ASAYİŞ - 21 Ocak 2019 Pazartesi 13:12

Mağazada alışveriş yapan çocuğu köpek ısırdı

A
A
A
Mağazada alışveriş yapan çocuğu köpek ısırdı

Denizli’de annesi ile birlikte alışveriş yapmak için bir mağazaya giden 11 yaşındaki çocuğun elini sokak köpeği ısırdı. Çocuğun ailesi olayın ardından polise giderek mağaza yetkililerinden şikayetçi oldu.

Edinilen bilgilere göre olay, Merkezefendi ilçesinde ünlü bir markanın şubesinde yaşandı. Yasemin Öz, geçtiğimiz hafta sonu alışverişe yapmak için 11 yaşındaki oğlu Turan ve Nehir Öz ile birlikte ünlü bir markanın mağazasına gitti. Burada ikinci kata çıkan aile alışveriş yaparken, içeride bulunan bir sokak köpeği Tura’nın elini ısırdı. Eli sabunlu su ile yıkanan çocuk annesi tarafından Denizli Devlet Hastanesine götürüldü. Burada çocuğa pansuman yapılıp, kuduz aşısı vuruldu.

İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine olayı anlatan ve çok korktuğunu belirten minik Turan, köpeği sevmek isterken bir anda havladığını ve elini ısırdığını kaydederek, “Annemlerle birlikte ikinci katta kendimize kıyafet arıyorduk. Merdivenlerden aşağı indik. Orada köpek vardı ve sevmeye yaklaşırken köpek birdenbire havladı ve elini ısırdı. Elimi hemen çektim korktum ve kaçtım sonrada annemlerin gelmesini bekledim. Sonra aşağı indik biz elimi sabunlu suyla yıkadılar ve hastaneye gidip aşı vurulduk” diye konuştu.

“Ben şikayetçiyim, bir köpeğin mağazanın içinde ne işi var”

Oğlu köpek tarafından mağazanın içinde ısırılan ve olayın şokunu halen atlatamadığını belirten anne Öz ise polise giderek şikayetçi olduklarını söyledi. Mağazada görevlilerin olaya rağmen kendileri ile ilgilenmediğini öne süren anne şunları söyledi: “Mağazanın ikinci katındaydık. Çocuklar köpeği sevmek için yanaştılar. Ben o sırada asansör çağırıyordum. Köpeğin havlama sesini duydum. Yani görmedim oğlumun elini ısırdığını sonra baktım oğlumu göremeyince, merdivenlere baktım ve ağlarken gördüm. Eli kanıyordu ve ‘ne oldu’ diye sordum. Bana ‘köpek ısırdı’ dedi. Aşağıya indim ve mağaza görevlisine olayı anlattım ve ‘bu köpeğin burada ne işi var’ dedim. Bana görevli ‘biz belediyeyi defalarca aradık gelip götürmediler biz çıkarmaya çalışınca da hayvan severler kızıyor’ dediler. Elini sabunlu su ile yıkattırdılar onun haricinde başka hiçbir şey yapmadılar. Yani bir hastaneye falan götürelim demediler. Hastaneye götürdüğümüzde önce ısırılan yer temizlendi ve iğne yapıldı. Ben şikayetçiyim, bir köpeğin mağazanın içinde ne işi var?” Yasemin Öz, hastane polisine başvurduktan sonra karakola giderek mağaza yetkilileri hakkında şikayetçi oldu.  

Gökten Ceylan

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Dağlarda çiriş otu bereketi Doğu Anadolu Bölgesinde ve Erzincan’da bu günlerde çarşı pazarda sıkça görülen çiriş otu dağlarda yaban hayvanlarının da ilgisini çekiyor. Bahar ayları ile birlikte Erzincan’ın yüksek kesimlerinde ortaya çıkan çiriş otu vatandaşlar tarafından toplanmaya başlandı. Munzur Dağlarında yerli ve yabancı birçok kişiye rehberlik yapan Murat Aydemir, yaptığı gözlemlerde dağ keçilerinin de çirişi yediğini ifade etti. Dağlarda doğal olarak yetişen çirişten birçok yemek yapıldığını anlatan Aydemir, çirişten yapılan turşunun ayrı bir lezzet olduğunu söyledi. İnsanlar yüzyıllardır yaşamın neredeyse her alanında bitkilerden faydalanıyor. Bazı bitkiler tıbbi faydaları sebebiyle sağlık alanında kullanılırken bazı bitkiler besin bazıları ise boya ya da süs bitkileri olarak kullanılıyor. Çiriş otu da bu bitkilerden bir tanesi. Latincede Asphodelus aestivus L. olarak bilinen ve Zambakgiller familyasına ait olan çiriş otu, çoğu bölgede güllük, dağ pırasası, kirkiş otu, sarı zambak, yabani pırasa ve yeling otu olarak biliniyor. Toplumun büyük bir kısmı bazı hastalıkların tedavisinde tıbbi bitkilere başvuruyor. Bitkisel tedavi yöntemlerinin yan etkilerinin olmadığı ya da daha az olduğu düşünülmesi buna büyük bir etken olarak gösteriliyor. Çiriş otu da bölgede halkın tercih edilen bitkilerin başında yer alır. Çirişten birçok yemek yapılıyor Meryem Badayman, Ekin Dinçel ve Ayla Ünver Alçay tarafından yapılan bir araştırmada çirişin; yabani bir ot olup yenilebilmesinin yanında vitamin, antioksidan, lif ve mineral içerikleri ile vücudu besleyen özelliğe sahip olması sebebiyle yaygın olarak tüketildiği belirtildi. Çiriş otu, Afrika, Arap ülkeleri, Türkiye, Mısır ve Avrupa’nın bazı bölgelerinde görülen bir bitki türü. Türkiye’de Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişiyor. Çiriş otu genel olarak zararsız ve faydaları ile ön planda olan bir bitki olarak biliniyor. Bunun yanında çirişin yaprakları henüz tazeyken de yenilebiliyor. Ayrıca çirişten çorba ve birçok yemek de yapılıyor. Haşlandıktan sonra yumurta ile kavrulması ya da peynirle de karıştırılarak yufka ekmek içinde yeniliyor. Ayrıca kaşila diye adlandırılan bir yemeği de yapılıyor. Sevilen yemeklerden biri olan kaşila, çirişin kaynatılıp, içerisine bulgur katılarak, katılaşıncaya kadar pişirilmesiyle yapılıyor. Katılaştıktan sonra içi çukurlaştırılarak yağ dökülüp ve servis edilip yeniliyor.