ASAYİŞ - 27 Eylül 2019 Cuma 00:12

Maltepe'de çatı yangını korkuttu

A
A
A
Maltepe'de çatı yangını korkuttu

İstanbul'un Maltepe ilçesinde iki katlı bir binanın çatısında meydana gelen yangın çevredeki vatandaşları korkuttu. İhbar üzerine kısa sürede yangın noktasına gelen itfaiye ekipleri çatıda oluşan alevleri kontrol altına aldı.

Maltepe ilçesi Küçükyalı Merkez Mahallesi Şehit Eren Tecimel Sokak'ta yer alan iki katlı binanın çatısında henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı saat 23.30 sıralarında yangın çıktı. Çatıda alevlerin yükseldiğini gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri önce bina içerisinde yaşayanları tahliye etti, ardından yangına bina içinden ve dışından müdahale ederek kontrol altına altı.

Sağlık ekipleri tedbir amaçlı olay yerinde bulunurken polis ekipleri de çevre güvenliğini sağladı. Yangının neden çıktığı araştırılırken, bazı vatandaşlar söndürülmeden bırakılan mangal kömüründen çıktığını iddia etti.

Hanifi Bayar

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bayburt Hüseyin Şahin Bayburt İl Genel Meclisi Başkanı seçildi İl genelindeki 8 meclis üyenin 7’sini AK Parti kazanmıştı. İlk toplantıda seçim yapıldı. Yapılan seçimler sonucunda Bayburt İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Şahin oldu. Bayburt İl Genel Meclisi Üyesi seçilen Ayhan Köprücü, Murat Göktaş, Mahmut Birgül, Hayri Kalkan, Serdal Kıroğlu, Ersin Başkan ve Feyruz Yıldırım ise Plan Bütçe, İmar ve Bayındırlık, Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler, Çevre ve Sağlık, Tarım, Hayvancılık, Orman, Sanayi ve Ticaret komisyonlarında görev aldılar. Bayburt İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Şahin toplantıda yaptığı konuşmada, "31 Mart Yerel Yönetimler Seçimlerinin ardından halkımızın takdirleriyle bu görevlere seçildik ve bugün ilk toplantımızı gerçekleştiriyoruz. İlk gündem maddemiz başkanlık seçimi oldu ve sizlerin desteği ile başkan seçildim. Öncelikle beni bu şerefli ve ulvi göreve layık gördüğünüz için hepinize teşekkür ederim. Milletin sandığa yansıyan iradesiyle oluşan; demokrasiyi, siyasi katılımı temsil eden bu meclise seçilen tüm arkadaşlarımı ayrı ayrı tebrik ediyorum. Bizden önceki dönemlerde bu mecliste görev yapan değerli Meclis Başkanlarına ve Meclis üyesi arkadaşlara bugüne kadar ki yapmış oldukları hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Yeni Meclis olarak teslim aldığımız emaneti tüm arkadaşlarımızla birlikte azim ve gayret içerisinde daha üst noktalara taşıma mücadelesi içerisinde olacağız inşallah. Bu vesile ile yeni göreve seçilen İl Genel Meclis Üyesi arkadaşlara görevlerinde üstün başarılar diliyorum.”
Adana Portakal Çiçeği Karnavalı coşkusu Kozan’ı da sardı Adana’da bu yıl 12.’si düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı için şehre gelenler Kozan ilçesinin doğa güzelliklerine hayran kaldı. 13 Nisan’da 12. Ulusalarası Portak Çiçeği Karnavalı Adana’da başladı. Bu yıl ilk kez Kültür ve Turizm Bakanlığının "Kültüryolu Festivali" kapsamına alınan karnavala ilgi yoğun oldu. Kent merkezi kadar Adana’nın yakın ilçeleri de gelen vatandaşlar tarafından gezilmeye başlandı. Adana’ya gelen vatandaşlar en başta narenciyesi ile ünlü Kozan ilçesini gezip hayran kaldı. Portakal bahçeleri ve doğasıyla büyüleyen Kozan’a gelen vatandaşlar Bucak vadisine de gezmeyi ihmal etmedi. Doğanın bin bir türlü güzelliği ve kuş sesleri misafirleri mest etti. Kozan’a gelen Şeyma Gül, "Muhteşem bir doğa var. Nisan ayı Adana’da çok güzel geçiyor. Bucak Mahallesinde doğa ile iç içe muhteşem bir yer. Her yer portakal çiçeği kokuyor” dedi. Aydından ilçeye gelen Fatih Çakıcı ise, “Dün Karnaval alanını gezdik. Bugün Kozan doğal güzelliklerini gezmeye geldik. Çok güzel bir yer. Bucak Mahallesini çok anlatılırdı bugüne kadar gelmediğimiz için pişman olduk. Çok güzel bir yer” diye konuştu. Afyon’dan ilçe geldiğini söyleyen Mufide Uzun ise, kızının öneresiyle ilçeye geldiğini ve tarihi doğal güzelliklerini gezdiklerini ifade ederek, “Kozan’ı ve Bucak bölgesini çok beğendik. Muhteşem bir doğası var. Hayran kaldık. Afyon’da böyle yerler yok maalesef. Çok mutlu olduk çok beğendik” dedi.
Bursa Ölen 3 definecinin cenazesi çıkarıldı...Baba oğul define kurbanı Bursa’nın İznik ilçesi Gürmüzlü Mahallesi’nde kaçak kazı yaparken jeneratörden sızan gazdan zehirlenen baba oğul ve arkadaşları hayatını kaybetti. Kaçak definecilerin kimlikleri belli olurken, yapılan incelemenin ardından cenazeleri JAK ve AFAD ekiplerince mağaradan çıkarıldı. Mağarada hayatını kaybeden 3 definecinin Kocaeli Gölcük’ten, Bursa’nın İznik ilçesine geldiği öğrenildi. Teyfik Özdemir ve Okan Özdemir’in baba oğul, İbrahim Ergün’ün de arkadaşları olduğu belirlendi. Edinilen bilgiye göre, İznik ilçesi Gürmüzlü Mahallesi Karadere Mevkii’nde baba oğul ve bir arkadaşları daha önce kazılan bir mağarada yeniden define ararken jeneratörden sızan gazdan hayatını kaybetti. Baba Teyfik Özdemir (68) ile oğlu Okan Özdemir (42) ile arkadaşları İbrahim Ergün (38)’den gece saatlerinden beri haber alamayan yakınları durumu mahalle muhtarına iletti. Mahalle Muhtarı Zeynel Çetin de sabah 08.00 civarında jandarma ekiplerini arayarak, olayı bildirdi. Daha önce de kazı yaptıkları bilinen baba oğul ve arkadaşlarının hayatını kaybettiği mağarada olabileceğini değerlendiren ekipler kısa sürede olay yerine ulaştı. Mağara girişinde Teyfik Özdemir’in cansız bedeni ile karşılaşan ekipler, jandarma iz sürme ve arama köpekleri Damga ve Meftun’un yardımı ile mağara içerisinde hayatını kaybeden Okan Özdemir ve İbrahim Ergün’ün de cansız bedenine ulaştı. Olayla ilgili İznik İlçe Jandarma Komutanlığı, OYİ, JAK, AFAD, İtfaiye ve 112 Sağlık Ekipleri bölgede çalışmalarını sürdürürken, Cumhuriyet Savcılığı’nın konuyla ilgili araştırması da devam ediyor. Definecilerin cansız bedenleri savcılığın incelemesinin ardından ekiplerce çıkarıldı. Jandarma da olayla ilgili gözcü konumunda başka kişiler olup olmadığını detaylı şekilde soruşturuyor.
Bursa Mağarada define faciası: 3 kişinin cansız bedenine ulaşıldı Bursa’nın İznik ilçesi Gürmüzlü Mahallesi’nde kaçak kazı yapan 3 defineci jeneratörden sızan gaz sonucu hayatını kaybetti. Şahıslardan birinin cansız bedeni mağara girişinde, ikisi de mağaranın içerisinde jandarmanın arama kurtarma köpeklerince bulundu. Bursa İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Tekin Aktemur da operasyonu bizzat yerinde yönetti.Edinilen bilgiye göre, İznik ilçesi Gürmüzlü Mahallesi Karadere Mevkii’nde 3 arkadaşın bir mağarada kaçak kazı yaptığı sırada jeneratörden sızan gaz şahısları etkiledi .Uzun süredir mağaranın definecilerin hedefinde olduğu ve dönem dönem kazılar yapıldığı iddia edildi. İhbar üzerine bölgeye giden jandarma ve 112 ekipleri mağaranın girişinde definecilerden birinin cansız bedenine ulaştı.Mağaranın içerisinde 2 kişinin daha bulunduğu ihbarı üzerine Jandarma ekipleri arama kurtarma ve AFAD ekiplerini istedi. Olay yerine gelen arama Damga ve Meftun isimli kurtarma köpekleri 2 definecinin cansız bedenine ulaştı. Olayda hayatını kaybedenlerin sayısı ise 3’e çıktı.Cumhuriyet Savcılığı’nın konuyla ilgili araştırması da sürürken, definecilerin cansız bedenlerinin mağaradan çıkarılacağı ve otopsiye kaldırılacağı öğrenildi.Jandarma da olayla ilgili gözcü konumunda başka kişiler olup olmadığını detaylı şekilde soruşturuyor.Gürmüzlü Mahalle Muhtarı Zeynel Çetin, "Şahıslara akşamdan beri ulaşılamayınca olay ortaya çıkıyor. Doğum yeri bu köy olan ancak Gölcük’te oturan kişiden haber alınamamış. Daha önceden de bu işleri yaptığı tahmin edilen kişilere ulaşılamayınca bu durum tespit edildi. Jandarma ve savcılığımız olayı soruşturuyor" dedi.