’ye şampiyon sporcular yetiştireceklerini sözlerine ekledi.