ASAYİŞ - 08 Ağustos 2015 Cumartesi 22:11

Mardin’de polise hain pusu: 1 şehit, 1 yaralı

A
A
A
Mardin’de polise hain pusu: 1 şehit, 1 yaralı

Mardin’in Midyat ilçesinde devriye görevi yapan sivil polis aracına PKK’lı teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla yapılan saldırı sonucu bir polis şehit oldu, bir polis ağır yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Cumhuriyet Bulvarı’nda devriye görevi yapan polislerin şüpheli bir aracı durdurmak istemesi üzerine araçtan PKK’lı teröristlerce uzun namlulu silahlarla ateş edildi. Saldırıya uğrayan araçta bulunan 2 polis ağır yaralandı. Midyat Devlet Hastanesine kaldırılan polis memuru Abdullah Ümit Sercan yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Yaralı polis memuru Cumhur Ersöz ise Midyat Devlet Hastane’sinde ilk müdahalesi yapıldıktan sonra askeri helikopterle Diyarbakır’a sevk edildi.

Mardin Valiliğinden olayla ilgili yapılan açıklamada, Midyat ilçesinde devriye görevi yapan polis aracına şüpheli bir aracı durdurmak istemesi üzerine araçtan terör örgütü PKK mensupları tarafından uzun namlulu silahlarla ateş edilmesi sonucu bir polisin şehit olduğu bir polisin ise ağır yaralandığı belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bu hain saldırıyı gerçekleştiren Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensuplarının yakalanması, halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması için çalışmalarımız aralıksız devam edecektir. İnsanlıktan nasibini almayan caniler tarafından gerçekleştirilen bu saldırıyı şiddetle kınıyor, şehidimize Allah’tan rahmet, kahraman şehidimizin ailesine, yakınlarına, aziz milletimize başsağlığı ve sabır, saldırıda yaralanan polis memurumuza da acil şifalar temenni ediyoruz.”

ŞEHİT POLİS 20 GÜN ÖNCE BABA OLMUŞTU

Şehit polis Abdullah Ümit Sercan’ın 20 gün önce baba olduğu öğrenildi. Şehit Sercan’ın Hataylı, ağır yaralanan Cumhur Ersöz’ün ise Konyalı olduğu bildirildi.

Mardin İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan ve Mardin Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, Midyat Devlet Hastanesine gelerek yaralı polis memuru hakkında bilgi aldı. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir